Problémy s převodem dig. videa do PC

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
abart
Nováček
Nováček

Problémy s převodem dig. videa do PC

Příspěvek od abart »

Zdravím všechny, mám problém, jsem úplný začátečník (to je asi ten největší problém :-) ) a mám svojí první kameru, je to miniDV Sony DCR-HC19E a nedaří se mi ukládat video do PC. Načítám přes Firewire a program Ulead video studio 7 (nebo tak nějak). Problém je následující, video si můžu v PC přehrávat z kamery v pohodě, ale jakmile ho chci ukládat na disk, je to celý trhavý a chybějí tam části. Mám Sempron 2600, 256 DDR RAM, GeForce MX440,HDD WD 20GB, volné místo cca 5 GB, os Win XP Professional SP2. Zkoušel jsem stahovat první dávku cca 25 min. videa. Přes nějaký Windowsovský prográmek co mi tam sám automaticky naběhnul při připojení kamery jsem to stáhnul, sice to netrhá, ale kvalita mizerná, malý rozlišení a protože bych to rád potom pálil na DVD tak to nestačí. Ocením každou radu popř. odkaz na nějaké stránky, kde je podrobně popsáno jak na to a to nejlépe pro blbé :-) Díky
Modena
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Modena »

Tak to je hodně slabej komp na grabování a hlavně na úpravu videa, draku - tady bude každá rada drahá . . . :(
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To není až tak pravda, na grabování to stačí. Měl by sis ale trošku uklidit disk a vyladit systém. Je těžké říci ti jak, protože je to opravdu spousta kroků. Začni s místem na disku 5GB je opravdu velmi málo. Potom zkus optimalizovat využití pamětí, máš jí dost málo takže doporučuji rozhodnout, které prográmky by měly během grabování běžet a které ne.

Do budoucna by se hodil určitě alespoň druhý paměťový modul.
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Tak to je hodně slabej komp na grabování
Je silný, až dost.

Začni s místem na disku 5GB je opravdu velmi málo
Není příčinou problému.

HDD WD 20GB, volné místo cca 5 GB, os Win XP Professional SP2
Tady je příčina. Nemůžeš grabovat na disk, na kterém máš OS. S tím budeš mít vždy potíže. Doinstaluj druhý HDD, min. 80GB velikosti, radši více - neboj se jít do 160GB.
Dále se musíš oprostit konfliktu kodeků. Vyřaď různé "kodek-paky". Rozhodni se, co budeš používat, jako video prohlížeč. Já používám plnou verzi PowerDVD - ta si přinese své kodeky. Ten Ulead je pro amatéra výborný - i on má své kodeky. Samostatně doinstaluj DivX_5.2x (je už šestka - tu zkus, až to rozhejbeš)
Základ je mít ten volný druhý HDD.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Druhý disk budeš potřebovat hlavně pokud to video budeš chtít jakkoli upravovat.
abart
Nováček
Nováček

Příspěvek od abart »

Díky všem za rady a pomoci, bohužel s novým HDD a pamětí nemůžu okamžitě počítat, prostě není financ, do PC kupuji postupně nějaké komponenty, ale ty, kterýma jsem začínal jsou už dnes prakticky nepoužitelný :x
S videem nechci dělat žádný zázraky, prostě to jenom z tý kamery dostat na DVD, problém byl zřejmě v tom HDD, u bráchy (má 120 GB) to je v pohodě. Teď už jenom najít někde na netu nějakej šikovnej SW, nejlépe zadarmo, který by mi ty šílený GB videa trochu zkomprimoval a hlavně předělal do nějakýho formátu, který bude umět přehrát stolní DVD přehrávač. Co používáte vy???
Díky
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Mrkni se sem.

