Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Hlavně v tom, že to není originál Plextor!!! :sad:
Bathory
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Aha !!! Notak to je hodně podstatný rozdíl :? . To se divým, že si tohle Plextor dovolí ... :x
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Tak jsem se nakonec rozhodl, že si připlatím a půjdu do Plextor 716A. Má s ní někdo zkušenosti ? Je dobrá ? Má orig. vnitřnosti od Plextoru ? :-D
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Bathory píše:Jestli potřebuješ DVD-RAM, tak ano. Jinak z těch nových bych asi nevybral nic, možná bych počkal, jak se vyvrbí Pioneer DVR-110, nebo risknul i případnou reklamaci na Lite-On SOHW-1693S. Z těch starších je osvědčený Pioneer DVR-108 a Plextor PX-716, ale toho Pioneera už asi neseženeš...
A co tohle výprodej - PLEXTOR PX-712A black, retail
čtení: 48/16xCD/DVD, zápis: 48/24xCD-R/RW, 12/4xDVD±R/RW 24 1 145,- 1 362,-
www.obchudecek.cz (www.vvbrothers.cz)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Karel Š. píše:Nechápu, jak někdo může vyhazovat prachy za Plextor 716A, když mnohem lepší mechaniky se pohybují o dva tisíce níže. Kup NEC 3540A a budeš mít v kapse dva litry a v mašině špicovou mechaniku!!
NEC je mezi uživateli velmi oblíbená značka, ale měl bych k němu mnohem víc výhrad, než k Plextoru.

1) je hlučnej jako pr...
2) poškozený média nečte zrovna nejlíp
3) neporadí si s chráněnými audioCD
4) konstrukčně je to chrastítko
... na druhou stranu je kvalita pálení vynikající a to lidi podle mých zkušeností zajímá nejvíc

Plextoru je z těchto čtyř bodů vlastní pouze ten č.2. Poškozený média čte dost mizerně, byť to nejnovější verze firmwarů celkem vylepšily. Taky cena je podstatně vyšší.
Bathory
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

2 Bathory: A co kvalita pálení Plextoru na míň kvalitní média. Umí to tak jak NEC? Řekl bych, že je proti NEC vybíravější.
Karel Š.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Š. »

Bathory píše:NEC je mezi uživateli velmi oblíbená značka, ale měl bych k němu mnohem víc výhrad, než k Plextoru.

1) je hlučnej jako pr...
2) poškozený média nečte zrovna nejlíp
3) neporadí si s chráněnými audioCD
4) konstrukčně je to chrastítko
... na druhou stranu je kvalita pálení vynikající a to lidi podle mých zkušeností zajímá nejvíc

Plextoru je z těchto čtyř bodů vlastní pouze ten č.2. Poškozený média čte dost mizerně, byť to nejnovější verze firmwarů celkem vylepšily. Taky cena je podstatně vyšší.

Tak v těch bodech bych s tebou ohledně kritiky na NEC 3540A moc nesouhlasil. Všeobecně je NEC 3540A v porovnání kvality vypálených médií oproti Plextoru naprosto bezkonkurenční. Vím ty preferuješ jedině Pioneer DVR-108 a vše ostatní je pro tebe šmejd, proto také tvé zaujaté rady a názory!
Ke tvým bodům:
ad1) NEC 3540A hlučnější, je to je bez debat, ale v porovnání s LiteON, LG, ne zast tak extrémně!
ad2) No Plextor je na tom podstatně hůře!
ad3) Na prolomení ochran, zase lepší NEC, pokud si však neporadí, použiji CloneCD a pod.
ad4) Nevšiml jsem si že by NEC 3540A bylo nějaké chrastítko, prošlo mi jich rukama více a i jiných mechanik a pravě NEC mi přijdou, jako velice konstrukčně tuhé a kvalitní mechaniky a opravdu nic nechrastí. Pokud tedy nemáš nějaké sluchové problémy!
Ostatně jak jsi správně napsal, ředě uživatelů jde hlavně o kvalitu vypálených médií a zde je NEC 3540A mezi špičkou, to se o Plextorech v současné době již říct nedá!
Karel Š.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Š. »

