OC bez podpory biosu

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mattho
Začátečník
Začátečník

OC bez podpory biosu

Příspěvek od Mattho »

Nazdar, mam taku dosku, ze KOBIAN (mercury... na stranke som tu dosku nenasiel) alebo co... :) proste noname...
chipste je KT133A (rev 03)
este mi CPU-Z napisal, ze southbridge..
mam tam DURON Spitfire, ktory povedne bezal asi na 700MHz...
BIOS tej dosky mi umoznuje menit FSB od 100 - 112 tusim :) proste nic extra... tak, ze ci existuje moznost pretaktovat tento procesor na tejto doske z nejakym softom.. (iny bios pochybujem, lebo ta doska... :/ )
aspon tych 133 (co je tusim max) by som rad dosiahol :)

thx za akukolvek odpoved
MB * CPU * RAM * GK * HDD
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

v speedfane sa dalo menit fsb cez win ale pokial nevies co to ej za dosku a myslim ze ani v speedfane ta doska nebude tak s tym nepohnes :(
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

no som skusal, ale ako bolo ocakavane moja doska tam nebola.. tak som len tak tipol, zmenil fsb na 115 a zatuhol mi komp :) ani "tvrdy" reset nepomahal :D teda mozno hej, ale obraz zostal zatuhnuty stale, co bolo dost divne... ale ako vidno, vsetko uz ide ok :)
tak, neviete mi poradit aku dosku by som mal zvolit aby to islo? teda ci vobec je taka moznost...
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Pokud je ta deska KT133A, tak fsb 133 by neměl být problém.Měl by jsi ale zjistit přesný typ té desky.

Zkus se podívat tady,jestli to je ona, třeba ti to pomůže :

http://www.mercury-pc.com/product-detai ... oductid=78

a pak ještě tu :

http://www.svethardware.cz/disc_doc-NF3 ... 2810E.html

"Kúpil som si dosku Mercury KOB KT133a FSX a chcel som upgradnúť bios. Z netu som si stiahol originálny bios od výrobcu (www.kobian.com) a chcel som ho narvať do dosky. Hneď som však narazil na problém, pretože doska tento bios odmietla s nejakou hláškou (nejaká blbosť, už si to nepamätám). Písal som výrobcovi, či mi môže pomôcť, ale zamestnávajú tam takých laikov, že až hrôza. Tak som sa dal do hľadania. Zistil som, že na pohľad moja doska vyzerá presne ako KZVZA od ECS. Stiahol som si bios ECS a ten prešiel tak krásne, ako by bol práve odtiaľ - čo možno aj je. Zmizlo mi pri bootovaní to nablblé logo "Mercury" a zmenila sa mi aj celková identifikácia dosky z KOB KT133a FSX - ktoré je možné vidieť pri bootovaní nad pamäťami RAM, na K7VZA ver 3.6 a taktiež naspodu v ľavom dolnom rohu z xxxxxxx-KZVZAC-00 na xxxxxxxxx-M8302xx-00. Inak, k nájdutiu biosu od ECS ma priviedlo práve to "K7VZAC" na doske, ktorá mala byť vlastne od iného výrobcu.
Kto je vlastne výrobca?
Poraďte"

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: OC bez podpory biosu

Příspěvek od Noxyr »

Mattho píše:Nazdar, mam taku dosku, ze KOBIAN (mercury... na stranke som tu dosku nenasiel) alebo co... :) proste noname...
chipste je KT133A (rev 03)
este mi CPU-Z napisal, ze southbridge..
mam tam DURON Spitfire, ktory povedne bezal asi na 700MHz...
BIOS tej dosky mi umoznuje menit FSB od 100 - 112 tusim :) proste nic extra... tak, ze ci existuje moznost pretaktovat tento procesor na tejto doske z nejakym softom.. (iny bios pochybujem, lebo ta doska... :/ )
aspon tych 133 (co je tusim max) by som rad dosiahol :)

thx za akukolvek odpoved
Je jeěte jedna možnost, jak přetaktovat toho durona. Jestli něco víš o múscích L1, tak víš co myslím.
Jde o to, že na CPU spojíš můstky L1 (např. mikrotužkou) a tím pádem máš odemčený násobič!!!
Ten pak můžeš měnit buď v biosu, nebo juperem na desce.
Jinak to zatuhnutí při vyší FSB budou pravděpodobně paměti.
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

no, ale to odomknutie nasobica bolo az na novsich duronoch, nie?
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Právě že se to dělalo na starých Duronech.Začmáráš tužkou L1 a L7 a je to :)

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“