2+1 repro zostava do 5000KČ

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pokud chceš něco lepšího tak kup JEDINĚ 2.0!

2.1 je nesmyslná past - jediný důvod v použití 2.1 je cena která je pro výrobce repro nižší o jeden basový reproduktor, ale kvalita tomu odpovídá. Vyjímka jsou High-Tech sestavy kde je subwofer použit pro odlehčení satelitních sloupových repro - ale to není tvůj případ.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

a co poviete na toto???
http://www.cambridgesoundworks.com/stor ... m=k1pkm24e
Obrázek
chcem 2+1 uz len preto lebo 2+0 zostavy ked chcem mat dobre basy tak tie satelity su vetsinou velke a tazke co je dost velky problem kedze je to zostavak notebooku a na stole budem dost obmedzeny priestorovo
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

No já myslím,že je třeba vybírat podle poměru ceny a výkonu a já jem si na základě tohoto testu koupil Altec Lansing CS21 za necelé 3000,-vč. DPH a jsem s nimi dost spokojený.
http://www.behardware.com/articles/493/page12.html
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ty Mackie vypadaji good... :wink:
Me by spise zajimalo, jestli uz nekdo "prubnul" ty geniusy, co uz jsme tady jednou resili..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31288
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Nechápu,jak si někdo může myslet že 2.0 je lepší.Hlavně ne ty bedničky k PC.Oni udávají,že to hraje basy někde od 80hz a to ještě dost pochybuju že teda jo a i kdyby,tak to prostě pro náročnější poslech vhodné není.To by ty bedny musely být o dost větší,sloupy a alespoň třípasmové s basovým reproduktorem.Nechápu,co tady máte proti 2.1,samostatný basák rozhodně není špatná věc,navíc se kombinace subwooferu se satelity ubjevuje i u těžkého hi-endu jako třeba KEF,Harman Kardon a další.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No, jenze tak trochu pozapominas na to, ze ve vyssich cenovych tridach se sub. pouziva vylozene do sestav domaciho kina.. Jde o to, aby u filmu mely vybuchy velkou hutnost a poradne nam masirovaly brisni svalstvo..
Jinak problem 2.1 a 2.0 neni ani tak v tom, kde maji 2.0 sestavy nejnizsi freqence ale v tom, ze 99% PC repro jsou levne vyrobky, kde se hodne projevuji prusvihy se stojatym vlnenim subwooferu a levnou spatne navrzenou vyhybkou, ktera ne zrovna inteligentne rozdeluje pasmo mezi satelity a sub...
Repro k PC ma podle me vcelku pohodovy prednes pri sledovani filmu a hrani her.. na poslouchani muziky je to ale dost spatna volba.. alespon co se sestav se subwooferem tyce.. prave tam se ta "levnost" projevuje nejvice.. Me osobne treba mohymi opevovane Genius SW-5.1 Home vylozene trhaly usi.. hruza..
Na druhou stranu me velice prijemne prekvapily Creative Labs Inspire T3000 2.1, ktere maji vybornou vyhybku a hraji podle me za tyhle penize (necelych 1400,-) naprosto vyborne...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

NobodyLovesMe píše:tak to prostě pro náročnější poslech vhodné není.

Samozřejmě. To je ale přesně ono. Nic v cenové relaci do deseti tisíc není pro náročnější poslech. Tak nechápu, proč se pak lidi diví, že jim to hraje na prd. Nemůžeš srovnávat 2.1 soustavu od H&K, nebo třeba Bose s 2.0 soustavou k PC s cenou o dvě nuly kratší. To je pak jasný, že to hraje líp... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

