instalacia win 98 a problem s cdrom
Moderátor: Loki5567
- mis-co
- Začátečník
-
instalacia win 98 a problem s cdrom
Potreboval by som nainstalovat win 98 na jeden starsi pc, naformatoval som disk a ked som pustil bootovaciu disketu a dal instalovat s podporou cd-rom ale pri nacitani ovladacov mi vyhodi tuto hlasku NO DRIVES FOUND, ABORTING INSTALATION
a pri dalsom nacitani zase toto DEVICE DRIVER NOT FOUND : 'CDROM' NO VALID CDROM DEVICE DRIVERS SELECTED
skusal som hladat na nete dos ovladace pre tento "cd-rom exemplar (SONY CDU33A-81)" ale nic som nenasiel....neviem co s tym este sa mi to nestalo
disketa je dobra, na mojom kompe funguje...
a pri dalsom nacitani zase toto DEVICE DRIVER NOT FOUND : 'CDROM' NO VALID CDROM DEVICE DRIVERS SELECTED
skusal som hladat na nete dos ovladace pre tento "cd-rom exemplar (SONY CDU33A-81)" ale nic som nenasiel....neviem co s tym este sa mi to nestalo
disketa je dobra, na mojom kompe funguje...
- cabman
- Středně pokročilý
Kdybych to řešil já tak bych do toho pc na dobu instalace zamontoval jiný typ CD-ROM. To co popisuješ je tušim dost stará záležitost.
Ale jinak něco je taky http://www.techsupportforum.com/archive ... t-133.html
//Máš jí připojenou, jak píšou v tom článku, přez zvukovku?
Ale jinak něco je taky http://www.techsupportforum.com/archive ... t-133.html
//Máš jí připojenou, jak píšou v tom článku, přez zvukovku?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavduf
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- mis-co
- Začátečník
-
No ja hovorim po nemecky tak s toho clanku som toho moc nevicital
ale cdromka je pripojena na zvukovku, nemohol by si mi pls poradit
dneska som sa cely den prehrabaval na strankach s drivrami ale nic som nenasiel, rozmyslam ze by som tam dal cdromku z mojho kompu (LG alebo Sony), len ci mi ju zoberie, pripadne aby som ju neodfajcil...
![Sad :(](./images/smilies/unhappy.gif)
ale cdromka je pripojena na zvukovku, nemohol by si mi pls poradit
dneska som sa cely den prehrabaval na strankach s drivrami ale nic som nenasiel, rozmyslam ze by som tam dal cdromku z mojho kompu (LG alebo Sony), len ci mi ju zoberie, pripadne aby som ju neodfajcil...
- eMZet
- Začátečník
- mis-co
- Začátečník
-
no tomu velku nadej nedavam, lebo ta cdrom je fakt exemplar (dvierka sa otvaraju rucneeMZet píše:Boot disketa od Millenií měla lepší a víc driverů. Pokud by se chytla CD mech ve WinME, šel by dotyčný driver skopnout na disketu w98, spravit config atd...
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
Ale by ma zaujimalo ci by mi zobralo moju mechaniku??konkretne LG GSA -4163B
- Dony
- Středně pokročilý
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Pokud máš CD-ROM(asi dost postarší) připojenou na zvukové kartě, pak je dle mého názoru nutno upravit boot disketu Win98. Musíš totiž zavést ovladač pro řadič na ZK a není vyloučeno, že jednotka CD-ROM vyžaduje také svůj ovladač.
Uveď přesný typ zvukové karty a jednotky CD-ROM, jinak se asi dále nehneme.
Řešením by mohlo být půjčit si normální CD-ROMku, připojit ji na standart IDE a z ní nainstalovat Win98. Po instalaci se ve správci zařízení zjistí, zda byla nainstalována i ZK a řadič CD-ROM na ní.
Řešením by mohlo být půjčit si normální CD-ROMku, připojit ji na standart IDE a z ní nainstalovat Win98. Po instalaci se ve správci zařízení zjistí, zda byla nainstalována i ZK a řadič CD-ROM na ní.
- mis-co
- Začátečník
-
cdrom je SONY CDU33A-81 a zvukova karta nema oznacenie (asi ju nejaky japonec na kolene zbuchal)JirkaH píše:Pokud máš CD-ROM(asi dost postarší) připojenou na zvukové kartě, pak je dle mého názoru nutno upravit boot disketu Win98. Musíš totiž zavést ovladač pro řadič na ZK a není vyloučeno, že jednotka CD-ROM vyžaduje také svůj ovladač.
skusal som zaviest aj novu cdrom na standart IDE ale nezobralo mi ju...
a teraz ked dam vsetko do povodneho stavu tak mi pise HDD controller failure press F1 Resume
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Driver pro CD-ROM zkus vyhledat pomocí google
Pokud jde o ZK, pak ji dobře prohlédni, je třeba zjistit, jaký je tam čip a dle toho zkusit vygooglovat driver
Pokud jsi dal na standart IDE novou CD-ROM, pak ji také musíš nastavit v biosu nebo tam mít všude auto. Po vrácení sestavy do původního stavu proveď kontrolu nastavení v biosu, asi ta volba auto bude nejlepší.
Pokud jde o ZK, pak ji dobře prohlédni, je třeba zjistit, jaký je tam čip a dle toho zkusit vygooglovat driver
Pokud jsi dal na standart IDE novou CD-ROM, pak ji také musíš nastavit v biosu nebo tam mít všude auto. Po vrácení sestavy do původního stavu proveď kontrolu nastavení v biosu, asi ta volba auto bude nejlepší.
- mis-co
- Začátečník
-
driver som nasiel a upravil som podla toho aj boot disketu win 98 ale stale mi vyhadzovalo tu istu chybu ktoru uvadzam horeJirkaH píše:Driver pro CD-ROM zkus vyhledat pomocí google
na tu zvukovu kartu sa este dobre pozriem
a pokial sa jedna o tu novu cdrom, chcel som dat auto....ale ono taka volba tam ani nie (je to dost stary bios), nasiel som len Auto detect Hard disk
- JirkaH
- Mírně pokročilý