Nastavení Jetway V500DAP

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
hackberry
Nováček
Nováček

Nastavení Jetway V500DAP

Příspěvek od hackberry »

PC: Jetway V500DAP, Sempron 2200, Transcend 128MB DDR 333

Při nastavení jumper: 166MHz CPU front side bus frequency; bios: host/PCI clock at next boot is 166MHz/33MHz, DRAM clock at next boot is BY SPD se mi XP koušou a memtest (goldmemory) vykazuje tisíce chyb ... při tomto nastavení běží sempron na přibližně 1500MHz a RAM na 333 MHz, tedy jak by měli.

Pokud nastavím jumper: 133MHz CPU front side bus frequency; bios: host/PCI clock at next boot is 160MHz/40MHz, DRAM clock at next boot is 160MHz ... eventuelně nižší nastavení tak je vše OK, jenže sempron běží na 1440MHz a RAM na 266.

V čem je chyba? Mám blbě nastavený BIOS? Nebo něco na desce? BIOS mám nejnovější.

PS: původně jsem si myslel, že je to grafikou, vyměnil jsem ji za grafiku lepší od stejného výrobce jak je deska, nepomohlo to, pak jsem začal testovat memtestem a goldmemory, myslel jsem že to bude RAMkou, tu jsem taky vyměnil, taky nepomohlo, tak jsem se v tom začal rýpat a zkusil to co jsem popsal víše... a pomohlo... jsem spokojenej i s tím... ale přece jen mě vrtá hlavou proč z toho nejde vyždímat vše...

jsem amatér tak uvítám jakoukoliv radu, díky!
Hackberry
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Jetway V500DAP

Příspěvek od N@$ty »

hackberry píše:PC: Jetway V500DAP, Sempron 2200, Transcend 128MB DDR 333

Při nastavení jumper: 166MHz CPU front side bus frequency; bios: host/PCI clock at next boot is 166MHz/33MHz, DRAM clock at next boot is BY SPD se mi XP koušou a memtest (goldmemory) vykazuje tisíce chyb ... při tomto nastavení běží sempron na přibližně 1500MHz a RAM na 333 MHz, tedy jak by měli.

Pokud nastavím jumper: 133MHz CPU front side bus frequency; bios: host/PCI clock at next boot is 160MHz/40MHz, DRAM clock at next boot is 160MHz ... eventuelně nižší nastavení tak je vše OK, jenže sempron běží na 1440MHz a RAM na 266.

V čem je chyba? Mám blbě nastavený BIOS? Nebo něco na desce? BIOS mám nejnovější.

PS: původně jsem si myslel, že je to grafikou, vyměnil jsem ji za grafiku lepší od stejného výrobce jak je deska, nepomohlo to, pak jsem začal testovat memtestem a goldmemory, myslel jsem že to bude RAMkou, tu jsem taky vyměnil, taky nepomohlo, tak jsem se v tom začal rýpat a zkusil to co jsem popsal víše... a pomohlo... jsem spokojenej i s tím... ale přece jen mě vrtá hlavou proč z toho nejde vyždímat vše...

jsem amatér tak uvítám jakoukoliv radu, díky!
Hackberry
Tak v tom 166FSB chyba neni, protoze ten Sempron ma FSB 166 (333) a ty ramky by to mely taky zvladnout (pokud nejsou 333 jen papirove), takze bych vyzkousel nejaky jiny ramky. Pujc si od nekoho treba DDR400 pameti, abys mel jistotu a uvids, kdyz to bude padat, tak muzes mit neco spatne nastavenyho v BIOSu nebo muzes mit nejakej komponent vadnej nebo nekompatibilni.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“