GeForce 4 MX440SE Pomoct a poradit PROSÍM.....
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- AdrianMetal
- Nováček

GeForce 4 MX440SE Pomoct a poradit PROSÍM.....
Ahoj všem tuningářům,mám problém s touto kartou mám základní desku ASUS A7N8X-X a v biosu je nastavení pro volty grafické karty od 1,5 voltu až po 1,7 a já bych chtrěl vědět co se může stát když to zvýším na maximum????????A také nevím jak nastavit to aby ta karta jela na AGP 8x.Prosím poradte..Dík ADRIAN
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
od 1,5 voltu až po 1,7 a já bych chtrěl vědět co se může stát když to zvýším na maximum????????
To musíš vyzkoušet. Pokud se ti bude sekat obraz, a podobné vylomeniny se ti budou dít na monitoru, tak rychle stáhnout. Nebo na grafárně odpálíš čip.
A také nevím jak nastavit to aby ta karta jela na AGP 8x.
Ten model snad je AGP_8x. pokud ne, tak máš smůlu. Pojede ti 4x.
To musíš vyzkoušet. Pokud se ti bude sekat obraz, a podobné vylomeniny se ti budou dít na monitoru, tak rychle stáhnout. Nebo na grafárně odpálíš čip.
A také nevím jak nastavit to aby ta karta jela na AGP 8x.
Ten model snad je AGP_8x. pokud ne, tak máš smůlu. Pojede ti 4x.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- shadow
- Středně pokročilý

- AdrianMetal
- Nováček

- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A jaký efekt ti to zvýšení přineslo. Já myslím, že žádný.
Hlídej si teplotu čipu grafárny. Ale radši bych to vrátil na 1,5V. Pokud máš jinou kartu v zásobě, a jde ti o "pokusy", tak pak je to jiná.
Hlídej si teplotu čipu grafárny. Ale radši bych to vrátil na 1,5V. Pokud máš jinou kartu v zásobě, a jde ti o "pokusy", tak pak je to jiná.
- AdrianMetal
- Nováček

Přineslo to jednu věc:Při jednoduchých hrách které jedou na procesorech 800 Mhz A při Grafice 32 MB se mi to trhalo apodobné anomalie a když jsem ted zvýšil toto napětí tak tyto anomalie ustali ale mam strach že tu grafiku odpálím...je nejaky zpusob jak zjistit zda to vydrží??????Jak poznám teplotu chipu???Jinak ta karta má aktivní chlazení.......
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemáš teplotní čidlo, tak to nepoznáš.
Pokud se ti po dlouhodobém provozu PC nezačne cosi dít na monitoru, tak je to dobrý. V opačném případě stáhnout.
Životnost karty se tím samozřejmě sníží, s tím počítej.
Jinak, od grafiky 32MB nemůžeš čekat zázraky.
Pokud se ti po dlouhodobém provozu PC nezačne cosi dít na monitoru, tak je to dobrý. V opačném případě stáhnout.
- AdrianMetal
- Nováček

Ale ta GeForcka je 64 MB to ja vim ze od 32MB nemohu cekat zazraky ale tohle je 64MB a pri aplikacich ktere mi zvladla 32MB se mi tohle trha a podobne dela jine anomalie.Priklad treba Need for Speed Underground 2 ktere jedou na 32MB minimum a na procáku 1000Mhz.Já mám AMD Duron 1800Mhz Desku ASUS A7N8X-X Grafárnu GeForce 4 MX440-SE 64MB.A co když upravím pod kartou chlazení to znamenýá že pod současné chlazení přidám ještě jedno chlazení respektive větráček s větší velikostí.výkonem a rychlostí???Sníží se tím riziko odpálení grafiky?Jaká je životnost teto karty?Pravě že když jsem to zvíšil tak tytzo problemi jhodně ustaly.Jaká by měla být optimální teplota čipu grafiky????Díky moc AdrianPatton píše:Pokud nemáš teplotní čidlo, tak to nepoznáš.
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tím větrákem to sice uchladíš, ale pořád do čipu cpeš vyšší napětí, tedy i přiměřeně vyšší proud. A to trvale.AdrianMetal píše:Ale ta GeForcka je 64 MB to ja vim ze od 32MB nemohu cekat zazraky ale tohle je 64MB a pri aplikacich ktere mi zvladla 32MB se mi tohle trha a podobne dela jine anomalie.Priklad treba Need for Speed Underground 2 ktere jedou na 32MB minimum a na procáku 1000Mhz.Já mám AMD Duron 1800Mhz Desku ASUS A7N8X-X Grafárnu GeForce 4 MX440-SE 64MB.A co když upravím pod kartou chlazení to znamenýá že pod současné chlazení přidám ještě jedno chlazení respektive větráček s větší velikostí.výkonem a rychlostí???Sníží se tím riziko odpálení grafiky?Jaká je životnost teto karty?Pravě že když jsem to zvíšil tak tytzo problemi jhodně ustaly.Jaká by měla být optimální teplota čipu grafiky????Díky moc AdrianPatton píše:Pokud nemáš teplotní čidlo, tak to nepoznáš.
Co se týče životnosti, tak to ti asi přesně nikdo neřekne. Ale dodnes běhají grafárny z počátku 90-tých let. V každém případě se ti životnost, díky trvalému přepětí, snižuje.
Optimální teplotu ti neřeknu - takový znalec grafik nejsem, takže to ti odpoví někdo znalý této problematiky.
Já bych to řešil nejjednodušším způsobem. Koupí novější grafárny. Která má alespoň 128 bitů (neplést si s MB). Pokud ti jde o peníze, v bazarech zase tak špatný výběr není. Budeš mít po starostech.
- AdrianMetal
- Nováček

