jaký notebook
Moderátor: Don
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jaký notebook
chtel bych si koupit novej notebook, hlavně proto že jdu studovat do Prahy na vejšku a bez kompu bych tam byl docela stracenej, tak se chci zeptat jakej byste i doporučili hlavně z vlastní zkušenosti, to jest značka, výkon, cena, hlučnost, výdrž baterie...
chtěl bych se vejít do ceny 20 000 bez Dph vic nedam ani nemam
přemejšlšl sem o nějakým celeronu-m, 40 giga hard bohatě stačí, modem, sitovka a i wi-fi by měla bejt samozřejmostí, mno vypalovačka by stačilo klidně i kombo, dvd palírnu mam doma, ale vrtá mi hlavou hlavně grafika...většinou je to v tyhle cenovy relaci jen sdilena grafika od intelu nebo něco podobnýho
procesor by stačil podle mě 1,5 gigovej celereon-m s 1mb L2 cache Nebo ne?
ten notas bych mel hlavne na práci ve wordu, s grafikou (photoshop, dreamweaver atd...), filym, hudbu, a nějaky nenáročný gamesy co se daj mydlit po siti, na nějaky vysoky detaily nejsme zvyklej takže hlavně aby to chodilo bez cukání...
chtěl bych se vejít do ceny 20 000 bez Dph vic nedam ani nemam
přemejšlšl sem o nějakým celeronu-m, 40 giga hard bohatě stačí, modem, sitovka a i wi-fi by měla bejt samozřejmostí, mno vypalovačka by stačilo klidně i kombo, dvd palírnu mam doma, ale vrtá mi hlavou hlavně grafika...většinou je to v tyhle cenovy relaci jen sdilena grafika od intelu nebo něco podobnýho
procesor by stačil podle mě 1,5 gigovej celereon-m s 1mb L2 cache Nebo ne?
ten notas bych mel hlavne na práci ve wordu, s grafikou (photoshop, dreamweaver atd...), filym, hudbu, a nějaky nenáročný gamesy co se daj mydlit po siti, na nějaky vysoky detaily nejsme zvyklej takže hlavně aby to chodilo bez cukání...
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Chlape stačí hledat vždyť já si pamatuju že takových to podobných nebo stejných dotazů se tu opakuje nesčetně.
I ta značka se tu opakuje a omýlá dokola.Pak bych se nedivil kdyby to moderátory to opakování už nebavilo,Mě už to také neba.
Pro všechny dávejte HLEDAT.
Nejdřív sis měl přečíst toto:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16227
A pak hledat.
Ach jo.
Moje tipy na značky už opakuji po miliontý jsou:
1. IBM,Toshiba,Dell
2. Sony
3. Asus,Acer
4. HP ,ale pouze jen některé povedené modelové řady
5. Fujitsu-Siemens ,ale pouze jen některé povedené modelové řady
Tak tady nemáš moc jak šlápnout v kvalitě vedle.
Pokuď můžeš ber notes s kompletem jmenujícím se Intel Centrino.
Víc neporadím musel bych hledat na webu a na to nemám čas.
PS: ale pokuď chceš hodně muziky za nemnoho peněz jdi do:
Acer a Asus.Jejich kvalita je slušná.
I ta značka se tu opakuje a omýlá dokola.Pak bych se nedivil kdyby to moderátory to opakování už nebavilo,Mě už to také neba.
Pro všechny dávejte HLEDAT.
Nejdřív sis měl přečíst toto:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16227
A pak hledat.
Ach jo.
Moje tipy na značky už opakuji po miliontý jsou:
1. IBM,Toshiba,Dell
2. Sony
3. Asus,Acer
4. HP ,ale pouze jen některé povedené modelové řady
5. Fujitsu-Siemens ,ale pouze jen některé povedené modelové řady
Tak tady nemáš moc jak šlápnout v kvalitě vedle.
Pokuď můžeš ber notes s kompletem jmenujícím se Intel Centrino.
Víc neporadím musel bych hledat na webu a na to nemám čas.
PS: ale pokuď chceš hodně muziky za nemnoho peněz jdi do:
Acer a Asus.Jejich kvalita je slušná.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mno ja nejsem lama, hledal jsem dost a zas tolik tady toho neni. jestli sis nevšiml tak sem žádal o konkrétní typ, to znamemá ne nějaký tlachání o centrinu, to vim taky že to je top procák a notas s nim je terno...ja chci poradit hlavne abych neslápl vedle s tou grafikou v něm bohužel ty notebooky na který sem koukal maj všechny sdílenou grafiku od intelu nebo od sis/sys ted nevim jaky i tam má bejt...
