"Maly" problem s instalovanim hier pre Win95 pod X

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Shack
Začátečník
Začátečník

"Maly" problem s instalovanim hier pre Win95 pod X

Příspěvek od Shack »

Mam taky maly problem na ktorom si lameme hlavu s kamosom uz asi 3 dni.
Chceli sme si zahrat nejake starsie hry pod XP ktore predtym na XP isli a teraz nejdu (predtym na 100% sli). Ked spustim instalaciu napr. CROC alebo C & C tak proste vypise asi toto:

16-bitovy podsystem Windows
c:\windows\system32\config.nt. systemovy subor sa neda pouzit v aplikaciach systemu MS-DOS a Microsoft Windows. Prikazom Zatvorit ukoncite aplikaciu.

A este je tam ignorovat ale to sa nic nestane. Nevieme si s tym rady a uz som sa s tym stretol na vela compoch.

Viem ze tie hry idu na 100% lebo mam na novom disku SATA nainstalovany WinXP a so SP2 a tam mi idu ale na starom disku kde mam uz vela veci poinstalovanych (a nechcem to znova preinstalovavat) nejdu a vypisuju tu hlasku.

Neviete niekto poradit . Please
Naposledy upravil(a) Shack dne sob 30. črc 2005, 01:48, celkem upraveno 1 x.
XBOX360
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Vlastnosti-kompatibilita-mód kompatibility-spustit s kompatibilitou pro win95. No ma laptopu nemám české Win, tak doufám že je to srozumitelné.
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Fifi píše:Vlastnosti-kompatibilita-mód kompatibility-spustit s kompatibilitou pro win95. No ma laptopu nemám české Win, tak doufám že je to srozumitelné.
Toto sme skusali ako prve. Bohuzial to vypisuje stale a nevieme si s tym dat rady.
XBOX360
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Starý Command and Conquer pouštím s emulátoru dosového prosředí a jede. No teď nevím jak se jmenuje, protože to mám na PC doma a tam teď zrovna nejsem.
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Fifi píše:Starý Command and Conquer pouštím s emulátoru dosového prosředí a jede. No teď nevím jak se jmenuje, protože to mám na PC doma a tam teď zrovna nejsem.
Stary Command & Conquer mi vo winXP slape ako hodinky aspon C&C Gold
na ktory vysiel aj XP patch ale ide mi to len na novej instalacii Win XP ale preco mi to nechodi na starej instalacii ktoru mam na inom disku a prepinam sa medzi nimi v Biose.To fakt nechapem.
XBOX360
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To bude asi složité. No vždycky můžeš přeinstalovat Win, ale do toho se ti asi kvůli odlschoolové game nebude chcít, že?
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Fifi píše:To bude asi složité. No vždycky můžeš přeinstalovat Win, ale do toho se ti asi kvůli odlschoolové game nebude chcít, že?
Ja mam koli tomu tu druhu instalaciu na druhom disku ale zaujma ma preco to nejde na tej predoslej a aj preto ze tam mam vela veci nainstalovanych ktore sa mi fakt nechcu znova instalovat ako napr Half Life 2 a ten trva na mojom pripojeni tak 3 hod cez STEAM. No este nieco pospekulujem . Niekto ale urcite musel mat taky isty problem
XBOX360
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Ondrej Colon píše:
Fifi píše:To bude asi složité. No vždycky můžeš přeinstalovat Win, ale do toho se ti asi kvůli odlschoolové game nebude chcít, že?
Ja mam koli tomu tu druhu instalaciu na druhom disku ale zaujma ma preco to nejde na tej predoslej a aj preto ze tam mam vela veci nainstalovanych ktore sa mi fakt nechcu znova instalovat ako napr Half Life 2 a ten trva na mojom pripojeni tak 3 hod cez STEAM. No este nieco pospekulujem . Niekto ale urcite musel mat taky isty problem

To ano napriklad JA ;)
Robi mi to iste a tiez si s tym neviem rady :(
Ja som si chcel zahrat z bratom online NFS Hot Pursuit (3) ale nejde nainstalovat :(
Vypisuje to iste ako uviedol tvorca tohto threadu :(
Poradte niekto kde moze byt problem, Vdaka Street
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Nikto nic? :(
Musi mat predsa niekto podobne nedobre skusenosti :?
Prosim pomozte,dost nam z kamosom pomozete :wink:

Diky moc,Stréet
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tackleberry »

Ty hry vam nejdou spustit protoze vam chybi ten autoexec.nt v adresari system32 a pak vam to hodi tuhle hlasku. Podivej se ve slozce windows do adresare repair a tam by jsi ho mel najit a pak ho jednoduse prekopirujes do adresare system32 a bude to ok. Jinak pokud by tam nebyl tak staci, aby jsi si ho zkopiroval od nekoho kdo ho ma. Doufam ze to vsem pomuze.
...
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Nebo to může být zapnutá podpora 16-bitového režimu ve Windows, tato podpora se sama zapne pokud se použije program který tuto podporu vyžaduje (staré programy účetnictví a podobně) a po tom co se tato podpora jednou zapne tak se nastaví na automatické spouštění při startu windows aby se urychlilo spouštění těchto programů. Bohužel si už nepamatuju co je to přesně za úlohu ve správci úloh, snad to bude někdo vědět.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tackleberry »

Quakes píše:Nebo to může být zapnutá podpora 16-bitového režimu ve Windows, tato podpora se sama zapne pokud se použije program který tuto podporu vyžaduje (staré programy účetnictví a podobně) a po tom co se tato podpora jednou zapne tak se nastaví na automatické spouštění při startu windows aby se urychlilo spouštění těchto programů. Bohužel si už nepamatuju co je to přesně za úlohu ve správci úloh, snad to bude někdo vědět.
Ten program se jmenuje wowexec.exe. Mam zato ze se nemusi nikde zapinat ze se spousti sam automaticky a i kdyz by jsi ho vypnul tak se pri startu nejake 16b aplikace zas pusti. Ale myslim ze ten problem nebude v tomhle. Ja mel stejny problem se spoustenim starsich win aplikaci jako autor tohoto threadu a vyresil jsem ho tak jak jsem popsal vyse.
...
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

tackleberry píše:Ty hry vam nejdou spustit protoze vam chybi ten autoexec.nt v adresari system32 a pak vam to hodi tuhle hlasku. Podivej se ve slozce windows do adresare repair a tam by jsi ho mel najit a pak ho jednoduse prekopirujes do adresare system32 a bude to ok. Jinak pokud by tam nebyl tak staci, aby jsi si ho zkopiroval od nekoho kdo ho ma. Doufam ze to vsem pomuze.
Ano bolo to v tom. Diky uz to slape. Ja som to skusal ale ten subor som kopiroval do ROOTU instalacie a nie do adresara SYSTEM32. No hlavne ze to uz ide a nemusim to preinstalovavat.
Este raz Diky.
XBOX360
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“