Nefunkční Sound Blaster 128 PCI v MS-DOS - Prosím o radu

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Skim
Začátečník
Začátečník

Nefunkční Sound Blaster 128 PCI v MS-DOS - Prosím o radu

Příspěvek od Skim »

Zdravím, mám tu menší zákys s touto zvukovkou na starším pc (Pentium MMX 166 Mhz, 16 MB ram - SIMM, S3 Trio64 V+, Voodoo 1, OS - W98) Starší hry běžící pod MS-DOS (ale také např. Carmageddon) mi ji totiž v setupu vůbec nenaleznou a po manuálním nastavení v sndsetup.exepočítač zamrzne úplně. V manuálu k SB-Live! jsem četl o jakési modifikaci souboru autoexec.bat :"
SET CTSYN=c:\WINDOWS
SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 P330 T6
C:\PROGRA~1\CREATIVE\SBLIVE\DOSDRV\SBEINIT.COM
(asi cesta k dosovskému ovladači zvukovky) a ještě další modifikace souboru
config.sys, které však nejsou povinné (použití jen při přístupu do rozšířené paměti).
Po vyzkoušení tohoto postupu s udáním cesty k ovladači zvukovky se však bohužel nic nestalo, stejně tak po nainstalování oficiálních ovladačů (kdy dokonce ve win 98 pod záložkou systém-vlastnosti-hardwarové profily-ovladače zvuku, videa a her přibyla další záložka a to Creative SB PCI128 LEGACY DEVICE, jež je vnuceným dosovským ovladačem zvukovky) -V tomto případě jsem do souboru autoexec.bat zadal cestu k dosovskému ovladači uvedenému ve vlastnostech Creative SB PCI128 LEGACY DEVICE (soubor Vmm32.vxd), ale stále se nic neděje. Byl bych rád za jakoukoliv radu
Díky moc
S pozdravem S.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Half-Death »

autoexec.bat:
radky doplnuje ovladac ve windows
musi tam byt [code]set blaster=...[/code] a [code]sbinit[/code]
config.sys:
karta potrebuje spusteny EMM, takze tam musi byt radek [code]device=emm386.exe[/code]

pokud si budete poustet dosove hry, bude zapotrebi upravit autoexec a config kvuli pameti[/code]
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Half-Death píše:autoexec.bat:
radky doplnuje ovladac ve windows
musi tam byt

Kód: Vybrat vše

set blaster=...
a

sbinit
config.sys:
karta potrebuje spusteny EMM, takze tam musi byt radek

device=emm386.exe
pokud si budete poustet dosove hry, bude zapotrebi upravit autoexec a config kvuli pameti[/code]
Díky právě něco podobného psali v manuálu, napsal bys mi kdyžtak prosím tě celou nebo alespoň část syntaxe (stačí C:/cesta.. kam, Device=..., Ram ... atd... ú Nakonec jsem sice jednu chybu objevil (odkazovaný soubor s ovldačem se jmenuje úplně jinak - sbpci.sys, ale pravděpodobně se mi nějakým nedopatřením dostal do C:/Windows temp.... :? . Zadal jsem tedy cestu k tomuto a to i v config.sys DEVICE=..cesta k dosovskému ovlasači zv.) a pc napíše při bootování do dosu zhruba toto: "není dost Ram k provedení příkazů uvedených v souboru Config.sys. Že by byl problém v malé velikosti operační paměti, nebo jejím chybném zavedení do "horní" paměti?
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“