Deska špatně pozná CPU?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- ravie
- Začátečník

Deska špatně pozná CPU?
Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ - z toho dedukuji, že CPU má 133MHz FSB, ale BIOS mi tohle nenabídne. Navíc se (i na těch 100 MHz FSB) procesor brutálně přehřívá (70 stupňů) a pravidelně po pár minutách tuhne. CPU jsem očistil technickým lihem, větrák taky, dal novou pastu (tenkou vrstvičku) a ono to nepomohlo. Tož co teď? Děkuji.
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ - z toho dedukuji, že CPU má 133MHz FSB, ale BIOS mi tohle nenabídne. Navíc se (i na těch 100 MHz FSB) procesor brutálně přehřívá (70 stupňů) a pravidelně po pár minutách tuhne. CPU jsem očistil technickým lihem, větrák taky, dal novou pastu (tenkou vrstvičku) a ono to nepomohlo. Tož co teď? Děkuji.
- Bomba
- Začátečník

Re: Deska špatně pozná CPU?
Dej tam větší vrstvu té pasty...2mmravie píše: Navíc se (i na těch 100 MHz FSB) procesor brutálně přehřívá (70 stupňů) a pravidelně po pár minutách tuhne. CPU jsem očistil technickým lihem, větrák taky, dal novou pastu (tenkou vrstvičku) a ono to nepomohlo. Tož co teď? Děkuji.
A u té desky bych zkusil reset biosu..mimochodem kombinaci kláves v biosu ctrl+f1 u GB znáš? otevřou se tam nějaké skryté položky.
- Fifi
- Středně pokročilý

Chyba je v nastavení jumperu JP1. Máte ho na hodnotě 100Mhz, musíte jej přestavit na hodnotu auto (má jenom dva stavy, tak to nebude těžkéravie píše:Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ ...
http://www.gigabyte.com.tw/Download/Dow ... z(c)_e.pdf
//Žádná pasta zde nepomůže. Procesor se přehřívá, protože je podtaltovaný. Proveďte nastavení a pak bude ok.
Naposledy upravil(a) Fifi dne pon 1. srp 2005, 10:56, celkem upraveno 1 x.
- ravie
- Začátečník

Víc pasty???
No, vlastně to bylo tak, že víc pasty jsem měl u jiného CPU na jiné desce, a jel na 73 stupňů. Pak jsem to spravil na co nejtenčí vrstvu a už je v pohodě. Mám dojem, že čím víc, tím hůř...i jsem to všude četl - nemať mě 
Kombinaci znám, ale nijak mi nepomohla.
Nenapadá Tě ještě něco?
Díky
Ravie
Kombinaci znám, ale nijak mi nepomohla.
Nenapadá Tě ještě něco?
Díky
Ravie
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na desce bys mel mit jumper/spinac , takovej modrej , je asi 2-3cm pod ram slotama . prepniho z pozice on na off. pak by melo cpu najet na sve frekvenci
edit: tak fifi byl rycheljsi
edit: tak fifi byl rycheljsi
Naposledy upravil(a) Coololooser dne pon 1. srp 2005, 10:56, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
- ravie
- Začátečník

Fifi, díky. Ještě že mám externí mozky, když už ten můj po patnácti letech mezi počítači nefunguje...teď jsem jen zvědav, jestli to nějak pohne i s tou teplotou ....Fifi píše:Chyba je v nastavení jumperu JP1. Máte ho na hodnotě 100Mhz, musíte jej přestavit na hodnotu auto (má jenom dva stavy, tak to nebude těžkéravie píše:Zdravím,
po instalaci XP 2400+ do desky Gigabyte 7VT600-RZ mi BIOS nabídne FSB pouze 100-132, přičemž na 100 se CPU hlásí jako 1800+ ...). Nachází se pod slotem AGP. Jinak stránka -9- v online manuálu.
http://www.gigabyte.com.tw/Download/Dow ... z(c)_e.pdf
- Fifi
- Středně pokročilý

Rádo se stalo, nové desky už jsou většinou jumper-free, tak tam se to řešit nemusíravie píše:Fifi, díky. Ještě že mám externí mozky, když už ten můj po patnácti letech mezi počítači nefunguje...teď jsem jen zvědav, jestli to nějak pohne i s tou teplotou ....
- ravie
- Začátečník

Nové desky
A já si myslel, že nová deska to byla...
Ne, vážně, socket A už dneska není nic moc, ale stejně se divím, že jsem na to nepřišel...možná už jsem zapomněl, slavné 462 jsem se zbavil předloni 
A s tou pastou se shodneme.
Pěkný den!
Ravie
A s tou pastou se shodneme.
Pěkný den!
Ravie
- Wuuduu
- Středně pokročilý

No este to tak, pasta ma byt nansena jemne, tenucka vrstvicka.Bomba píše:Dej tam větší vrstvu té pasty...2mm
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Bomba
- Začátečník

JJ to je ok ale když se přehřívá když ji tam dal málo (aspoň tak jsem to pochopil) tak bych zkusil toto...u mojeho 2400+ to dělalo...když jsem dal malo pasty tak se chladič nedotýkal cpu a teplota rostla jak...80 a vic...můžou za to ty gumové nožky, které jsou o něco vyšší než u modelu 1700+ a 2200+ (alespoň u těch mojích)Wuuduu píše:No este to tak, pasta ma byt nansena jemne, tenucka vrstvicka.Bomba píše:Dej tam větší vrstvu té pasty...2mm