S těmi Geniusy souhlas,ty vážně nehrají moc dobře,hlavně co se týče podání prostoru a detailů,basy zahuhlané,středy potlačené výšky agresivní...No nevím ty Creativy jsem neslyšel,ale četl na ně recenzi,kde je docela strhali.Teď mi tady v kavárně hrajou Logitech Z-3 za zhruba 2200,- a to je taky zvuková bída,jenom pěkný design.Takže já Creativu A Logitechu moc nevěřím,u těchto značek se platí dost za značku a ve vyšších řadách i za výkon a certifikaci THX,což je podle mě volovina a marketingový trik.
Jinak samozřejmě vím,že PC bedny asi nehrajou (a to žádné) v porovnání s audiofilskými regálovky asi moc dobře.Jedinou vyjímkou je možná M-Audio,kde se za relativně nízký peníz dají sehnat kvalitní muzika,i když asi s jistým kompromisem.Já jsem dneska slyšel regálovky Wharfedale za 8550,-,dvoupásmové se středobasákem a výškačem a dvěma malými basreflexy.Byly připojeny k velmi kvalitnímu zesilovači Marntz zhruba za 15000,- a to kurva hrálo.Hlavně ty středy a prostor s bohatým podáním detailů.KEFy za 10000,- co tam měl hrajou prý ještě o fous líp.KEF je prostě špička.Ale ten prodavač mi říkal,ža např. i AQ dělá velice kvalitní bedny za rozumný peníz,měl tam sloupovky za 10000,-,které mu hodně "sedí".Co vy na AQ?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

AQ je dobra volba v pomeru cena vykon.. ale podle toho co jsem uz slysel, me dost preqapilo, ze se zvuk lisil kus od kusu.. a to to v nekterych pripadech dost vyrazne.. Jinak abych pravdu rekl, klido bych do nich sel.. ale chtelo by to shop, kde maji vice kusu a zkusit si to poslechnout.. uz se mi stalo, ze jsem se docela divil..
Podle me by mohlo byt zajimave koupit AQ a presadit v nich repro.. podle me jsou totiz jejich ozvucnice na pomerne slusne urovni.. tzn. koupil bych AQ a osadil to necim od Beymy.. podle me by to za velice rozumnou cenu predvadelo slusne vykony.. Beyma je za ty prachy neocenitelna..

..maly priklad toho, ze i lama ma usi...
Bratr sel koupit domaci kino.. reciever sony v cenovce 15-20k se uz valel doma, takze se rozhodl, ze si koupi bedny.. fajn.. poslal jsem ho do shopu, kde uz v poslechovce neco stalo a doporucil mu za levny peniz jedine AQ (nechtel moc utracet..).. skoncilo to tim, ze mi volal z auta tim, ze tam potkal rok stary model B&W a, ze ho jeho protejsek zabije protoze tam nechal 90k.. :-D :-D
btw.. uz se tesim, az nekdy v budoucnu vyplajznu 200k za 801icky.. :-D jakoze to jednou udelam.. :wink:
Protoze chvala se sice na B&W peje uz leta, ale to bratrovo domaci kino... zbytecne neco rikat.. hraje to az mi z toho skoro slzy tekly.. :wink:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No jo Bower&Wilkins,to je high end.Já ale nejsem tak náročný,abych třeba zaplatil 10-ti násobek ceny a získal o 20% lepší zvuk.Nemám na to ty prachy,škoda:-(Spokojil bych se s aparaturou do 30 00o.Ale ani na tu nemám.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Je docela pochopitelny, ze bezny user si asi neco takhle drahyho kupovat nebude..
Ale k tem AQ..
Jak jsem rikal..
Maxtor píše:...koupil bych AQ a osadil to necim od Beymy.. podle me by to za velice rozumnou cenu predvadelo slusne vykony.. Beyma je za ty prachy neocenitelna..
Je to o tom, ze s nejakyma slusnyma sloupama by se clovek dostal max na 15tis a zvukove by na tom byly podle me moc dobre..

Nebo dalsi moznost.. obslehnout z netu nejaky vesely schema, nechat si to nekde narezat a doma uz to clovek nejak uklohni.. stuzidla se v garazi vzdycky najdou.. :wink:
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Taky chci kupovat 2.1 premejslim o Logitech Z-2300 Thx 200W ale neni lepsi misto tech logitechu koupit neco jineho treba http://www.conrad.cz/detailpage.asp?DPG=69179

