Vase vytvory v 3D
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
No 3D Max jsem si uz poridil, ale vubec to nechapu, pravdou je ze jsem se nad tim ani nesnazil nejak zamyslet.. Potreboval bych trosku vedet jak zacit, jaky funkce budu potrebovat a k cemu jsou.. vim, je to dost mimo thread, nemel bych radsi nekde zalozit jiny thread? teda pokud by mi byl nekdo ochoten s tim trosku pomoct.. THX
//edit: jeste dodatek, kdyz kliknu v panelu help na tutorila, tak se nic nespusti.. musim ho jeste nekde dostatecne stahnout?
//edit: jeste dodatek, kdyz kliknu v panelu help na tutorila, tak se nic nespusti.. musim ho jeste nekde dostatecne stahnout?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.grafika.cz/inc_script/showks ... fika&rc=74
tutorialy na maxa v cestine, inak celkom dobra vec ak vies po anglicky, na maxa je na nete asi najviac tutorialov
a prostredie, tam sa bud naucis pohybovat sam, alebo blender ma na svojom webe videotutorialy,, neviem ako su na tom ostatne softy
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Ja vim no..Joži píše:no, ono to nie je nieco take ze zapnes a modelujes auticka ako bukva
![]()
http://www.grafika.cz/inc_script/showks ... fika&rc=74
tutorialy na maxa v cestine, inak celkom dobra vec ak vies po anglicky, na maxa je na nete asi najviac tutorialov
a prostredie, tam sa bud naucis pohybovat sam, alebo blender ma na svojom webe videotutorialy,, neviem ako su na tom ostatne softy
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- bukva
- Začátečník

EffineSS> Uplne nejlepsi rada na zacatek uceni se Maxe "zdarma" ... jeden borec kdysi zacal psat knizku o 3ds max (v cestine), ale pak se s vydavatelem nejak nepohodli a ten ji odmitl zaplatit a proto ten borec vydal celou tu knizku na netu zdarma ... neni uplne dokoncena, chybi tam nejaky casti o animovani, ale vsechno, co budes ze zacatku potrebovat tam je a je to moc pekne popsany ... jo, kde sou ty doby, kdy ja si musel knzku k 3ds max 3.5 koupit za 560kc 
Za chvilku ti najdu link
Edit: Tak tady ... http://www.duber.cz/instruct/files/3ds_ ... x_book.htm
Jinak se podivej na ty Duberovy stranky ... je to skvelej borec, udelal uz nekolik videotutorialu v cestine, ktery sou na jeho webu k stazeni zdarma (neboj se toho, ze web to anglicky - vetsina veci k downloadu je tam cesky
)
A samozrejme nejlepsi ceskej web venujici se 3ds max je www.maxarea.com (pls. nebrat jako reklamu ... i kdyz ... taky s tim mam neco malo spolecnyho
)
Ale pocitej s tim, ze grafika je hlavne o trpelivosti ... a kdyz ji nemas, nema vubec cenu s tim zacinat. Ze zacatku to jde rychle ... udelas par zakladnich modelu, reknes si fajn a jdes do neceho slozityho. Ale casem zjistis, ze zakladem uspechu je treba hodinu si jen tak posunovat par vertexu na modelu, nez to bude vypadat uplne perfektne ... nebo ze si budes treba 2 dny hrat s materialem zeleza na kovadline.
Ale zase to ma vyhody ... kdyz uz toho udelas hodne, tak je to potom jen rutina. Ja na to jeste nemam, ale nekteri, kteri maji portfolia treba 500 modelu, tak ti auto udelaji treba za den ... kola si pujcej z toho modelu, sedacky zase z jinyho modelu a nekde vyharbou model volantu, splacaji to dohromady, pretahnou par vertexu a voila ... novy auto je na svete
Ta recyklace je skvela ... sem mel chlapka - vojaka a za 3 hodiny z nej byl chlapek - pilot F1 (pritom vyroba toho modelu od zacatku by trvala 2-3 dny)
Za chvilku ti najdu link
Edit: Tak tady ... http://www.duber.cz/instruct/files/3ds_ ... x_book.htm
Jinak se podivej na ty Duberovy stranky ... je to skvelej borec, udelal uz nekolik videotutorialu v cestine, ktery sou na jeho webu k stazeni zdarma (neboj se toho, ze web to anglicky - vetsina veci k downloadu je tam cesky
A samozrejme nejlepsi ceskej web venujici se 3ds max je www.maxarea.com (pls. nebrat jako reklamu ... i kdyz ... taky s tim mam neco malo spolecnyho
Ale pocitej s tim, ze grafika je hlavne o trpelivosti ... a kdyz ji nemas, nema vubec cenu s tim zacinat. Ze zacatku to jde rychle ... udelas par zakladnich modelu, reknes si fajn a jdes do neceho slozityho. Ale casem zjistis, ze zakladem uspechu je treba hodinu si jen tak posunovat par vertexu na modelu, nez to bude vypadat uplne perfektne ... nebo ze si budes treba 2 dny hrat s materialem zeleza na kovadline.
Ale zase to ma vyhody ... kdyz uz toho udelas hodne, tak je to potom jen rutina. Ja na to jeste nemam, ale nekteri, kteri maji portfolia treba 500 modelu, tak ti auto udelaji treba za den ... kola si pujcej z toho modelu, sedacky zase z jinyho modelu a nekde vyharbou model volantu, splacaji to dohromady, pretahnou par vertexu a voila ... novy auto je na svete
Ta recyklace je skvela ... sem mel chlapka - vojaka a za 3 hodiny z nej byl chlapek - pilot F1 (pritom vyroba toho modelu od zacatku by trvala 2-3 dny)
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To Bukva:
Ty videotutorialy od Loocase bych moc zacatecnikum nedoporucoval. Protoze tam ma jen detailni modelovani mobilu a tam se zacatecnik moc chytat nebude, jelikoz to neni okomentovane a navic je to zrychlene a pouziva tam ruzne scripty. A pak tam ma tutorialy na finalRender, ty se sice muzou hodit, ale nejprve bych se naucil modelovat a ostatni zaklady a az pak bych sel na ten fR.
Ty videotutorialy od Loocase bych moc zacatecnikum nedoporucoval. Protoze tam ma jen detailni modelovani mobilu a tam se zacatecnik moc chytat nebude, jelikoz to neni okomentovane a navic je to zrychlene a pouziva tam ruzne scripty. A pak tam ma tutorialy na finalRender, ty se sice muzou hodit, ale nejprve bych se naucil modelovat a ostatni zaklady a az pak bych sel na ten fR.
- bukva
- Začátečník

