Windows a panel snadné spuštění

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Windows a panel snadné spuštění

Příspěvek od EnergyStar »

Dobrý den,
mám problém. Při spuštění Windows mi najednou zmizel panel Snadné spuštění který je hned vedle tlačítka Start. Ručně jsem si ho znova nechal zobrazit ale při dalším spuštění opět zmizel. Zkoušel jsem zaškrtnout i např. panel jazyků a ten restart Windows vydrží, po naběhnutí se objeví, ale panel Snadné spuštění ne. Nevíte co s tím? Zkoušel jsem i přeinstalovat Windows ale výsledkem bylo že po naběhnutí systému mi všechny programy které se zavádějí při startu zabírají v paměti mnohonásobně víc mega než normálně. Dřív po ustálení okolo 130MB, teď mezi 500-600MB. Dost mě štve protože počítač se zpomalil kvůli zaplnění paměti a práci s odkládacím souborem. Takže mám vlastně problémy dva…
Dynalon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dynalon »

V jakém smyslu jste přeinstaloval Windows? Kompletně, nebo jste provedl jen nějakou opravu pomocí instalačního CD?
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Re:

Nejdřív jsem zkoušel opravu (inovaci) ale ta nepomohla. Pak jsem zkoušel novou instalaci, jelo to dobře a pak po restartu se mě to ptalo jestli chci zmáčknout "R" jako opravit nebo "ESC" jako nová instalace. Zkusil jsem obě možnosti ale nic nepomohlo. Je to takový detail ale na ten panel jsem si prostě zvyknul...
Ten problém z pamětí se vyřešil celkem sám. Po pár restartech. Možná jsem tomu pomohl i já že jsem si pohrál s msconfigem startup editorem a zakázal pár služeb a programů.Teď mi to zas hlásí po startu okolo 135MB...
Dynalon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dynalon »

Když se něco ve Win pos*** tak za nejjistější považuji kompletní instalaci - sformátovat systémový disk a nainstalovat čisté Windows, nebo použít obraz vytvořený Acronisu nebo Ghostu. Opravy jsou na nic. Jediné co mě ještě napadá je zkusit nouzový režim - tam se Win chovají relativně normálně - snad tam půjde s tím panelem snadné spuštění něco udělat.
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Re:

O tom jsem už taky uvažoval, klidně bych to udělal ale štve mě jedna věc. Jednak zmizí nastavení všech aplikací a taky pokud znova nainstaluju Outlook a vytvořím účet tak mi to začne stahovat všechny maily. Nechci je ve schránce mazat a navíc jsem připojený přes modem takže by to bylo na dlouho nějakých 50Mb. Nebo jde to nějak nastavit aby se maily stahovaly jen od určitého datumu?
Zkusím ještě ten nouzový režim, snad to nějak půjde
borisek
Nováček
Nováček

Re: Windows a panel snadné spuštění

Příspěvek od borisek »

Zdravím,
mám následující problém:
Při přihlášení do Windows XP Home se panel Snadné spuštění někdy (cca v 50% případů) zobrazí se špatnými ikonami. Jejich odkazy však fungují správně. Vyléčit to lze zavřením a znovuotevřením tohoto panelu, což je poněkud hloupé.
Nemáte s tím nějaké zkušenosti - jak tuto chybu lze odstranit? Zkoušel jsem vytvořit vlastní panel, se stejným obsahem jako původní Snadné spuštění, ale chová se naprosto stejně.
Používám klasický vzhled Windows.
Díky.
CPU: AMD A10-7860K Black Edition | MB: ASUS A88XM-A - AMD A88X | RAM: HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR3 2400 CL11 |HDD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic |OS: Win 10
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

To borisek: sazim nato, ze nemas aktualizovany win
borisek
Nováček
Nováček

Příspěvek od borisek »

xxsawer píše:To borisek: sazim nato, ze nemas aktualizovany win
To bys prohrál. Mám legální win xp home a aktualizuji každý den.
Nyní zkouším odebírat jednotlivé služby, které se spouští po spuštění systému (msconfig).
Metodou pokus-omyl, nějaký čas to asi zabere...
CPU: AMD A10-7860K Black Edition | MB: ASUS A88XM-A - AMD A88X | RAM: HyperX Savage 8GB (2x4GB) DDR3 2400 CL11 |HDD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic |OS: Win 10
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“