Pískající ASUS N6600/TD 128MB AGP

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pískající ASUS N6600/TD 128MB AGP

Příspěvek od MILHI »

Zdravim, mam takovej docela hodně votravnej problém. Mám kartu ASUS N6600/TD 128MB AGP DVI a při vypnutém PC vychází z jejího speakeru pisklavý zvuk. Nepřestane dokud neodpojim PC z el. sítě. Používám zdroj LC 300W, zbytek sestavy je

Athlon XP 1800+
Mainboard od FIC ANI9 (chipset KT400A)
512 DDR RAM (2x 256)
Hitachi 160 GB
1x DVD/RW a 1x CD/RW mechaniky
Sound Blaster Live! 24-bit
+2 ventilátory a CPU fan

Pokud někdo vítě v čem by to mohlo bejt, prosím dejte vědět. Jsem už bezradnej. :sad:
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Pískající ASUS N6600/TD 128MB AGP

Příspěvek od Jan Machalík »

MILHI píše:Zdravim, mam takovej docela hodně votravnej problém. