PROBLÉM: Pouze černobílý výstup na TV přez S-VIDEO(SVHS)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

PROBLÉM: Pouze černobílý výstup na TV přez S-VIDEO(SVHS)

Příspěvek od =MAU= SilverHand »

Ahoj všichni.
Prosím o radu v tomto případě.Mám úplně novou kartu od ASUSu - Extreme AX850XT/2DHTV . Mám nastavenou možnost klonování obrazu, kvůli zobrazování videa na TV na celou obrazovku a pokud použiju COMPOSIT kabel, tak obraz je normálně barevný. Pokud však použiju S-VIDEO(SVHS), tak mám pouze černobílý obraz. Všechna nastavení jsem projel i podle návodu v FAQ avšak ono tam v tom mým mnoho na nastavení není. Také jsem zkoušel, zdali problém není někde v kabelu či SCARTU - Protože to přez COMPOSIT funguje dobře, tak jsem nechal do SCARTU u TV zapojenej composit a pouze jsem použil redukci z S-VIDEO na COMPOSIT z HDTV v PC a hle opět to bylo černobílé.

Jednu zvláštnost jsem přece jenom objevil. Na záložce v možnostech VOLBY TV na záložce TV atributy, mám nahoře v nadpisu TV(nezjištěný) a asi by tam mělo být TV(S-video).

Děkuji za radu a pomoc
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=svideo
Použi funkciu HLADAT a zadaj slovo S-VIDEO
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

JJ viděl jsem, taky jsem uvažoval že TV to neumí barevně přez S-VIDEO, ale pokud mám přece S-VIDEO zapojený do SCARTU a ten do telky tak je jedno jestli to telka umí nebo ne, potom je to přece přez SCART? Asi tomu moc nerozumím ale redukce je redukce, tak proč by to nemělo jít? :(

Díky, díky :D :D
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Tvoj TV nepodporuje na SCART konektore vstup S-Video (hoci si kúpil tú redukciu). Redukcia je OK, ale S-Video musí podporovať aj TV. No a to nerobia všetky TV.Použi COMPOSIT kabel............... :)

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
V založke upresnenie si skontroluj Ostrost pri uplnom videu a daj Viac
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

Jo! Teď jsem to vyzkoušel na kamarádově telce a je to opravdu tak! :( :( :( :(

SHIT se s tim patlam uz 4 dny a takova prkotina.

No moc diky, ale ten COMPOSIT nemuzu pouzit, protoze to je daleko a ten signal stoji za ho...! Jeste me napadlo, jestli je redukce (urcite ale kde ji sehnat) z S-VIDEA na KOMPOSIT a dat ji za ten S-VIDEO pred SCART a snad signal bude lepsi :D :D

Diky! :roll:
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

=MAU= SilverHand píše:
Jeste me napadlo, jestli je redukce (urcite ale kde ji sehnat) z S-VIDEA na KOMPOSIT a dat ji za ten S-VIDEO pred SCART a snad signal bude lepsi

Nejako nechapem tejto vete :roll: ..Ved si pisal že maš redukciu z S-VIDEO na KOMPOSIT...........
Amd AthlonXp 2500+
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

U některých TV musíš ručně v menu nastavit druh vstupního signálu na konektoru Scart zda composit nebo S-video na to si se koukal ?
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

kolo píše:
=MAU= SilverHand píše:
Jeste me napadlo, jestli je redukce (urcite ale kde ji sehnat) z S-VIDEA na KOMPOSIT a dat ji za ten S-VIDEO pred SCART a snad signal bude lepsi

