Vetracky na 14-16V

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
a12a
Nováček
Nováček

Vetracky na 14-16V

Příspěvek od a12a »

cau, chci se zeptat, jestli by delalo problem pustit klasicke pridavne vetracky na 14-16V. popr jak dlouho by to vydrzely? o hluk mi nejde, hlavne o odvetravani z case. d!k
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

ty větráčky jsou dělaný na 12V popřípadě 13 jim nic nedudělá ale 16V se bude dost hřát plus něaká ty vibrace, jak dlouho vydrží záleží na konkrétnim typu a výrobci podle kvality vynutí. Klidně můžeš něaký starší který už ti píská takto otestovat :wink:
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

na co tolik kdyz tam das na 12V nakej vysoko otackovej udela to pruvan dostatecnej..
dr.Brown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dr.Brown »

já jsem měl 12v vjetrák na 17,5v 8) :lol: 1/2 roku,a chodil fklidu...
myslíte-li si,že jsem hlupák,neříkejte mi to-já to vím :-)
P.S.: ta i386 je můj majetek :-)
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

Já jsem měl 12V fan (120ka od Ximy) nedopatřením na chvilinku na 50V. Byl to jen mžik, ale za tu dobu stihnul přepadnout přes zdroj (regulovatelný 0-50V) a zlomit si lopatku o roh :/ . Vibrace to dalo slušné, pěkne se klepal a posunoval po tom zdroji, až zakopl no :/ :( Škoda ho..
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ja sem měl starou 80 při těch vedrech na 24v ani se moc nechvěla ale motorek byl pěkně rozpalenej
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

jj to ma kamos taky..2 80mm vetracky..na takovym tom stole jak jepro klavesnici takovej "suplik" pod deskou a vysunuje se..tak zatim je ma prez adapter na 24V a fouka mu to na ruce v pohode..a ani to neni hlucny..nebo to je tim ze 50cm pod tim ma doma delanej subbofer :D
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Ja sem mel je chvilku FAN od Ximy na 24V a ted mu musim pri rozbehu pomoct :sad:
Chystam se na opravu, nevite cim by to mohlo byt? Bude to ten Tranzistor, nebo hallova sonda?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

masakr_cz píše:Ja sem mel je chvilku FAN od Ximy na 24V a ted mu musim pri rozbehu pomoct :sad:
Chystam se na opravu, nevite cim by to mohlo byt? Bude to ten Tranzistor, nebo hallova sonda?
Muze to byt oboje. Uz jsem videl i zapojeni, kdy byly Hally udelany jako silovej prvek a spinaly vinuti primo... Taky se ti mohlo upect jedno vinuti...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

masakr_cz píše:Ja sem mel je chvilku FAN od Ximy na 24V a ted mu musim pri rozbehu pomoct :sad:
Taky může bejt zničenej ten motor. Ty ložiska sou vyšmajdany, protože jak se to točilo rychle, tak se ty ložiska rozsypaly.
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Cici píše:Taky může bejt zničenej ten motor. Ty ložiska sou vyšmajdany, protože jak se to točilo rychle, tak se ty ložiska rozsypaly.
Ne loziska jsou v pohode. Bezel sotva 30s.
TomV píše:... Taky se ti mohlo upect jedno vinuti...
Premerim a uvidi se, aler nejdriv musim spravitt muj multimetr, pustil jsem do nej trosku veci proud (zapomel jsem na nabijeni kondenzatoru :stupid: )
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“