Zdroj, deska nebo grafika?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zdroj, deska nebo grafika?

Příspěvek od dd »

Nedávno mi zhořel zdroj a vzal s sebou i základovku (nebo naopak...)
Na desce byla jedna součástka úplně ohořelá. Desku jsem šel reklamovat a oni jenom přeletovali tu součástku.
Zdroj jsem sehnal starší (300W, ale asi už opravovaný :(
Tak jsem to zapojil a všechno jede OK, až na jednu maličkost. Ve hrách mám problémy s texturami - na obrazovce jsou různé barevné pruhy, kousky jiných textur, nebo některé nachvíli zmizí apod. Dělá to ve všech 3D hrách i nadruhém operačním systému - takže SW problém bych vyloučil.
Všiml jsem si taky, že napajecí napětí 3.3V je ve skutečnosti kolem 3V někdy i pod 3V. Může to spolu souviset? Nebo to je normální? - rozdíl 3.3 a 2.9 se mi zdá už dost.

Tak nevím jestli by to mohlo být tím zdrojem nebo je pořád nějaký zádrhel v MB nebo to předtím schytala i grafika :(

Sestava: P4 2.4GHz, MSI 845PEMAX, 256MB, GeForce FX5200 128MB
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Voltáž zdroje je nejlepší změřit ručně multimetrem, většina desek totiž ukazuje kraviny, jinak těch 2,9V by bylo opravdu hodně málo, ale myslím že kdyby tam tolik opravdu bylo tak by PC byl celkově nestabilní...
Příčinu problémů s chybami v obraze bych viděl přímo v garfice, zkus zkontrolovat chladič jestli se karta nepřehřívá...
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Zkontroloval bych i teplotu čipsetu a zkusil snížit oc na grafice...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vyskousej pokud muzes do te desky jinou GK a jinej zdroj to bude nejjistejsi
....ze by to byl MELOUN
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

Grafika se nepřehřívá, teploty chipsetu i CPU jsou přibližně stejné jako byly předtím.
Myslíte, že by ten zhořelý zdroj mohl odrovnat grafiku tak aby dělala tohle?
kon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kon »

ja bych videl chybu ve zdroji - proste tam zkus dat jinej a uvidis
Athlon XP2500+@2800+ / ASUS A7N8X-X/ 2x256MB DDR2700 Kingston2.5T/ Leadtek A350XT 5900XT/ 80GB PATA MAXTOR, 8MB/ 250GB PATA Hitachi 8MB/ TEAC W540E/ DVD RW LG GSA 4667/ 350Wfortron/ LCD EIZO L557
nb: asus a6t turion x2 ml52, 1GB DDR2 667MHz, 7600 GO 256MB DDR2, 120GB/5400 HDD
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

Změřil jsem to napětí zdroje a nejvíce kleslo na asi 3.16V, zatímco PCAlert už ukazoval nějak kolem 2.5V :shock: Takže zdroj se zdá být v pořádku.
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Pokud je PC stabilni, tak to napetim asi nebude. Zkus jinou GK v tvoji desce a tvoji GK v jiny desce! Podle me to je jedinej zpusob, jak to zjistit! :up:
Sony VAIO VPCS11X9E
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

Tak nakonec to byl přece jenom ten zdroj, už mám jiný a jede to v pohodě
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“