Fair Use Policy
Moderátor: Don
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Fair Use Policy
Jaky mate nazor na FUP?? Podle me je to naprosto zbytecna, dementni politika ceskych provideru, kteri chteji jen usetrit chechtaky. Nacez to delaji takovym zpusobem, ktery obraci jednotlive uzivatele proti sobe (viz. e-maily typu odpojte toho hnusneho stahovace). Situace neznaly zakaznik se opravdu zameri na "tridniho nepritele" Pepu stahovace a vidi v nem problem ceskeho internetu. Kazdy odbornik na sitove technologie se ale zhrozi!! Vzdyt sit je tu od toho aby se vyuzivala. Sit je tu od toho aby se pouzivala prave ke stahovani!! Potrebovalo by to osvetu nasim mene znalym spoluobcanum aby i oni vedeli co ve skutecnosti FUP je. Mozna ze pak provideri zmeni politiku (tezko
).
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no, argument že 5% lidi pak využívá 95% kapacity není úplně mylný
já například na svém cestovním CDMA s FUP žádný problém nemám a je mi to šumafuk, možná, že kdyby FUP nebylo tak mi to i pojede někde hůř a to by mě pěkně sralo, když platím takový love - takže můj názor je "dobře vám tak stahovači warezu"

já například na svém cestovním CDMA s FUP žádný problém nemám a je mi to šumafuk, možná, že kdyby FUP nebylo tak mi to i pojede někde hůř a to by mě pěkně sralo, když platím takový love - takže můj názor je "dobře vám tak stahovači warezu"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle. Kupovat te nikdo pripojeni s FUP nenuti. Je plno nabidek i bez FUP samozžedmě za vyší cenu. Tim FUP se jen snažej hnát cenu dolu. ze svejch skušeností vím že 95% uživatelů nepřesáhne limit 1giga měsíčně. Tak proč tihle uživatelé měli platit za garantované neomezené připojení kdyžjim tohle s přehledem stačí. A když má někdo net na stahování filmů který dál vypalujë, tak si hold musí připlatit.
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdyby FUP nebyla slo by ti to nekdy pomaleji to je pravda, ale kdyby FUP nebyla, provideri by investovali do svych zarizeni vice prostredku a nesetrili by na zakaznicich, pak by ti to slo stejne rychle porad, navic prave diky FUP se lidi na internetu nedostanou nad zminovanych par GB mesicne, ale internet se da vyuzit k daleko narocnejsim zalezitostem nez je prohlizeni WWW a nemusi to byt stahovani warezu (krom toho stahovani filmu je legalni, narozdil od sdileni) kdyz si od nekoho pronajmu linku o urcite kapacite, ocekavam ze budu moct tu kapacitu vyuzit a ne se nachytat na reklamni nesmysl jako "neomezeny internet",...ze se da priplatit na linku bez FUP? ano ale platit 5k mesicne za 512tku bez FUP je trosku nehoraznost, aspon podle me
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Gerbes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam kabel a limit mam u 2Mbps 20GB a u 1Mbps 10GB pak to klesne na 250kbps a nevidim v tom zadnej problem. Beznym pouzivanim to nikdy nevycerpam a i kdyz se nekdy na DC neuhlidam a vycerpam to pred koncem mesice, na prohlizeni stranek tech 250kbps jeste v poho staci. Jinak je pravda ze to jde i bez omezeni a solidni penize...napriklad NetBox....jen skoda ze to neni vsude
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
notoricti stahovaci warezu vas omezuji tim ze vyuzivaji naplno co provider proklamuje ze prodava, ve skutecnosti ten poskytovatel neprodava linku o rychlosti kterou uvadi, ale znacne pomalejsi, proto byl zaveden nesmysl jako FUP, stahovaci jsou vymysl, ktery ma obratit uzivatele proti sobe, ale jediny kdo za to muze jsou opet provideri
dam priklad:
kupuji linku o rychlosti 512Kbit/s, provider to nazyva neomezeny internet o rychlosti 512, ovsem pouze za podminky, ze neprekrocim dany limit FUP
pokud by FUP nebyla, doslo by k omezeni ostatnich uzivatelu, jelikoz se vzdy najde nekdo kdo chce sve pripojeni vyuzit na 100%
v tom pripade ale nekupuji linku o rychlosti 512Kbit/s ale linku pomalejsi a s mensi kapacitou, a v tom je zakopany pes!!
