Jake pasivni monstrum je nejlepsi?(chtel bych ticho a výkon)
Moderátor: morke
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Jake pasivni monstrum je nejlepsi?(chtel bych ticho a výkon)
Shanim do sveho pc tichy a vykony chladic. Aby to nebylo tak jednoduche
, nakupuji zatim jen na Czech Computer, tak bych chtel pozadat pokud mozno o chladic z jejich nabidky(doufam ze je pro me taktle CPU zdejsi nabidka dostacujici
). Na CC se mi hlavne zalibyl Thermaltake CL-P0071 SonicTower, ale nejsem si jist zda se mi vejde do me skrine se zakladni deskou a zda na ni bude pasovat(blizko jsou hnusny kondezatori čico). Pro to by mne tedy zajimalo zda se mi tam vejde, pripadne jak vysoko je u me desky ci socketu 939 jadro nad plosnymi spoji. Dale snad jen pro pripad ze by se mi to tam neveslo
by mne zajimalo, ktery jiny chladic by mi to me taktovane CPU s rezervou uchladil(znovu zminuji ze davam prednost necemu z Czech Computer). Napr. jako druhy ale nejspise mene uciny(dal bych mu dyztak neco co by ho ovyvalo za 5V) se mi zde ..libyl'' Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019 - zde také ale nevim zda se vklouzne do mainboardu mezi kodenzatory(zato aspon do case vim ze jo
).
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=86
http://www.svethardware.cz/art_doc-F166 ... 3CDD9.html
tenhle by te snad mohl uspokojit...
http://www.svethardware.cz/art_doc-F166 ... 3CDD9.html
tenhle by te snad mohl uspokojit...
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Ten Thermalright XP-120 taky neni spatnej, jen kdyby byl prodavanej na CC a kdyby nebyl o 600Kc drazsi
Ale taky by to mohla byt pripadna varijanta kdyby se mi tam ten SonicTower nevesel a kdybych koupil ted nejakej levnejsi zdroj a kdyby mi ten Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019 nedostacoval ci se nevesel 
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- PcBuh
- Začátečník

-
A co říkáš na tohle :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291
A když bys tam dal ještě tohle :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29838
Já osobně tam mam tento chladič i s větrákem na 3200+ Venice a teplota je max. 40C na 100% zátěž
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291
A když bys tam dal ještě tohle :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29838
Já osobně tam mam tento chladič i s větrákem na 3200+ Venice a teplota je max. 40C na 100% zátěž
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Ten tvuj http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291 neni spatnej, ale nejsem si jist zda se srovnal s mim taktlim CPU a zajimavy je ze tam pod obrazkem neni psana podpora pro socket 939 kterej mam, ale pritom Thermaltake TOWER112 (CL-P0024) tu podporu ma, ale je moc tezkej tak CL-P0024 moc nechci. Asi bych ten CL-P0015 ho porovnaval s Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019 mou alternativni volbou, ale nevim kteryho z nich(opet hlavne hluk a vykon), a hlavne stale nevim co ten SonicTower vejde se mi/nevejde se mi? Zjistil jsem ze vzdalenost plosneho spoje meho mainboardu od bocnice je cca 155mm tak jestli je to presny a SonicTower je presne 150mm tak doufam ze vyska vrsku CPU nad MB neni vetsi nez cca 5mm. Nevite nekdo tu vysku? ci sa mi tam ten SonicTower vejde alebo nie?
- PcBuh
- Začátečník

-
Ber ten co jsem napsal a máš to vpohoPetr Přibyl píše:Ten tvuj http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28291 neni spatnej, ale nejsem si jist zda se srovnal s mim taktlim CPU a zajimavy je ze tam pod obrazkem neni psana podpora pro socket 939 kterej mam, ale pritom Thermaltake TOWER112 (CL-P0024) tu podporu ma, ale je moc tezkej tak CL-P0024 moc nechci. Asi bych ten CL-P0015 ho porovnaval s Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019 mou alternativni volbou, ale nevim kteryho z nich(opet hlavne hluk a vykon), a hlavne stale nevim co ten SonicTower vejde se mi/nevejde se mi? Zjistil jsem ze vzdalenost plosneho spoje meho mainboardu od bocnice je cca 155mm tak jestli je to presny a SonicTower je presne 150mm tak doufam ze vyska vrsku CPU nad MB neni vetsi nez cca 5mm. Nevite nekdo tu vysku? ci sa mi tam ten SonicTower vejde alebo nie?
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
ICEmu: CC neni jenom jedno kdyby co mi na XP120 vadi, ale chci si tam taky objednat dalsi veci(dve obednavky u dvou firem by byli asi dve postovny
) a registrovat se jinde jsem zatim pocitil potrebu jen dvakrat, a to kdyz mi nekdo v teto diskuzi navrhoval chladic XP120 ktery je drazsi nez SonicTower a podava na internetu podobne vysledky jako XP120 
- Wiruss
- Středně pokročilý

No on ten Xp je lepší a to v tom, že líp bude chladit na nižší otáčky o což jde jelikož to nebude tak řvát...Petr Přibyl píše:ICEmu: CC neni jenom jedno kdyby co mi na XP120 vadi, ale chci si tam taky objednat dalsi veci(dve obednavky u dvou firem by byli asi dve postovny) a registrovat se jinde jsem zatim pocitil potrebu jen dvakrat, a to kdyz mi nekdo v teto diskuzi navrhoval chladic XP120 ktery je drazsi nez SonicTower a podava na internetu podobne vysledky jako XP120

