HomePlug - LAN přes el. zásuvku

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HomePlug - LAN přes el. zásuvku

Příspěvek od ka-spel »

Má s tím někdo zkušenosti jak to v praxi funguje? Chci zasíťovat pár kanceláří v jedné budově k wifi routru a klasickou LAN tam majitel budovy nechce vzhledem k nákladům, rozlehlosti budovy, počtu zájemců a jejich umístění po budově zřizovat. Odhaduji, že max. vzdálenost jednotlivě nebude víc jak 30 m od routeru. Ještě technická. Jak je to s odrušením uvedeného zařízení v případě provozování měřících a laboratorních přístrojů ve stejné el. síti?

Zajímá mě jak to technicky řešit a jaký je reálný max. dosah.

Bylo by to následovně. Na střeše budovy wifi anténa, router (Ovislink 1120, switch, zařízení HomePlug, po budově 3. patra cca 6 připojených). Je možné jedno uvedené zařízení a k tomu 6 klientů nebo je nutné 6 párů zařízení?

Nějaké odkazy jsem našel, ale moc tam toho není.

http://www.hamradio.cz/technika/homeplug/
http://www.vseprowifi.cz/product_info.p ... cts_id/418
http://www.i4shop.net/cz/iObchod/webinfo.asp?id=11
http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=36773
http://www.easypowernet.cz/PLC/easyPLCx ... LCproduktA
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

takže Ovis 1120 není router
vemeš switch, připojíš ho homeplugem, pak připojíš homeplugem všechny mašiny, můžeš i něco klasickou kabeláží přes switch, máš jednu síť
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

pavel.minarik píše:takže Ovis 1120 není router
vemeš switch, připojíš ho homeplugem, pak připojíš homeplugem všechny mašiny, můžeš i něco klasickou kabeláží přes switch, máš jednu síť
Proč by Ovis nebyl router. Oproti Asusu má sice jen dvě USB na klienty, ale jinak šlape v pohodě. V naší síti se používá běžně. Samozřejmě, že pro více připojených je nutný switch. Pokud jde o ten homeplug jestli tomu správně rozumím tak stačí jeden u routru a pak každý připojený bude mít svého? Můžeš poradit, které jsou nejlepší cena/výkon, resp. vyzkoušené.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no nic, já říkám, že ovis 1120 je APčko a ne router
a ty 2 porty jsou ethrnet RJ45 a ne USB
zřejmě je v síti používáte v režimu client :wink:
mám dojem, že se svými chaotickými znalostmi jak je tu prezentuješ težko nějakou síť zbuduješ
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Free.HBS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nové připojení

Příspěvek od Free.HBS »

a jak to funguje jenom pro jeden nebo 2 PC???chtěšl bych si udělat jednoducou síť a newím co na to budu všecko potřebovat. :(
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nové připojení

Příspěvek od pavduf »

Free.HBS píše:a jak to funguje jenom pro jeden nebo 2 PC???chtěšl bych si udělat jednoducou síť a newím co na to budu všecko potřebovat. :(
Funguje i pro více PC, ale neroutuje (jak psal Pavel).
Zjednodušeně řečeno: je to APčko s 2-portovým switchem.
Toshiba Satellite
Free.HBS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

komponenty

Příspěvek od Free.HBS »

a můžetemi někdo doporučit nějaké komponenty které sou dostupné v ČR???ja sem viděl v časopise počítač pro každého nějakési takové krabičky a nevím esli se to dá přes to připojit..... :)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HomePlug review

Příspěvek od ka-spel »

bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: HomePlug - LAN přes el. zásuvku

Příspěvek od bonavox »

Tak ... tři roky staré téma, poslední příspěvek cca před dvěma a půl lety.

Tak co, máte už někdo nějaké konkrétní zkušenosti s propojením zařízení přes homeplug?
Zajímá mě zejména jak moc to ruší vše okolo (homeplug mě napadá v souvislosti se zasíťováním domácnosti NAS + 2x HTPC, protože nemám v bytě LAN a přes WLAN to je pomalé jako prase)? Kdesi jsem čelt, že to snad ruší rádio a snad i příjem TV?? Jak je to s reálnýma přenosovýma rychlostma? 200Mbps by mělo být ideálně 25MB/s, jaká je realita? Popř. jestli nevíte o nějakém testu homeplugů? Já zatím nic moc nenašel ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HomePlug - LAN přes el. zásuvku

Příspěvek od LiveBomb »

Realita je takova, ze to v podstate nefunguje :-) Byl o tom nedavno docela zajimavy clanek na cdr.cz

Za to co do toho vrazis vybudujes hodne solidni w-lan a temer dokonaly lan.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“