FUP umoznuje providerum prodavat trabanta pod znackou volkswagenu, uzivatel ma "512tku" ale za dodrzeni pravidel, ktere de-facto znamenaji ze ma "64ku"
pokud koupim 512tku, chci mit 512tku, je na providerovi at sve zarizeni a jeho kapacitu prizpusobi tomu co prodava, v opacnem pripade by nemel mit narok linku prodavat pod oznacenim takove rychlosti
dam priklad:
kupuji linku o rychlosti 512Kbit/s, provider to nazyva neomezeny internet o rychlosti 512, ovsem pouze za podminky, ze neprekrocim dany limit FUP
pokud by FUP nebyla, doslo by k omezeni ostatnich uzivatelu, jelikoz se vzdy najde nekdo kdo chce sve pripojeni vyuzit na 100%
v tom pripade ale nekupuji linku o rychlosti 512Kbit/s ale linku pomalejsi a s mensi kapacitou, a v tom je zakopany pes!!
FUP umoznuje providerum prodavat trabanta pod znackou volkswagenu, uzivatel ma "512tku" ale za dodrzeni pravidel, ktere de-facto znamenaji ze ma "64ku"
pokud koupim 512tku, chci mit 512tku, je na providerovi at sve zarizeni a jeho kapacitu prizpusobi tomu co prodava, v opacnem pripade by nemel mit narok linku prodavat pod oznacenim takove rychlosti
- Holda
- Středně pokročilý

Ja jsem v metropolitni wi-fi siti Kladna KlFree.net jestli vam to neco rika a da se rict ze my to mame taky,jen nemame datovy limity,ale 3 skupiny kam zapadnu podle toho jak moc stahuju,ale vtip je v tom ze se to refreshuje asi po 10minutach,takze kdyz dotaham jsem zase v 1.pasmu,ktery ma nejvyssi prioritu.Ale tak ted kdyz mame 300Mbit/s tak je to vlastne jedno 
.
- Rammstein
- Začátečník

- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Diskuze o vhodnosti/nehodnosti FUP jsou skoro tak vysoké jako diskuze AMD - Intel, tudíž bych to viděl do úplně jiné sekce.
Ale k tématu - ano, FUP je oprávněné a poskytovatel má plné právo omezit přenesená data od uživatele/k uživateli.
Ano, i já rád poslouchám internetová rádia, sleduji televizi - ale prostě za vyšší limity se musí připlatit i několik tisíc korun.
Pokud poskytovateli zbytečně užíráte kapacitu, tak logicky nemůže připojit další zákazníky a tím mu padá zisk, proto to všechno...
A buďte vůbec rádi že již nežijete v době, kdy se platilo za každý MB nad limit - např. u bezdrátového připojení to bylo donedávna naprosto běžné... To že dneska vás zpomalí na "pouhých" 250kBps je fakt ještě mockrát vpoho ... mějte ohled na modemáře
Ale k tématu - ano, FUP je oprávněné a poskytovatel má plné právo omezit přenesená data od uživatele/k uživateli.
Ano, i já rád poslouchám internetová rádia, sleduji televizi - ale prostě za vyšší limity se musí připlatit i několik tisíc korun.
Pokud poskytovateli zbytečně užíráte kapacitu, tak logicky nemůže připojit další zákazníky a tím mu padá zisk, proto to všechno...
A buďte vůbec rádi že již nežijete v době, kdy se platilo za každý MB nad limit - např. u bezdrátového připojení to bylo donedávna naprosto běžné... To že dneska vás zpomalí na "pouhých" 250kBps je fakt ještě mockrát vpoho ... mějte ohled na modemáře
Francie ... sladká Francie
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A zde je třeba výpis informací o službě který mají v obdobné variantě snad všichni poskytovatelé ADSL.zajda82 píše:pokud koupim 512tku, chci mit 512tku, je na providerovi at sve zarizeni a jeho kapacitu prizpusobi tomu co prodava, v opacnem pripade by nemel mit narok linku prodavat pod oznacenim takove rychlosti
Varianta širokopásmové služby s neomezeným objemem dat určená domácím uživatelům, kteří požadují trvalé výkonné připojení k Internetu o maximální rychlosti až 1024 kbps směrem k uživateli a až 256 kbps směrem od uživatele.
To nejdůležitější jsem ti obarvil abys to snadněji našel a nevidím tam slovo garantovaná rychlost ale Maximální až !!!!!!
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja tam zas vidim slova jako "neomezeny objem dat", pokud ti nekdo nucene snizi rychlost, dela to proto aby ti omezil objem dat. To je klamava reklama, proc asi myslis ze je zminka o FUP vzdy malinkymi pismenky nekde dole u hvezdicky.Quakes píše:A zde je třeba výpis informací o službě který mají v obdobné variantě snad všichni poskytovatelé ADSL.zajda82 píše:pokud koupim 512tku, chci mit 512tku, je na providerovi at sve zarizeni a jeho kapacitu prizpusobi tomu co prodava, v opacnem pripade by nemel mit narok linku prodavat pod oznacenim takove rychlosti
Varianta širokopásmové služby s neomezeným objemem dat určená domácím uživatelům, kteří požadují trvalé výkonné připojení k Internetu o maximální rychlosti až 1024 kbps směrem k uživateli a až 256 kbps směrem od uživatele.
