detekce HD při startu WXP

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MaxMad
Nováček
Nováček

detekce HD při startu WXP

Příspěvek od MaxMad »

Hezký den.
Mám fyzicky dva disky.
120G SATA Seagate rozdělený na C (40) a D (80). Boot z C.
V šuplíku mám E 80G, slave, 80žil na IDE0.
CDRW, master, 40 žil na IDE1.

Při zapnutí PC proběhne správná detekce bios, začnou bootovat WXP SP2 a rosvítí se červená LED HD a 30sec. se nic neděje. Pak pokračuje boot, objeví se modrá obrazovka v textovém režimu a odpočítává se 10sec do startu Scandisku pro disk D. Lze stornovat, dobootují WIN a PC jede bezvadně. Po vypnutí či restartu ta samá situace. Už jsem z toho na prášky, co já všechno zkoušel... Poradíte :oops: ?

MaxMad
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Zkoušel jsi deaktivovat scandisk?
MaxMad
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaxMad »

??? Tydle odpovědi miluju. :x

JAK ?!?!
ludo
Nováček
Nováček

disk

Příspěvek od ludo »

Ked je ten disk v supliku sam na primarnom radici musi byt nastaveny ako single! Nie master ani slave. Na to funguju tie prepinace na disku. Potom by to malo slapat normalne
MaxMad
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaxMad »

V šuplíku je SAMSUNG - slave, strčíš ho do jiného PC (ověřeno na 8 jiných PC se šuplíkem) a bez problému. Většinou jsou šuplíky slave, CD je master obojí na secondary. Primary je pro vnitřní HD (C:) někde jsem četl o možnosti vypnout nějakou detekci v registrech.
ludo
Nováček
Nováček

problem

Příspěvek od ludo »

Inac neni dobre ak je cd-romka spolu s diskom na jednom kabli. Skus ho dat samostatne na primarny radic co to urobi. Alebo odpoj cd-romku.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“