Diky moc jsi moc hodnej.Chtel jsem se zeptat dokazal by jsi mi poradit s malým problemem kterY mam u sveho druheho pocitace v siti a je Pentium III na 450 Mhz a u nej je takovy problem ze vzdy pri startu pocitace se nacte Defeults BIOS a nedrzi nastavene hodnoty.Nejprve jsem myslel ze je to baterii a tak jsem koupil novou a je ta sama chyba kde bych mohl hledat?Jinak procesor je do Slotu.Diky moc AdrianPatton píše:Tím větrákem to sice uchladíš, ale pořád do čipu cpeš vyšší napětí, tedy i přiměřeně vyšší proud. A to trvale.AdrianMetal píše:Ale ta GeForcka je 64 MB to ja vim ze od 32MB nemohu cekat zazraky ale tohle je 64MB a pri aplikacich ktere mi zvladla 32MB se mi tohle trha a podobne dela jine anomalie.Priklad treba Need for Speed Underground 2 ktere jedou na 32MB minimum a na procáku 1000Mhz.Já mám AMD Duron 1800Mhz Desku ASUS A7N8X-X Grafárnu GeForce 4 MX440-SE 64MB.A co když upravím pod kartou chlazení to znamenýá že pod současné chlazení přidám ještě jedno chlazení respektive větráček s větší velikostí.výkonem a rychlostí???Sníží se tím riziko odpálení grafiky?Jaká je životnost teto karty?Pravě že když jsem to zvíšil tak tytzo problemi jhodně ustaly.Jaká by měla být optimální teplota čipu grafiky????Díky moc Adrian
Co se týče životnosti, tak to ti asi přesně nikdo neřekne. Ale dodnes běhají grafárny z počátku 90-tých let. V každém případě se ti životnost, díky trvalému přepětí, snižuje.
Optimální teplotu ti neřeknu - takový znalec grafik nejsem, takže to ti odpoví někdo znalý této problematiky.
Já bych to řešil nejjednodušším způsobem. Koupí novější grafárny. Která má alespoň 128 bitů (neplést si s MB). Pokud ti jde o peníze, v bazarech zase tak špatný výběr není. Budeš mít po starostech.
- AdrianMetal
- Nováček

Díky moc za rady.Chtel jsem se zeptat myslis ze by jsi my dokazal, poradit i s malym problemeckem ktery mam u sveho druheho pocitace ktery je zapojen v me domaci siti a je to Pentium III 450 Mhz do Slotu?Problem spociva v tom ze pri spusteni pocitace se vzdy automaticky nastavý Defeults BIOS a nedrží nastavené hodnoty.Nejprve jsem myslel ze je problem s baterii tak jsem koupil novou ale problem vyresen nebyl.S timto si nevim opravdu rady.Vzdy pri spusteni musim zadavat datum a veskere nastaveni znovu a znovu je to velice zdrzujici a jiste velice nedobre pro pocitac.Diky Adrian
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud po nastavení napíšeš do "Save & Exit Setup" YES, nebo někdy stačí Y, a přesto ti to dělá tu neplechu, kterou popisuješ, tak nevím, co s tím. Toto již není moje "parketa".
...a radši si tento specifický dotaz přesuň do příslušné sekce
...a radši si tento specifický dotaz přesuň do příslušné sekce