Epox 8RDA3 /+ /I /Pro (nF2 U400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

dan píše:Ak post code ukazuje stale "FF" a nic sa nedeje je doska v haji??? co sa stym da robit? clear cmos nepomaha.. :(

teda hned po zapnuti sa zobrazi "FF" ale komp nenabehne, ani monitor sa nezopne, nic.

poradte, dik.
Pokud ihned po zapnutí tak je to špatně.Zkus vyndat baterii. Jinak reklamačka.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

a kua toho som sa bal :sad:
uz som ju dal kamosovi na preskusanie cely komp, ze co mi to vlastne odrbava MB (uz druhu (!)). zdroj?, nejaky virus? ... vazne neviem
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Zkus u někoho procesor, podle toho kódu to vypadá že umřel :(
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

skusil som vsteko na inom kompe - vga, ram, hdd, cpu, zdroj...

akurat dnes mi potvrdil servisak ze doska je v haji - druha (!)...kua...
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

dan píše:skusil som vsteko na inom kompe - vga, ram, hdd, cpu, zdroj...

akurat dnes mi potvrdil servisak ze doska je v haji - druha (!)...kua...
Docela by mě zajímalo co to je v háji? Přesnou závadu ti neřekli???
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Můj Epoxík mi tak do půl roku odešel, zničeho nic černá obrazovka a šmitec. Hold máme někteří smůlu na špatné kousky :(
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

este sa to reklamuje, ak budem vediet podrobnosti tak napisem
dupalin
Nováček
Nováček

8RDA3+PRO

Příspěvek od dupalin »

Musím se taky "bohužel" přidat, měl jsem 8RDA3+ a po cca půl roce, najednou ve woknech reset a už to nenaběhlo. Po zapnutí se ihned rozsvítilo FF, což znamená, že je BIOS v hajzlu, teď mám 8RDA3+PRO a zatím v pohodě. Bohužel desky zn. Epox jsou strašný, zlatej ABIT NF7S.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

NO vidíš můj Epox jede přes rok, ale já zase letos během 4 měsíců reklamoval LG 4163 pouze a jenom 3x, kterou všichni chválí. Vždy mi dali zcela nový kus a dvakrát ji tam měli druhý den zpátky... Nyní mám teda 4-tej kus a už 3 měsíce jede jak má. Je to fakt o štěstí i když trochu OT. 8-)
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
dupalin
Nováček
Nováček

8RDA3+PRO

Příspěvek od dupalin »

....u 8RDA3+ šla měřit voltáž na 12V větvi a teď mám verzi PRO a tam to nejde, jak to?
MB ASUS A8N-E, 3000+ Venice, Artic Cooling, ATI Radeon X800GTO, RAM 1024MB Kingmax, hdd Seagate 200Gb SATA, zdroj CoolerMaster RS-450-ACLY blue LED, monitor 17´ADI 5PD.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 8RDA3+PRO

Příspěvek od Dzin »

dupalin píše:Musím se taky "bohužel" přidat, měl jsem 8RDA3+ a po cca půl roce, najednou ve woknech reset a už to nenaběhlo. Po zapnutí se ihned rozsvítilo FF, což znamená, že je BIOS v hajzlu, teď mám 8RDA3+PRO a zatím v pohodě. Bohužel desky zn. Epox jsou strašný, zlatej ABIT NF7S.
Zanech Flame! :roll: :wink:
Mě jede Epox 2 roky bez jediného klopýtnutí a to jsem na ní delal psí kusy :)
Kdo ví co si delal ty že Ti odešla......
dupalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od dupalin »

....no když poběží tak jako teď, tak budu celkem spokojený, jen mi vadí ten cvrkot co se z okolí procesoru ozývá, je to dost nepříjemné :x
MB ASUS A8N-E, 3000+ Venice, Artic Cooling, ATI Radeon X800GTO, RAM 1024MB Kingmax, hdd Seagate 200Gb SATA, zdroj CoolerMaster RS-450-ACLY blue LED, monitor 17´ADI 5PD.
Voss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Voss »

Taky přispěji..
Tuto desku mám už po druhé reklamaci(u 1 najednou zmizel BIOS a už nenajela)po asi 2měsíčním provozu(byla to ta revize s aktivním větrákem-nevím přesně)
Nejvíce mě u ní mrzí,že na ní fičí Barton 2500+ na 3200+ jakžtakž stabilně jen při napětí 1,750V,což způsobuje úděsné přehřívání(samovolné restarty jsou na denním pořádku) a to teplo z mého otevřeného bigtoweru,při třech 120mm větřácích a turbíně Aero K7 Lite na mě úplně sálá...
V předchozím kusu,viz. výše fičel Barťas no problem i při 1,700 V (což značí,že každý kus je originál) a dalo se to přežít-nicméně později odešla...
V kámošově MSI K7N Delta ILSR(Páně deska!!!bohužel už není k sehnání) fičel Bartík naprosto stabil i při defaultu 1,65 V
Teď se mi navíc začalo projevovat cukání grafiky viz.Problém s MSI NX 6800 GT,tak kdoví,jestli to nebude opět deskou...

Tomuhle typu desky už vůbec nevěřím a myslím,že to není moc dobře udělaná deska(stačí z ní vytahovat MSI NX 6800 GT a zanadaváte si(někde jsem slyšel,že ji všichni prodejci stahujou pro poruchovost)
Ale nic proti,jak říkám každý kus je originál...
PJSmith
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zapnout, vypne se a konec

Příspěvek od PJSmith »

Ahoj,

mam problemek a nenasel jsem nikde odpoved na moji otazku, snad mi borci odtud poradite.

Mam Epox 8RDA3+, behala dobre, ale posledni dobe,teda spis par dni ji nemuzu zapnout jak bych potreboval.

Kdyz zapnu napajeni nabiha jako v pohode, ALE (!!!) kdyz uz pipne, jako ze je vse OK, vypne se mi komp, ale power na bedne sviti. Myslel jsem si, ze to je treba vetrakem na procesoru, ze neposila impulzy zpet do desky a ona se vypne, aby nevyhorel procak, ale ten jsme menil a nic. Vsechno je odpojeny, i grafiky sem vymenil, teda jednu za jine a nic. pak uz byla pripojena jen deska a nic vic a porad stejny.

Netusite nekdo, kde by mohly byt problem? nijak spatne jsem s ni nezachazel a dela mi tohle co jsem psal, nema nekdo typ, co s tim nez ji pudu reklamovat? je cca 1,5 roku stara (nova :wink: )

Diky za nejaky napad

Petr
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2PJSmith: Na tom segmentovém displeji svíti neco? Zkus se dostat do BIOS?Nebo už před tím to přestane reagovat? Možná taky odchází nebo už je v háji zdroj.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tucky jeden problemek.

Příspěvek od AK-47 »

Tucky zdravim panove, vcera privezu funglovku 8RDA3+PRO rev.1x dom, nakydam na ni to co mam v podpise a nadhera to beha, pouze ve widlich to furt hazi na liste hlasku "odebrat bezpecne HW" a kdyz se podivam co to chce odebrat, zjistim ze S-ATA HDD na kterym ten system bezi. Takze to nechaapu, drivery S-ATA pri instalacce samozrejme byly, ve spravci zarizeni/disku je vse OK, nakopiroval sem uz asi 20Gb. Co se jim furt nelibi?
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tackleberry »

Ahoj mel bych takovej dotazek. Zkousel jsem si hrat s Magic Screen a dat si tam nejakej obrazek. Je to hezky, ale kdyz jsem ho pak chtel odstranit pomoci zalohy kterou si Magic screen dela tak to nefungovalo. Vim ze se to da vypnout v BIOSu, ale chtel jsem se toho zbavit pro dobrej pocit. Nejspis budu muset z updatovat BIOS pokud se toho budu chtit zbavit, ne?
...
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

Mno takze mam dotaz....krome toho ze je deska super coz vsichni víme bych potreboval pomoct. Takze chci si flashnout bios coz neni nic zvlastniho. Nemam rad diskety tak jsem si vytvoril na jednom disku 100MB partion ve Fat32 at muzu operovat z dosu. Takze jsem tam narval potrbnou verzi biosu a resetl comp dal jsem boot cd win 98 coz mi zarucilo pristup do dosu a odtama jsem spustil batak....coz by melo zajistit v nekolika krocich nahrani noveho a zalohovani stareho biosu...lec zazraky se nedely a bios se neflashnul...pouze mi blikala zprava please wait...cekal jsem...5....10...15 minut a pak jsem se na to vys*al a resetl jsem to. Vse nabehlo bez problemu z cehoz jsem usoudil ze nebyl proveden zasah do biosu zkusil jsem to jeste asi 3x a pokazde to same...takze radte mágové a skřítci toto je story a hadanka dnešního dne :-D 8)

Edit: jeste jsem muzete hodit verze biosu ktere pouzivate na revizích 2.1 :roll: dyk jak byk :wink:
Naposledy upravil(a) sir.morpheus dne ned 7. srp 2005, 15:04, celkem upraveno 1 x.
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

sir.morpheus píše:Mno takze mam dotaz....krome toho ze je deska super coz vsichni víme bych potreboval pomoct. Takze chci si flashnout bios coz neni nic zvlastniho. Nemam rad diskety tak jsem si vytvoril na jednom disku 100MB partion ve Fat32 at muzu operovat z dosu. Takze jsem tam narval potrbnou verzi biosu a resetl comp dal jsem boot cd win 98 coz mi zarucilo pristup do dosu a odtama jsem spustil batak....coz by melo zajistit v nekolika krocich nahrani noveho a zalohovani stareho biosu...lec zazraky se nedely a bios se neflashnul...pouze mi blikala zprava please wait...cekal jsem...5....10...15 minut a pak jsem se na to vys*al a resetl jsem to. Vse nabehlo bez problemu z cehoz jsem usoudil ze nebyl proveden zasah do biosu zkusil jsem to jeste asi 3x a pokazde to same...takze radte mágové a skřítci toto je story a hadanka dnešního dne :-D 8)
8RDA3+ má vlastni utilitu na flash z woken, třeba i z NTFS!
Magic Flash stačí čist co jsem napsal v 1. postu :wink: máš jej na CD k desce nebo na www vyrobce MB...
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

Naozaj...a mas s tim dobrou zkusenost??? Z toho bych mel trosku obyvu i ja :roll: Jo a sry tohohle jsem si nevsiml ze uz to tam mas! :oops:
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“