Deska špatně pozná CPU?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
ravie
Začátečník
Začátečník

Deska špatně pozná CPU?

Příspěvek od ravie »

Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ - z toho dedukuji, že CPU má 133MHz FSB, ale BIOS mi tohle nenabídne. Navíc se (i na těch 100 MHz FSB) procesor brutálně přehřívá (70 stupňů) a pravidelně po pár minutách tuhne. CPU jsem očistil technickým lihem, větrák taky, dal novou pastu (tenkou vrstvičku) a ono to nepomohlo. Tož co teď? Děkuji.
Bomba
Začátečník
Začátečník

Re: Deska špatně pozná CPU?

Příspěvek od Bomba »

ravie píše: Navíc se (i na těch 100 MHz FSB) procesor brutálně přehřívá (70 stupňů) a pravidelně po pár minutách tuhne. CPU jsem očistil technickým lihem, větrák taky, dal novou pastu (tenkou vrstvičku) a ono to nepomohlo. Tož co teď? Děkuji.
Dej tam větší vrstvu té pasty...2mm

A u té desky bych zkusil reset biosu..mimochodem kombinaci kláves v biosu ctrl+f1 u GB znáš? otevřou se tam nějaké skryté položky.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

ravie píše:Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ ...
Chyba je v nastavení jumperu JP1. Máte ho na hodnotě 100Mhz, musíte jej přestavit na hodnotu auto (má jenom dva stavy, tak to nebude těžké :) ). Nachází se pod slotem AGP. Jinak stránka -9- v online manuálu.
http://www.gigabyte.com.tw/Download/Dow ... z(c)_e.pdf

//Žádná pasta zde nepomůže. Procesor se přehřívá, protože je podtaltovaný. Proveďte nastavení a pak bude ok. :)
Naposledy upravil(a) Fifi dne pon 1. srp 2005, 10:56, celkem upraveno 1 x.
ravie
Začátečník
Začátečník

Víc pasty???

Příspěvek od ravie »

No, vlastně to bylo tak, že víc pasty jsem měl u jiného CPU na jiné desce, a jel na 73 stupňů. Pak jsem to spravil na co nejtenčí vrstvu a už je v pohodě. Mám dojem, že čím víc, tím hůř...i jsem to všude četl - nemať mě :-)
Kombinaci znám, ale nijak mi nepomohla.
Nenapadá Tě ještě něco?
Díky
Ravie
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

na desce bys mel mit jumper/spinac , takovej modrej , je asi 2-3cm pod ram slotama . prepniho z pozice on na off. pak by melo cpu najet na sve frekvenci

edit: tak fifi byl rycheljsi
Naposledy upravil(a) Coololooser dne pon 1. srp 2005, 10:56, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
ravie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ravie »

Fifi píše:
ravie píše:Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ ...
Chyba je v nastavení jumperu JP1. Máte ho na hodnotě 100Mhz, musíte jej přestavit na hodnotu auto (má jenom dva stavy, tak to nebude těžké :) ). Nachází se pod slotem AGP. Jinak stránka -9- v online manuálu.
http://www.gigabyte.com.tw/Download/Dow ... z(c)_e.pdf
Fifi, díky. Ještě že mám externí mozky, když už ten můj po patnácti letech mezi počítači nefunguje...teď jsem jen zvědav, jestli to nějak pohne i s tou teplotou ....
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

ravie píše:Fifi, díky. Ještě že mám externí mozky, když už ten můj po patnácti letech mezi počítači nefunguje...teď jsem jen zvědav, jestli to nějak pohne i s tou teplotou ....
Rádo se stalo, nové desky už jsou většinou jumper-free, tak tam se to řešit nemusí :) . Jinak s tou pastou to nepřeháněj.
ravie
Začátečník
Začátečník

Nové desky

Příspěvek od ravie »

A já si myslel, že nová deska to byla...:-) Ne, vážně, socket A už dneska není nic moc, ale stejně se divím, že jsem na to nepřišel...možná už jsem zapomněl, slavné 462 jsem se zbavil předloni :-)
A s tou pastou se shodneme.
Pěkný den!
Ravie
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Bomba píše:Dej tam větší vrstvu té pasty...2mm
No este to tak, pasta ma byt nansena jemne, tenucka vrstvicka.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Wuuduu píše:
Bomba píše:Dej tam větší vrstvu té pasty...2mm
No este to tak, pasta ma byt nansena jemne, tenucka vrstvicka.
JJ to je ok ale když se přehřívá když ji tam dal málo (aspoň tak jsem to pochopil) tak bych zkusil toto...u mojeho 2400+ to dělalo...když jsem dal malo pasty tak se chladič nedotýkal cpu a teplota rostla jak...80 a vic...můžou za to ty gumové nožky, které jsou o něco vyšší než u modelu 1700+ a 2200+ (alespoň u těch mojích)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“