vynahradimi to subwofer?! vyuziti bude zejmena pro hudbu..... BASS BASS
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ty Altec Lansingy hrajou údajně dobře,skvěle zahrajou basy a výšky,středy jsou malinko slabší,stejně jako odstup signál šum.Ale ten výkon by mi nepostačoval.Celkově sice hrajou o něco líp než moje Altec Lansing CS 21,jenže tato sestava je taky asi o 2500 levnější,takže přináší daleko lepší poměr cena/výkon a pokud netoužíš po bombastickém designu a chceš něco "seriózního",tak si kup právě CS21.S kvalitní zvukovkou (mám Audigy 2 ZS) a s kvalitním kabelem, (Profigold-problém je,že jsem ho musel řezat,na subwooferu je moc malý výřez na jack) budeš spokojený.Z-2300 bych nedoporučoval,platíš za THX a výkon,přitom zvukově jsou prý ještě o něco slabší než CS21.Jediná bašta,kde Logitech kraluje jsou basy,ale Altecy mají též velmi dobré basy,a věř mi,že při běžném poslechu hudby využiješ regulátor tak do 20-25% (pokud nemáš velký pokoj).Takže není co řešit,kup si CS21-jedinou slabinou těchto beden je ovládání.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

NobodyLovesMe píše:Ty Altec Lansingy hrajou údajně dobře,skvěle zahrajou basy a výšky,středy jsou malinko slabší,stejně jako odstup signál šum.Ale ten výkon by mi nepostačoval.Celkově sice hrajou o něco líp než moje Altec Lansing CS 21,jenže tato sestava je taky asi o 2500 levnější,takže přináší daleko lepší poměr cena/výkon a pokud netoužíš po bombastickém designu a chceš něco "seriózního",tak si kup právě CS21.S kvalitní zvukovkou (mám Audigy 2 ZS) a s kvalitním kabelem, (Profigold-problém je,že jsem ho musel řezat,na subwooferu je moc malý výřez na jack) budeš spokojený.Z-2300 bych nedoporučoval,platíš za THX a výkon,přitom zvukově jsou prý ještě o něco slabší než CS21.Jediná bašta,kde Logitech kraluje jsou basy,ale Altecy mají též velmi dobré basy,a věř mi,že při běžném poslechu hudby využiješ regulátor tak do 20-25% (pokud nemáš velký pokoj).Takže není co řešit,kup si CS21-jedinou slabinou těchto beden je ovládání.

Sem koukal na ty AL CS 21 a celkem dobry akorat design by mohl byt lepsi......me stve ze jeden clovek rekne ze Logitech je lepsi druhej rekne ze creativ treti rekne ze Altec a ctvrtej rekne uplne neco jinyho........jenze je blby ze nemam moznost vyzkouset obe sestavy najednou.... sem celkem narocnej posluchac na hudbu ale urcite si chci koupit bedny k PC ale nevim jaky byl sem rozhodnutej pro ty Logitech ale kdyz sem si precet ten prispevek tak v tom mam zase gulas... :oops:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Problém je,že tyhle "lepší" repráky většinou nemají na skladě,musíš si je objednat.Hlavně ty Altecy,ty distribuuje Levi-já jsem je koupil v Ostravě v Next Compu,v žádném jiném obchodě v Ostravě jsem na ně v nabídce nenarazil.No a když si takhle něco objednáš,tak pokud si slušnej,měl by sis to koupit.
Co se týče těch Logitech,tak jsem na ně jednou četl recenzi od audiofila,který velmi chválil basy,ale nebyl už tak spokojen se satelity,ale nakonec napsal,že je zmlsaný hifi zvukem,tak že to nemají čtenáři brát zas tak vážně.Do Creativů bych nešel ani náhodou.Za srovnatelnou kvalitu zaplatíš přeci jenom o dost víc.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

potřeboval bych pomoc s rozhodování mezi 2.0 nEar04 a 2.1 (ALTEC LANSING MX5021). Na hry občas, více asi na MP3.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jednoznacne 2.0 nEar04.. Altecy jsou bedny k PC.. coz v podstate znamena shity.. (sorry jestli jsem se nekoho dotknul).. Ty ESI podle me budou hrat lip.. btw. radeji slusny 2.0 nez levny 2.1..
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tyhle Altecy bych nedoporučil v testech nevycházejí moc dobře,to budou lepší spíše ty ESI,i když je to základní verze.A co nějaké M-Audia?
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

NobodyLovesMe píše:Tyhle Altecy bych nedoporučil v testech nevycházejí moc dobře,to budou lepší spíše ty ESI,i když je to základní verze.A co nějaké M-Audia?
Tak zkus nějaké doporučit. Dík.

edit: např. tyto? http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/scr ... nd=5960940

a když bych nižší cenovou relaci... asi nemá smysl co?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“