ka-spel píše:2 Bathory: A co kvalita pálení Plextoru na míň kvalitní média. Umí to tak jak NEC? Řekl bych, že je proti NEC vybíravější.
Mrkni na www.cdr.cz a nebo zasurvuj a všude tě vyjde lépe NEC. Bathory je zaujatej a jeho názory jsou neseriózní! To co chválí na jiných vebech on prostě napadá a haní, přestože danou mechaniku viděl jen tak z rychlíku. :-)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

LOOL, ty ses taky z rychliku :D Asi kdyz ma o tom web a dela na to recenze, tak to o necem svedci, ne? Imho je jeho sekce jednou z nejlepe udrzovanych.

odkaz na http://cdrhard.com
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To Karel.Š

Výborně ty rychlíku, vidím, že jak člověk někomu šáhne na oblíbenou mechaniku, kterou má 14 dní i s cestou, tak je hned zle. Ale to nevadí, není to ani poprvé ani naposled, takže jen houšť.

Něco si ale ujasníme hned na začátku. Nikdy jsem nikde nenapsal, že nejlepší mechanika na světe je Pioneer DVR-108 a ostatní je šmejd. O pár postů výš jsem uvedl hned 4 mechaniky, tak jaký preferování Pioneeru!!!
Karel Š. píše:Všeobecně je NEC 3540A v porovnání kvality vypálených médií oproti Plextoru naprosto bezkonkurenční.
Nevím co si představuješ po pojmem bezkonkurenční, ale já bych spíš napsal, že je globálně vzato o něco lepší
Karel Š. píše:ad1) NEC 3540A hlučnější, je to je bez debat, ale v porovnání s LiteON, LG, ne zast tak extrémně!
Když to porovnáš třeba už se zmiňovaným Pioneerem, tak je to o uši a i Lite-On a LG jsou na tom podstatně lépe.
Karel Š. píše:ad2) No Plextor je na tom podstatně hůře!
Vždyť jsem napsal, že je horší, ale nejnovější firmwary to znatelně vylepšily.
Karel Š. píše:ad3) Na prolomení ochran, zase lepší NEC, pokud si však neporadí, použiji CloneCD a pod.
To je nesmysl. NEC si s ochranama audioCD neporadí, zatím co Plextor jich většinu zvládne v pohodě. O používání CloneCD jsem nic nepsal. Možná, kdybys měl někdy v ruce mechaniku, která umí audio ochrany, tak bys věděl, že to jde i bez software.
Karel Š. píše:ad4) Nevšiml jsem si že by NEC 3540A bylo nějaké chrastítko, prošlo mi jich rukama více a i jiných mechanik a pravě NEC mi přijdou, jako velice konstrukčně tuhé a kvalitní mechaniky a opravdu nic nechrastí.
Nevím, co ti prošlo pod rukama, ale konstručně je NEC v porovnání s Plextorem nebo Pioneerem chrastítko, byť v něm nic nechrastí. Ano, "chrastítko" jsem použil jako náhradu slov "horší konstrukce", doufám, že jsem se tím nikoho nedotkl. :)
Karel Š. píše:Pokud tedy nemáš nějaké sluchové problémy!
Po koncertu Black Sabbath mi můžeš věřit, že mám a myslím že i dalších víc než 10000 lidí co tam byli.