To nejdůležitější jsem ti obarvil abys to snadněji našel a nevidím tam slovo garantovaná rychlost ale Maximální až !!!!!!
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem ti to hlavně kvůli té rychlosti že není garantovaná jinak samozřejmě i u té firmy kterou jsem citoval je dále napsáno a dokonce stejně velkým písmem a neskovává se to někde dole:zajda82 píše:Ja tam zas vidim slova jako "neomezeny objem dat", pokud ti nekdo nucene snizi rychlost, dela to proto aby ti omezil objem dat. To je klamava reklama, proc asi myslis ze je zminka o FUP vzdy malinkymi pismenky nekde dole u hvezdicky.
V rámci této varianty služby FUN je aplikována tzv. Fair Usage Policy (FUP) omezující maximální přenosové rychlosti na 128/128 kbps po přenesení 10 GB dat v obou směrech.
Takže tě vlastně jen zpomalí ale data podle popisu “neomezeným objemem dat“ nejsou dotčena protože můžeš stahovat dál i když pomaleji.
No a pokud se ti tohle nelíbí tak si prostě musíš zaplatit za to skutečné neomezení které je ale většinou podstatně dražší.
Já osobně se do 10GB vcelku vejdu a pokud ne tak i těch 128/128 kbps pro mě není taková katastrofa a jsem docela rád že takto nejsem omezován člověkem který bez omezení sosá 100GB měsíčně a zahlcuje tak linku ostatním.
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
chapu ze se do toho vejdes, vetsina lidi se do toho vejde protoze maji FUP! kdyby nemeli FUP nebyl by duvod se do toho vejit, tudiz by se do toho nevesli, btw. pokud tvrdis ze kdyz te "jen zpomali" tak ti neomezuji data, tak potom netusim k cemu to zpomaleni je
pokud mi nekdo zpomali rychlost linky, omezi me ve stahovani dat!!!!!! to snad musis pochopit
pokud nazvu svuj produkt neomezeny internet, jak je mozne ze do nej zaclenim omezujici opatreni
a znovu opakuji ze FUP je nastroj jak vyzdimat ze zakaznika co nejvice penez a pritom usetrit co nejvice na vlastnich technologiich, kdo mluvi o "stahovacich" je za A) laik ktery netusi jak se vlastne da internet vyuzit (a nebo rika ze po tom "netouzi") B) zodpovedna osoba ze strany providera, ktera svoji vychcanost omlouva neskutecne drze
pokud mi nekdo zpomali rychlost linky, omezi me ve stahovani dat!!!!!! to snad musis pochopit
pokud nazvu svuj produkt neomezeny internet, jak je mozne ze do nej zaclenim omezujici opatreni
a znovu opakuji ze FUP je nastroj jak vyzdimat ze zakaznika co nejvice penez a pritom usetrit co nejvice na vlastnich technologiich, kdo mluvi o "stahovacich" je za A) laik ktery netusi jak se vlastne da internet vyuzit (a nebo rika ze po tom "netouzi") B) zodpovedna osoba ze strany providera, ktera svoji vychcanost omlouva neskutecne drze
- honny
- Středně pokročilý

http://www.net4net.cz/cz/cenik-pripojeni.phppavel.minarik píše:dam priklad: 2Mbps na metalice za 20kKč
Mno, ja nemam FUP, nemam zadny omezeni a sem spokojenej. Asi bych si na to asi zvyknul. Jako na vsechno.
Nekde o FUP bylo pekny polemizovani...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel takovému postoji můžeme děkovat hlavně Českému telecomu a provider s tím moc udělat nemůže ale snad se to brzo změní, už je tu konečně konkurence jménem Telenor Network a díky němu se začínají objevovat i nabídky na skutečně neomezený internet za rozumnou cenu (bohužel ale ten Telenor Network zatím není všude).zajda82 píše: a znovu opakuji ze FUP je nastroj jak vyzdimat ze zakaznika co nejvice penez a pritom usetrit co nejvice na vlastnich technologiich, kdo mluvi o "stahovacich" je za A) laik ktery netusi jak se vlastne da internet vyuzit (a nebo rika ze po tom "netouzi") B) zodpovedna osoba ze strany providera, ktera svoji vychcanost omlouva neskutecne drze