-------
Jinak já zde končím - nejsem zde vítán.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ten PC neni nejsilnejší ale melo by to při rozumné optimalizaci stačit. Jinak zkus jinej kodek, jinej program,ten Hdd bude asi pomalej ale já delal na Durexu 1200,256MB RAM 20GB Hdd a šlo to. Jeden Hdd jeden oddil a WinMe a pohoda.Nemáš to moc zaplácané? Při grabováni povypinej antivir a vše co jde na pozadi a zkus to :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
abart
Nováček
Nováček

Příspěvek od abart »

Tak jsem povymazal z HDD co šlo, je tam asi 10 GB místa, ale problém je v tom, že je nějakej pomalej, při testu je to cca kolem 1600 kbit/sec zápis i čtení. No zkusím provést kontrolu disku a defragmentaci a uvidí se.
Jinak vše na pozadí vypínam při práci s videem, to mě taky hned napadlo.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

abart píše:Tak jsem povymazal z HDD co šlo, je tam asi 10 GB místa, ale problém je v tom, že je nějakej pomalej, při testu je to cca kolem 1600 kbit/sec zápis i čtení. No zkusím provést kontrolu disku a defragmentaci a uvidí se.
Jinak vše na pozadí vypínam při práci s videem, to mě taky hned napadlo.
Na defragmntaci pouzij Pagedefrag
www.sysinternals.com
je super. :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

abart píše: 1600 kbit/sec zápis i čtení. No zkusím provést kontrolu disku a defragmentaci a uvidí se.
No tohle je jádro pudla. Podívej se jestli máš zapnuto DMA (správce zařízení, řadič diskových jednotek a príslušný kanál). V PIO režimu nelze nagrabovat nic. Pokud to Windows nebude chtít provést, tak zkus smazat ten řadič a on si to nějak už znovu nakonfiguruje.

//Dobrý ATA disk by měl mít prostupnost do 40MBps. Moje pole má (stabilně s velkými soubory) 90 MBps :) :) .
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Na Ulead se vykašli na stahování z kamery do PC a obráceně je ideální a na všech fórech doporučovaný miniprográmek WinDV (od Mourka) http://windv.mourek.cz/ , který má pár kilo a ani se neinstaluje. Jinak si uvědom, že full video z kamery není žádný shit divx atd. a jedna hodina záznamu zabírá 15 GB. Dále pokud máš slabší pc, tak během přenosu nic jiného nedělej, dále zkontroluj jestli není vadný fire kabel.
abart
Nováček
Nováček

Příspěvek od abart »

Taky jsem měl ještě před časem toho Durexe, ale trochu víc vytuněnýho, byla to 1300!!!! :-D Je to cca měsíc, co jsem to upgradnul na Sempron 2600, byla to nejlepší volba v poměru cena-výkon.
Jinak ty problémy s videem jsem asi už vyřešil, měl jsem asi nemocný Win - formát disku, instalace a už je vše OK. Video tam dostanu v pohodě, nějakej ten prográmek pro převod na DVD jsem taky našel, akorát ten disk je nějakej malej :old9: musím po kousíčkách. Teď už to jen budu zdokonalovat a vylepšovat.
Takže DÍKY VÁM VŠEM, nečekal jsem tolik ohlasů, je to tu fajn fórum, akorát si tady připadám mezi vámi trochu jako vozejčkář :oops: když vidím jaký tady máte mašiny proti mně
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Promazano OT :x
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

ka-spel píše:Na Ulead se vykašli na stahování z kamery do PC a obráceně je ideální a na všech fórech doporučovaný miniprográmek WinDV (od Mourka) http://windv.mourek.cz/ , který má pár kilo a ani se neinstaluje. Jinak si uvědom, že full video z kamery není žádný shit divx atd. a jedna hodina záznamu zabírá 15 GB.
Na programu, kterým to bude stahovat nijak moc nezáleží, video bude pořád stejné a pokud se ztrácejí snímky není to rozhodně SW. A jedna hodina záznamu má 13GB nikoliv 15
vss Vodnik DrC+ (kp)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vodnik píše:A jedna hodina záznamu má 13GB nikoliv 15
sorry, dal jsem mu tam rezervu.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Pro samotné grabování to je jedno. Pro úpravu už ne. Používám Adobe Premire pro a jsem spokojen. Pokud to děláš jen pro zábavu, tak je dobrý Ulead Video studio, nebo Pinacle. Některé verze jsou i free.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“