Ještě nějaký narážky???
Bathory
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

ono taky záleží, co člověk po tý mechanice požaduje, mě jde v první řadě o zápis. jestli umí prolomit ochrany nebo jestli čte poškozený média mi je jedno. za ty prachy, co stojí plextor si můžeš koupit 2 mechaniky. jednu na zápis a druhou na "zbytek"

záleží, jak se člověk rozhodne :oha:
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

No, koukám, že se to tady rozjelo :) . Pro mě je primární využití mechaniky na pálení DVD (občas CD). Je mi uplně jedno, že Plextor špatně čte poškozená média, na čtení budu používat jinou mechaniku.
Karel Š.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Š. »

Tak koukám, že jediné na čem bychom se na 100% shodli, tak to by bylo na těch Black Sabbath :) to je bezesporu špica, ale to sem bohužel nepatří.
Jinak k tomu prolomení ochran, máš pravdu. Neboť mechanika NEC 3540A audio neumí, proto volím vždy vhodný soft, kterého je plno. Já osobně vyžaduji od mechaniky hlavně kvalitní pálení DVD a čtení (podotýkám nezahnojených DVD) a to bezesporu NEC 3540A splňuje a ještě k tomu je za velmi příjemnou cenu. Proto mě ani ve snu nenapadne pokukovat po mechanikách, které jsou na tom hůř a ještě jsou o dva litry dražší.
Ale jinak dobrá výměna.
:D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Plextor na tom není hůř, má svoje přednosti a to samé se dá říci i opačně, přijde na to, co kdo preferuje. Neexistuje 100% dokonalá mechanika.

A ještě k těm ochranám audioCD. Jestli na to jdeš, jak jsi minule zmínil přes CloneCD, tak potěš klobás :) . Ochrana ti zůstane i na kopii, takže si to např. v PC stejně nepřehraješ.
Bathory
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Tak jsem nakonec koupil toho Plextora PX-716A. Zatím testuji, ale první dojmy jsou velmi dobré. Hlavně je naprosto tichá: jak práce s disky tak dvířka mechaniky. Ještě jí pořádně proženu a uvidím :-).
Kael
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kael »

Zdravim, chci si koupit DVD vypalovacku a NEC ND3540 mi prijde dobra, ma nadprumerny parametry. Ale na Cybexu( http://cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=NEC-CDDN00430 ) je jedna z nejlevnejsich, tak bych se chtel pred koupi zeptat, jestli v tom nemuze byt nejaky hacek.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Oni NECy jsou zpravidla levnější všechny oproti třeba Pioneerům, Sony atd. Dle mého názoru to je konstrukcí mechaniky, která nepatří zrovna mezi ty nejlepší, byť mechanika podává v pálení velmi slušné výkony.
Bathory
Tukancheez
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tukancheez »

NEC 3540 vlastnim a na zapis si nemohu stezovat... ale jak pises levnejsi je z duvodu min narocne konstrukce

Jinak Pioneer a Sony bych nedaval dohromady Sony neni zadny zazrak to mozna bych vyzvedl Pioneer a Plextor ... ale Sony svoji konstrukci taky neni niktera extra je to radove mechanika jako NEC atd..

BTW: zajimalo by me nazor na tuto mechaniku Lite-On SOHW-1673S
recenze jsem precetl ale nazory lidi zde na foru...hlavne me zajima na co palite a jak rychle a zda vam to pali spolehlive a citelne ci sou nejaky problemy...a jeste me zajima rychlost (prumerna) cteni palenych DVD +-R ..diky :)
1024 znaku...hmm tak nic no muj podpis sem nedam :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Teď jsem hodil nějaký testy DVD médií na web: http://cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2004070105
Jsou pálený taky tím Lite-One SOHW-1673S a kvalita je dost slušná. Vadí mi na ní to, že některý média mi nepovolí zápis na certifikovanou rychlost, ale často snižuje, zatím co Pioneer DVR-108 mi na ně pálí i overspeedem a ve výborné kvalitě. Nepomohl ani nový firmware. Jinak jsem s ním dost spokojenej. :)
Bathory
Tukancheez
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tukancheez »

zajimava stranka...hodne zajimave info ...Good Work :wink:

uvidim jak dobre na tom bude ten liteon ... vymenil jsem to za LG 4613 respektive nevymenil ale nutne musela pryc tak sem si rekl ze zkusim toho Liteona sem zvedavej zda sem prohloupil ...no uvidim :)
1024 znaku...hmm tak nic no muj podpis sem nedam :)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“