jakou vybrat značku HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
laary
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jakou vybrat značku HDD

Příspěvek od laary »

cau chtěl bych koupit nějaký HDD .původne jsem chtěl 160GB ale poněvadz je mezi 160 a 200GB maly cenový rozdil volil bych 200GB.Bohuzel nevim jakou znacku vybrat,chtěl jsem od Hitachi ale 200GB nemohu sehnat takze nevim.
muze mi nekdo poradit a klidne mi muzete napsat i parametry jake by mel mit atd.
dik moc
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jakou vybrat značku HDD

Příspěvek od Butch »

laary píše:cau chtěl bych koupit nějaký HDD .původne jsem chtěl 160GB ale poněvadz je mezi 160 a 200GB maly cenový rozdil volil bych 200GB.Bohuzel nevim jakou znacku vybrat,chtěl jsem od Hitachi ale 200GB nemohu sehnat takze nevim.
muze mi nekdo poradit a klidne mi muzete napsat i parametry jake by mel mit atd.
dik moc
Jaký vybrat disk, toho je tu plná sekce, takže bych se nedivil, že tvůj dotaz nejspíš skončí na SD.

Hitachi dělá 160GB a pak až 250GB. Nenapsal jsi jestli chceš SATA nebo PATA HDD. Z 200GB PATA, doporučuji Samsung. Z 200GB SATA doporučuji Seagate.
Ze 160GB PATA asi nejlépe vychází 8MB cache Seagate barracuda 7200.7+

250GB pak jedině Hitachi(lepší přístupovka, výbornej výkon, ale hlasitější hlavičky)

nebo Seagate
(tišší hlavičky, lehký šum při otáčení motoru, vysoká přenosovka, ale horší přístupovka)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
noobik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noobik »

:-D ja preferuju WESTERN DIGITAL 8) ale je celkem jedno co si vyberes za značku některý jsou hlučný, jiný pomalí no a westerny celkem dost hřejou :twisted:
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

noobik píše::-D ja preferuju WESTERN DIGITAL 8) ale je celkem jedno co si vyberes za značku některý jsou hlučný, jiný pomalí no a westerny celkem dost hřejou :twisted:
Ano, ze tvé odpovědi mu bude hned jasné, který disk zvolit :?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jakou vybrat značku HDD

Příspěvek od Fifi »

laary píše:cau chtěl bych koupit nějaký HDD ....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3558
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=33664
Vše už tady je nemusíš ani hledat, stačí otevřít odkaz.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

noobik píše::-D ja preferuju WESTERN DIGITAL 8) ale je celkem jedno co si vyberes za značku některý jsou hlučný, jiný pomalí no a westerny celkem dost hřejou :twisted:
westerny jsou naopak známé tím že velice málo hřejí ! Seagate jsou známá kamínka :);)

Jinak Když neni Hitachi tak vem Samsung :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Digitaldoom píše: westerny jsou naopak známé tím že velice málo hřejí !...
No jasně obzvlášť Raptor. Z nich se vyrábějí ledničky :roll: .
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Fifi píše:
Digitaldoom píše: westerny jsou naopak známé tím že velice málo hřejí !...
No jasně obzvlášť Raptor. Z nich se vyrábějí ledničky :roll: .
bavíme se o normálních discích ! ne 10 000 ot šílenostech .... Raptor není normální disk ...
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

IBM/Hitachi
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“