Jinak ten od PcBoha neber nějak vážně (jen proto, že ho má on ho strká neustále dalším) a vybírej z těchto dvou max jeětě Big Typhoona (ale k němu by to chtělo tišší větrák)

- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Tak to asi vypada na ten SonicTower(jestli se mi tam vejde
). XP120 je sice lepsi, ale je skoro dvakrat tak drahej a asi koupim jeste nejaky 12cm vetracek a asi i novej zdroj(zatim to asi vypada na ten nejdrazsi kterej mam na vyber na jednom diskuznim foru) tak mam malo korunek
. Ten Big Tiphoon ma v porovnani s temi dvema snad i horsi vykon a jak to tak vypada tak je snad i nejdrazsi = tak ho asi uplne vyskrtavam
PS:asi = dokud to nekoupim neni nic jisty
Jo a kdyz uz asi budu kupovat ten 12cm vetracek na SonicTowera(kdyby se mi tam vesel)tak ktery:
Thermaltake Smart Case Fan II A2029
Aerocool Turbine 1000
- chci hlavne ticho, aby sel nejlepe na 5V(mozna postaci i 7V) a asi urcite jeden z nich - pripadne jinej z CC, ale tam uz snad nic jinyho neni co by stalo za zvazeni
Jo a kdyz uz asi budu kupovat ten 12cm vetracek na SonicTowera(kdyby se mi tam vesel)tak ktery:
Thermaltake Smart Case Fan II A2029
Aerocool Turbine 1000
- chci hlavne ticho, aby sel nejlepe na 5V(mozna postaci i 7V) a asi urcite jeden z nich - pripadne jinej z CC, ale tam uz snad nic jinyho neni co by stalo za zvazeni
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

JJ pokud ticho tak XP... Jiank ten Typhoon má mnohem lepší výkon než Tower jen je tam třeba použít ten správnej větrák... Má prakticky srovnatelný výkon s XP, jen on má lépe udělaný odvod nižších teplot... A taky jde o jednu věc XP je prakticky v normě na namáhání patice, kdežto měd moc ne...
Co si myslíte o těch gumovejch mrzácích místo šroubků k větráku...
Co si myslíte o těch gumovejch mrzácích místo šroubků k větráku...
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
No ten Big Typhoon je sice nejvykonejsi hlavne ale na max otack + dyztak jeste OC, ja bych potreboval neco vykonyho ale tichiho a taky nemam Intelkamna ale jen tak stredne taktle AMD. Nechci vykon za kazdou cenu (hlukovou i penezni) a navic jeste nemam dost penez na XP120 ci Typhona. Ja hlavne potrebuju sve taktovane CPU uchladit chladicem s tichym ventilatorem na 5nebo7V i za letniho vedra a parby na PC s jistou rezervou, a to doufam a myslim ze SonicTower snad zvladne ze jo? Vychazim jen z testu a tabule, ale XP120 bych doporucil tomu kdo ma vice penez, ci semu Sonic do case nevejde nebo nechce pretezovat desku a ma na to Kc a treba i ivce taktuje(pomer cena/vykon je zde ale asi horsi nez u Sonica ale zato je vykonejsi a lehci) a Big Typhoona bych doporucil tomu kdo takuje tak moc ze by to Sonic i 120XP sotva stacili ci nestacili uchladit a kdo by ho poustel na max otacky vnichz se ukazuje jeho sila. Jinak hluk je u vsech pri stejnym napeti skoro stejny(dle pouziteho vetracku).
Ale pro mne je to vse zbytecny kdyz nevim zda se mi tam vejde, tak hodim dotaz nekam k socketum nebo i bednam a dozvim se to zda se mi do case s mainboardem vejde ci sa alespon dovim jak vysoko je vrsek CPU(jeho stycna plocha s chladicem) nad plosnymi spoji moji zakladni desky(pak uz si to snad dokazu spocitat zda se mi tam vejde). Nebo nevi to tu nekdo? Ze vi mi to tajite
Ale pro mne je to vse zbytecny kdyz nevim zda se mi tam vejde, tak hodim dotaz nekam k socketum nebo i bednam a dozvim se to zda se mi do case s mainboardem vejde ci sa alespon dovim jak vysoko je vrsek CPU(jeho stycna plocha s chladicem) nad plosnymi spoji moji zakladni desky(pak uz si to snad dokazu spocitat zda se mi tam vejde). Nebo nevi to tu nekdo? Ze vi mi to tajite
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...ale Tt Big Typhoon je imho lepšíXP120 naprosto rulezzz
Tobě připadá 16 dB při 1400 otáčkách jako moc?No ten Big Typhoon je sice nejvykonejsi hlavne ale na max otack + dyztak jeste OC, ja bych potreboval neco vykonyho ale tichiho
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
1. vytrzemo z kontextuNo ten Big Typhoon je sice nejvykonejsi hlavne ale na max otack + dyztak jeste OC, ja bych potreboval neco vykonyho ale tichiho
2. duvodu tam bylo vic nez jen "hluk" proc neberu Typhoona ale asi Sonica(to asi je zde opet protoze fut a stale nevim jestli se mi tam vejde!!!
PS: Ale uznavam ze v diskuzich o techle trech chladicich by se slova jako hluk, ramus a podobna nejspis nemela vyskytovat vubec
At si kazdy veme co chce co se mu libi a na co ma. Vsechni tri(Sonic, Typhoon i XP120) jsou fakt dost dobry TEČKA