nahrání nového bios mimo PC

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nahrání nového bios mimo PC

Příspěvek od off »

Ahoj, mám tokový "drobný" problém. Při upgradu bios mi skapal PC :( :( . No a samozřejmě se mi nenahrál celý nový bios. Dlouho jsem zkoušel všechny možné metody, až jsem došel k tomu, že jsem vyndal bios a poslal ho na přeprogramování. Co čert nachtěl po ověření jestli ten dotyčný umí tento typ paměti přeprogramovat mi přišel čip zpátky s tím, že to je typ který neumí. A že se nejedná o pamět ale o firmware hub. a tak jsem začal hledat a našel jsem někde na internetu, že firmware hub vlastně znamená bios a že se jedná o sériovou Flash paměť o velikosti 4Mb a jámám soubor o velikosti 4Mb. A tak logicky usuzuji , že by mělo stačit pouze přepsat data. V případě že víte o někom kdo umí tento typ paměti přepsat tak prosím dejte vědět.
Jedná se o typ SST 49lf004a
deska Msi 915G combo
DÍKY :) :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

to je sice hezký, ale mě by zajímal někdo kdo to opravdu umí. Do gm budu v pondělí volat jestli umějí i tento typ. No ale radši bych byl kdyby se našel někdo od hradce králové (abych to zase nemusel posílat poštou a čekat na to děěěěěsně dlooooouho.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mno jestli vis o nekom v tvoji blizkosti kdo ma stejnou desku tak to neni zadnej problem.... :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

off píše:....
Postup máš na tom linku ode mně... Risk je zisk :roll:
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

no v tom je ten problem. o nikom se stejnou (nebo podobnou) deskou nevim teda spís o nikom kdo by byl ochotný zkusit tento postup (ani se nedivim). proto mi přijde lepší dát dejme tomu dvě kila než možná někomu odpálit desku za tři litry.
sys
Nováček
Nováček

Příspěvek od sys »

Vlastním programátor i s potřebnou redukcí.Tuto paměť jsem již programoval - deska asus P5GD1.Sám mám desku a8n-sli s pamětí 49lf040B a ta jede taky.
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

to sys: mám asi stejný probl. jako off, bios se neozývá :old9: deska viz podpis, typ paměti neznám, odkud se dá zjistit. uměl bys to spravit?
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
sys
Nováček
Nováček

Příspěvek od sys »

Asi ano,ale napiš typ flash (čísla co na ni najdeš) ale asi to bude 49lf040A jako na P5GD1.
Pato
Nováček
Nováček

BIOS

Příspěvek od Pato »

to sys: chcem sa spytat kde sa da zohnat taky programátor alebo schema na jeho zostrojenie?
sys
Nováček
Nováček

Příspěvek od sys »

JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Ty desky nemusí být stejné. Mám za sebou úspěšný hot flash - vadný BIOS byl AMI v desce s čipsetem SiS, flashováno to bylo v desce s BIOSem Award a čipsetem VIA. Flash proběhl OK, jen se musel použít programovací soft pro AMI BIOS.

Jinak na PCT je na toto téma článek.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Všem díky za pomoc je to už vyřešený. Konečně píšu příspěvek ze svého PC.
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

radim2 píše:to sys: mám asi stejný probl. jako off, bios se neozývá :old9: deska viz podpis, typ paměti neznám, odkud se dá zjistit. uměl bys to spravit?
desku jsem měl v záruce a v Agenu to zadara rozchodili :))
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“