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
- Xfiler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem se v rychlosti podival a tohle nevypada zas tak spatne rekl bych ze je to dost dobry vyber za ty prachy ale jak rikam projel jsem to v rychlosti http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32270
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Hmm zajímavé...vlada83 píše:mno ja nejsem lama, hledal jsem dost a zas tolik tady toho neni. jestli sis nevšiml tak sem žádal o konkrétní typ, to znamemá ne nějaký tlachání o centrinu, to vim taky že to je top procák a notas s nim je terno...ja chci poradit hlavne abych neslápl vedle s tou grafikou v něm bohužel ty notebooky na který sem koukal maj všechny sdílenou grafiku od intelu nebo od sis/sys ted nevim jaky i tam má bejt...
No já tě uvedu na pravou míru Centrino není procák.
Ale asi vím jak jsi to myslel ale znělo mě to blbě.
Pentium-M,Celeron-M to je procák.
Jinak to co doporučuje Xfiler- ten Acer není špatná volba .
Jen ta grafika je slabší.
Ale není problém koukni se na web jsou tam modely Acer a Asusy
mající Intel pentium-M procák+ grafiku Radeon 9600/9700
Naposledy upravil(a) Luk dne pát 29. črc 2005, 18:50, celkem upraveno 3 x.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- Fifi
- Středně pokročilý
- Quakes
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vysloveně netrváš na tom Celeronu M tak by tu byl docela zajímavý ASUS se Sempronem 3000+ s 512MB RAM a hlavně s Grafickou kartou: ATI Mobility Radeon 9700 64MB. Cena je sice o něco větší než 20000Kč bez DPH ale dostaneš k tomu brašnu a optickou myš a hlavně už je tam těch 512MB RAM což v této cenové kategorii není moc běžné a pokud koupíš model s 256MB tak brzo stejně zjistíš že potřebuješ víc.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31986
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31986
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dikas za návrhy ty notasy nevypadaj zle ale moc neduveřuju zrovna sempromu...
s tim centrinem, jasny moje chyba je to technologie ale tys me pochopil
no vypada to že se stejně ty sdíelný grafice nevyhnu páč 27000 s dph je stejne na moc, leda ze bych si v praglu sehnal nějakej partime job a z toho to splácel
s tim centrinem, jasny moje chyba je to technologie ale tys me pochopil
no vypada to že se stejně ty sdíelný grafice nevyhnu páč 27000 s dph je stejne na moc, leda ze bych si v praglu sehnal nějakej partime job a z toho to splácel
- Quakes
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jinak už mám rok a půl notebook Acer s grafikou Intel Extreme Graphics 2 a zkoušel jsem tam i pár her ale nic moc, co tam dobře běhá je třeba starej Unreal Tournament nebo Counter Strike ale takový Medal of Honor AA už není nic moc ani s nastavením na minimum, ale ta Intel GMA 900 by měla zvládnout víc.
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak aspon ze jde counter strike, to potesi, aspon budu mit na prednaskach co delat novy hry si zaparim pak v klídku doma
- Xfiler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Sempron nei spatna volba ale na pentium-M dothan ma hodne daleko urcite ma vetsi spotrebu a tak by si si o ty hodine mc nezaparil pokud by si nebyl u zasuvky je fakt ze GMA 900 neni zadny delo ale da se to mRadeon 9700 to uz je dalsi kategorie ponekud drazsi.
Rekl bych ze zalezi na tom jak hodne ten NB hces vyuzivat na baterku to bude asi rozhodujici kdyz budes u zasuvky tak asi semprona kdyz ne P-M mimochodem centrino je opravdu vyladeny a asi bude hazet i vetsi vykon nez ten sempron a pameti muzes vzdycky vymebit ba jednu stranu grafiku asi tezko kdyz je integrovana
Rekl bych ze zalezi na tom jak hodne ten NB hces vyuzivat na baterku to bude asi rozhodujici kdyz budes u zasuvky tak asi semprona kdyz ne P-M mimochodem centrino je opravdu vyladeny a asi bude hazet i vetsi vykon nez ten sempron a pameti muzes vzdycky vymebit ba jednu stranu grafiku asi tezko kdyz je integrovana
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja si chtel koupit Acer TM4502LMI za 20k vc dph ale jestli rikate ze ta Intel grafika je tak spatna,tak asi od toho upustim
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit