FAN u ABIT AN8 Fatal1ty

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Mendor
Začátečník
Začátečník

FAN u ABIT AN8 Fatal1ty

Příspěvek od Mendor »

Ahojky. Potřeboval bych poradit od někoho,kdo vlastní tuto desku,nebo ji aspoň zná. Jsem laik a tak mám několik problémů.

Nainstaloval jsem si uGURU utility a po spuštění Abit EQ se nevyznám v položce TEMPERATURE. Zde se ukazuje teplota CPU,SYS,PWM. Do konektoru
SYS mám zapojené OTES RamFlow,což jsou dva větráčky na paměti.

1.Zajímalo by mne,co tedy teplota SYS ukazuje.

Když jsem neměl větráčky nainstalované/nebyly zapojeny v konektoru SYS FAN/,tak mi ABIT EQ pořád ukazoval teplotu,ale položka FAN SYS /rychlost otáčení větráčků/ se mi vypla.

2.Dále by mne zajímalo,co měří položka PWM /Power supplying circuit/ v kolonce TEMPERATURE?

3.V položce FAN mám kolonku rychlosti otáčení větráčku pod jménem AUX
/These two items are available only on the motheboards equipped with these two fan headers/ Auxiliary FAN Power. Jaký větráček zase měří tato kolonka?

Děkuji všem za rady.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2. PWM se obvykle značí regulátor napájení procesoru. To jsou ty tranzistory a cívečky schované pod krytem OTES, u větráků.

3. AUX je měření otáček výstupu AUX. To je konektor na desce, kam si můžeš zapojit jakejkoliv větrák...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Mendor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mendor »

TomeV...díky moc.jsi jediný,kdo mi pomohl. Chtěl bych se tě ještě zeptat. Když mám v konektoru SYS zapnutý chladič na paměti,tak jsem teď pochopil,že mi FAN SYS ukazuje rychlost otáčení větráků na paměti,ale co mi ukazuje SYS TEMPERATURE? Teplotu pamětí? Prosím tě,ještě se tě zeptám...rychlost otáček ventilátorů se dá regulovat zvyšováním a snižováním napětí? A ještě jednu :( Dají se nějak regulovat otáčky u Artic Cooling Freezer64? Četl jsem,že nemá regulovatelné otáčky. Souvisí to nějak snad s COOL -Quiet? Děkuji ti...jsem tak zmatený.
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

SYS teplota nema nic spolecneho s konektorem na vetrak - ukazuje teplotu chipsetu, desky, vzduchu v case nebo neco takoveho - zalezi na vyrobci desky, kam dal cidlo.

Pokud ten AC Freezer64 neni TC (thermal controlled) a to asi neni (myslim, ze TC verze se ani nedela???), tak ma konstantni otacky. Takze a regulovat je muzes bud softwarem pres desku (utility od desky, Speedfan...) nebo pomoci nejakeho zbasteleneho/koupeneho regulatoru. Doufam, ze ale nemyslis tim "zvysovanim a snizovanim napeti" napeti CPU, to ti opravdu, ale opravdu ventilatorem nehne... :wink:
Mendor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mendor »

Vipere díky...... Co se týče těch otáček,tak mám na desce několik větráčků a zajímalo by mne,jestli se dá jejich rychlost regulovat změnou napětí. Ten chladič u CPU si otáčky mění sám. Proč se má při přetaktování vypnout Cool-Quiet.?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mendor píše:Co se týče těch otáček,tak mám na desce několik větráčků a zajímalo by mne,jestli se dá jejich rychlost regulovat změnou napětí.
Může a nemusí, záleží, kolik výstupů udělal výrobce desky programově regulovaných. Tu desku nemám, takže ti to přesně nepovím.
Nicméně manuálně (třeba potenciometrem) jde regulovat každý větrák.

AC Freezer se bude regulovat sám, pokud ho připojíš do správného výstupu (CPU).
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“