Win xp pro HELP pri boote winu
Moderátor: Loki5567
- Dev1
- Nováček

-
Win xp pro HELP pri boote winu
No mam taky problem ze dal som format dal si win xp pro SP2 drivre na vsetko co je treba firewall antivir , poskusal XPtweak (nie jeden) povypinal msconfig toho fakt dost a stale netusim v com je problem : ked sa bootuje win to okienko kde bezia take 3modre ciarky z lava do prava , pytal som sa par ludi jednemu prebehnu 3 inemu dokonca len 1 mne 14x pred tim 24x vsimol som si ze od formatu cim viac som restartol pc alebo daco nahral tim sa to viac x pretacalo , lenze kamos ma skoro to iste na pc co ja a ide mu to 3,4x max a cital som tu snad vsetko asi 3hodiny ale ziadne normal rady som nenasiel alebo som vazne oslepol tak pls help ako mam teda spravit aby to bootovalo rychlejsie ?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Win xp pro HELP pri boote winu
Záleží na vyladěnosti celkové sestavy.Napiš co máš za PC, jak staré win? Kdy byl ten formát? Jak dlouho ti to teda bootuje?Dev1 píše:No mam taky problem ze dal som format dal si win xp pro SP2 drivre na vsetko co je treba firewall antivir , poskusal XPtweak (nie jeden) povypinal msconfig toho fakt dost a stale netusim v com je problem : ked sa bootuje win to okienko kde bezia take 3modre ciarky z lava do prava , pytal som sa par ludi jednemu prebehnu 3 inemu dokonca len 1 mne 14x pred tim 24x vsimol som si ze od formatu cim viac som restartol pc alebo daco nahral tim sa to viac x pretacalo , lenze kamos ma skoro to iste na pc co ja a ide mu to 3,4x max a cital som tu snad vsetko asi 3hodiny ale ziadne normal rady som nenasiel alebo som vazne oslepol tak pls help ako mam teda spravit aby to bootovalo rychlejsie ?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: winxp
Zkus page defragDev1 píše:AMD athlon XP 3000+ @ 3600+ , x800xt PE , 2x 512mb ddram , MSI kt400 , windows ma den aj format ma den
www.sysinternals.com
tady ho najdeš.....
- cabman
- Středně pokročilý

Pochopil jsem že ty Win jsou na čerstvě instalované na čístém hdd? Ale nerozumím větě: "...windows ma den aj format ma den...".
Jinak pokud se Win dlouho startují tak to může být i hw chyba. Zkus něco jako mem test a nějaký test na hdd (ze stránek výrobce hdd).
Nebo se pokus podivat do nástrojů pro správu na prohlížeč událostí zda tam není nějaká chyba (nevím jestli tam něco může být protože při startu pc je možná na logování brzy).
Také můžeš přeinstalovat ovladače pro mb.
Nožná jsi něco "odstřelil" tim XPtweak.
Další možnost je nějaký test na výkon pc - jestli to nemáš nějak špatně nataktovaný.
Page defrag podle mě nemá význam ani stahovat. Tyto programy pokládám za zbytečnosti.
Jinak pokud se Win dlouho startují tak to může být i hw chyba. Zkus něco jako mem test a nějaký test na hdd (ze stránek výrobce hdd).
Nebo se pokus podivat do nástrojů pro správu na prohlížeč událostí zda tam není nějaká chyba (nevím jestli tam něco může být protože při startu pc je možná na logování brzy).
Také můžeš přeinstalovat ovladače pro mb.
Nožná jsi něco "odstřelil" tim XPtweak.
Další možnost je nějaký test na výkon pc - jestli to nemáš nějak špatně nataktovaný.
Page defrag podle mě nemá význam ani stahovat. Tyto programy pokládám za zbytečnosti.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.