Zdravím,
Mám počítač se základovou deskou od Albatronu (PX865PE PRO) s integrovanou síťovou kartou. Nedávno jsem si koupil novou síťovou kartu pro PCI. Mám doma propojené dva počítače do sítě, takže jsem se rozhodl vyzkoušet novou síťovku a přehodil jsem kabel z integrované karty do nové. Po startu systém (WinXP PRO SP2) detekoval nový hardware a doinstaloval ovladače: S kartou výrobce dodal ovladače, které jsem pak doinstaloval. Po nastavení síťového připojení (naprosto stejně jako u integrované karty) ale systém stále hlásí že síťový kabel je odpojen (funkčnost sítě jsem samozřejmě ověřoval když byly oba počítače zaplé). Zkusil jsem tedy prohodit nově zakoupenou kartu za kartu z druhého počítače (jiný model ale taky do PCI) nainstaloval jsem ovladače od výrobce ale problém je ten samý - síťový kabel odpojen. Novou kartu jsem pak dal do druhého počítače a zjistil jsem že jí nic není.
Z popsaného chování soudím že problém bude někde v počítači (možná v desce) ale nevím jak ho vyřešit. Po zasunutí kabelu do integrované karty se rozsvítí světlo indikující že obě síťové karty komunikují ale při zasunutí kabelu do nové karty ani neblikne. V Biosu sem nenašel nic co by mohlo problém vyřešit (zkoušel sem nastavit natvrdo přerušení ale systém si pak stejně nastavil vlastní).
Můžete mi někdo poradit?
Problém se síťovou kartou
Moderátor: Don
- Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud ten kabel mas v integrovane LAN tak ta sit funguje??? nebo jen hlasi ze je pripojen ale sit stejne nejde???
kabel se totiz da sprznit i takovym zpusobem, ze se hlasi jako pripojeny, ale sit nejde, pak se najde sitova karta ktera mu to nespolkne, pokud ti tedy na integrovane sitovce hlasil ze je vsechno OK ale sit nesla tak radsi zkontroluj konektory, pokud na integrovane sitovce vse funguje OK (vcetne site) tak ti preju hodne stesti protoze to je zahada
))
kabel se totiz da sprznit i takovym zpusobem, ze se hlasi jako pripojeny, ale sit nejde, pak se najde sitova karta ktera mu to nespolkne, pokud ti tedy na integrovane sitovce hlasil ze je vsechno OK ale sit nesla tak radsi zkontroluj konektory, pokud na integrovane sitovce vse funguje OK (vcetne site) tak ti preju hodne stesti protoze to je zahada
- Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ten kabel kupodivu fungoval jen v té integrované síťovce, síť chodila normálně, navíc mi ten kabel stříhal jeden síťový technik, takže jsem nepředpokládal že by to v něm mohlo být. Ale včera se na to díval chlap od kterého mám internet a říkal že ty konektory jsou nějak blbě udělané - tak mi to předělal a už to běhá
. Ta integrovaná síťovka je zřejmě kvalitnější než ty kupované do PCI, takže si poradila i s tím špatným kabelem.
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: