Zacinam v php narazil jsem na prikaz where
SELECT * FROM Osoby WHERE Telefon = '*****'
nevim jak udelat prikaz aby uzivatel mohl zadavat telefonni cislo sam a phpko mu pak v sql nasel potrebny udaj o te osobe.
CO jsem narazil v knizce tak tam musim na pevno dat udaj ale myslim si ze je to neprakticke.
Dotaz v php
- jack68
- Začátečník

-
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jack68
- Začátečník

-
no moc jsem te nepochopil.Predstav si ze mam okynko kam vlozi uzivatel libovolne telefonni cislo a jemu skript najde z databaze uzivatele ktery to cislo ma.Nechci davat do skriptu na pevno telefonni cislo.(by porad hledalo jednoho a toho sameho)a tak nevim co vlozit za where :(Jasper píše:Tak si udelas nejaky formular, kde vlozis to telefonni cislo. Data z formulare odesles na nejaky script, ktery ti udela ten sql dotaz. A to telefonni cislo z formulare vlozis do te podminky (klauzule where)
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proste mas jednu stranku kde budes mit textove pole pro vlozeni telefonniho cisla.
Bude to treba index.php
A pak budes mit soubor zpracuj.php:
Takto by to melo fungovat, pokud sem nekde neudelal chybu
Bude to treba index.php
Kód: Vybrat vše
<form method="post" action="zpracuj.php">
<input name="tel_cislo" size="9" type="text">
<input value="OK" name="B1" type="submit">
</form>Kód: Vybrat vše
<?
$tel_cislo=$_POST["tel_cislo"];
$dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM osoby WHERE telefon = '$tel_cislo'");
// tady dopises zbytek kodu
?>- jack68
- Začátečník

-
dikyJasper píše:Proste mas jednu stranku kde budes mit textove pole pro vlozeni telefonniho cisla.
Bude to treba index.phpA pak budes mit soubor zpracuj.php:Kód: Vybrat vše
<form method="post" action="zpracuj.php"> <input name="tel_cislo" size="9" type="text"> <input value="OK" name="B1" type="submit"> </form>Takto by to melo fungovat, pokud sem nekde neudelal chybuKód: Vybrat vše
<? $tel_cislo=$_POST["tel_cislo"]; $dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM osoby WHERE telefon = '$tel_cislo'"); // tady dopises zbytek kodu ?>