Zahřívání síťového kabelu
Moderátor: Don
- Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zahřívání síťového kabelu
Nevíte co může být příčinou zahřívání síťového kabelu?, zahřívá se mi kabel - dlouhý asi 4m, mezi routerem a počítačem, může být třeba nalomený? Kabel je přes zahřívání stále funkční, ale občas spadne síť
- Dony
- Středně pokročilý

to je divny, sitovym kabelem (LAN) by nemely jit zadny velky proudy (pokud skrz nej nevedes jeste napajeni), takze by se nemel zahrivat, navic sitovy karty by mely mit opticky oddelene konce, takze by nic takoveho ani vznikat nemelo. Ale i pres to, nemas to nahodou kazdy na jinem zasuvkovem okruhu, nebo otocene faze pripojenim pres rozdvojku?
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, ale trochu jsem se špatně vyjádřil, ten kabel není můj - tento problém má jeden známý, pokud jsem to z jeho popisu dobře pochopil, tak je možné že přes ten kabel napájí router. Na ostatní otázky bohužel nemůžu odpovědět protože neznám detaily. Ale je normální aby se ten kabel zahříval tak že se ho nejde skoro ani dotknout?
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- [M@s|ers]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- voodoo
- Nováček

Asi v tomto pripade ziaden PoE v hre nebude (jednak 4m idu vyriesit predlzovackou a druhak pochybujem, ze by sietovka napajala router alebo router napajal PC).TomV píše:Pokud ten kabel vede PoE, tak se hrat trochu muze. Obzvlaste v kombinaci pasivniho PoE a zravejsiho routeru. Nicmene kazdopadne bych se ten PoE pokusil eliminovat.
Tak ci onak, s tym kablom to nevyzera dobre a rozhodne by nemal byt ani len teply. Kabel ma ulozeny v stene alebo je volny?