Nejako nechapem tejto vete :roll: ..Ved si pisal že maš redukciu z S-VIDEO na KOMPOSIT...........
No ma se to nasledovne. Karta ma HDTV a k tomu je redukce ktera ma 1*SVHD OUT, 1*SVHS IN, 1*COMPOSIT OUT, 1*COMPOSITE IN.......do TV ma zapojenej SCART kterej ma 1*SVHS, 1*COMPOSIT, 2*CINCH na zvuk. Ano mohl bych pouzit COMPOSIT na video, jenze ja to mam skoro 18 metru k telce a ten signal je fakt hroznej (to jsem zkousel). Takze jsem si myslel :oops: ze pouziju ten S-VIDEO a pred ten SCART zapojim redukci z S-VIDEA na COMPOSIT a ze tim padem ten prenos signalu bude lepsi, proto ze jsem si myslel, ze ten S-VIDEO kabel je lepsi a prenos v nem neni tak stratovy jako COMPOSIT. To samozrejme nevim ale za zkousku to snad stoji ne?
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

Quakes píše:U některých TV musíš ručně v menu nastavit druh vstupního signálu na konektoru Scart zda composit nebo S-video na to si se koukal ?
Koukal tam nic nemam, jen si volim jaky zarizeni je na druhy strane kabelu (VHS, receiver, dekoder atd). Zkousel jsem vse. :D
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skusit to samozrejme možeš ale podla mna TO FACHAT nebude..........
Skus sa pohrat s formatmi PAL-D,G...NTSC v ovladačoch ale aj v TV!! ...........Ake ovladače použivaš?,POKIAL OMEGY TAK SI HOD oRIGINALNE OVLADACE somozrejme vytiahni antenu........

" kousek pod konektorem s drátky k větráku je opravdu miniaturní přepínač označený SW1 /já ho měl navíc přelepený nějakou miniaturní izolepou/, po eventuálním odlepení uvidíš 2 přepínače pod sebou, ten SPODNÍ dej vlevo, stardartně by měly být oba vpravo. tím si TV výstup přepnul na PAL a pokud máš odpovídající TV nastavenou taky na PAL, tak ti to pojede... "
Amd AthlonXp 2500+
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

kolo píše:Skusit to samozrejme možeš ale podla mna TO FACHAT nebude..........
Skus sa pohrat s formatmi PAL-D,G...NTSC v ovladačoch ale aj v TV!! ...........Ake ovladače použivaš?,POKIAL OMEGY TAK SI HOD oRIGINALNE OVLADACE somozrejme vytiahni antenu........

" kousek pod konektorem s drátky k větráku je opravdu miniaturní přepínač označený SW1 /já ho měl navíc přelepený nějakou miniaturní izolepou/, po eventuálním odlepení uvidíš 2 přepínače pod sebou, ten SPODNÍ dej vlevo, stardartně by měly být oba vpravo. tím si TV výstup přepnul na PAL a pokud máš odpovídající TV nastavenou taky na PAL, tak ti to pojede... "
Hmmm diky. S PAL, NTSC jsem si hral a nic. Ale mas pravdu mrknu na tu kartu jestli neco tam nejni! :-D :-D

thx
=MAU= SilverHand
Nováček
Nováček

Hmmm :sad: tak nic clovece. Asi je to opravdu tou telkou. Na novy to chodi i bez tech switchu. Ale diky moc. Aspon presne vim com to je! Jeste dam vedet s tou redsukci jestli to slo! :D

Ahoja
sekalno.1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: PROBLÉM: Pouze černobílý výstup na TV přez S-VIDEO(SVHS)

Příspěvek od sekalno.1 »

Nazdar borci vše je na www.tvfreak.cz
Je potřeba jeden kondík dobastlit doma mám to taky moje tv nemá plnohodnotný scart.
Tzn. v té redukci z s-video do scart napájíš 1 kondenzátor a ten degraduje
S-VIDEO na COMPOSIT.
Na tv freak hledej radši víc. Třeba tady :) :D :-D
( http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... e&sid=1104 )
Průměr - AMD athlon x2 7750 KUMA 2,7BE / GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H /
Kingston HyperX 2GB 1066MHz / Sapphire ATI Radeon HD 5750 NEHONIM SE ZA SCORE 3D MARKU XX CHCI HRÁT SKLÁDÁM PC PRO LAMY
DIVAD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DIVAD »

me to delali ovladace,nahral jsem jine a uz to bylo vpoho
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“