Jasper> Nu, ovsem, ty videotutorialy pro zacatecniky zrovna nejsou, jen sem chtel upozornit, ze udelal nekolik skvelych tutorialu a v cestine zdarma (v anglictine jsou zpoplatneny) ... vlastne je to jeden z lidi, kteri toho pro ceskou 3D scenu udelal nejvic a patri mu vzdat hold
Jinak ta knizka je myslim pro zacatecniky vyborna...
Jinak ta knizka je myslim pro zacatecniky vyborna...
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bukva
- Začátečník

jj, loocas byl profik uz pred 4mi lety, kdy ja sem byl jeste malinkej "3D spunt" ... a proti nemu jsem dodnes
Btw zije v Autralii a nechal si na rameno vytetovat znak 3ds max
Jinak teda vsem zacatecnikum doporucuju tento postup:
Nejdriv se naucte poradne MODELOVAT, potom TEXTUROVAT a az nakonec RENDEROVAT. Spousta zacatecniku si totiz mysli, ze chteji-li udelat peknej obrazek, staci jen udelat krychli a na ni flaknout 150 renderingovych efektu (Enviromental, SSS, Area Shadows, GI apod.) a bude to vypadat dobre. Ale tak to skutecne neni - zakladem sceny je model, kdyz ten bude spatnej, bude vysledek vzycky spatnej a muzete se snazit, jak chcete. Kdyz budete mit model perfektni a render nic moc, tak se to vzdycky pomerne snadno napravit.
Rozhodne se nepokousejte pouzivat nejaky defaultni efekty ala "Lens Flares" - neni nic horsiho, nez se podivat na obrazek a podle nejakyho trapnyho efektu poznat, z jakyho je softu - aneb jak rikaji nejvetsi materi - Nejlepsi model je takovej, na kterej se podivam a neni poznat, v jakem programu byl vytvoren.
Btw zije v Autralii a nechal si na rameno vytetovat znak 3ds max
Jinak teda vsem zacatecnikum doporucuju tento postup:
Nejdriv se naucte poradne MODELOVAT, potom TEXTUROVAT a az nakonec RENDEROVAT. Spousta zacatecniku si totiz mysli, ze chteji-li udelat peknej obrazek, staci jen udelat krychli a na ni flaknout 150 renderingovych efektu (Enviromental, SSS, Area Shadows, GI apod.) a bude to vypadat dobre. Ale tak to skutecne neni - zakladem sceny je model, kdyz ten bude spatnej, bude vysledek vzycky spatnej a muzete se snazit, jak chcete. Kdyz budete mit model perfektni a render nic moc, tak se to vzdycky pomerne snadno napravit.
Rozhodne se nepokousejte pouzivat nejaky defaultni efekty ala "Lens Flares" - neni nic horsiho, nez se podivat na obrazek a podle nejakyho trapnyho efektu poznat, z jakyho je softu - aneb jak rikaji nejvetsi materi - Nejlepsi model je takovej, na kterej se podivam a neni poznat, v jakem programu byl vytvoren.
Naposledy upravil(a) bukva dne stř 3. srp 2005, 20:46, celkem upraveno 1 x.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jn, nektere veci vypadaji k nerozeznani od skutecnosti...Joži píše:http://www.debevec.org/Research/IBL/tab ... _15fps.mov
az sa mi nechce verit ze to je na pc
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.cgchannel.com/news/viewfeatu ... ewsid=4319
ja chcem robit 3D grafika,,, ved oni sa tam viac hraju ako pracuju
- decried
- Začátečník

- bukva
- Začátečník

No a k tomu hrani si vedou leta tvrde drinyJoži píše:http://www.cgchannel.com/news/viewfeatu ... ewsid=4319
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
bukva píše:No a k tomu hrani si vedou leta tvrde drinyJoži píše:http://www.cgchannel.com/news/viewfeatu ... ewsid=4319
- bukva
- Začátečník

To bys videl, jak me bolela pr*el, kdyz sem pracoval dva mesice na jednom projektu ... a bylo mi spatne jen sem se na ty artworky podivalJoži píše:12h v kuse cumis do monasu a klikas mysou,,,to s clovek zapoti
Proste - do urcite chvile je to zabava, pak uz prace - umorna, tezka, stereotypni, ubijejici ... jako temer kazda jina.
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: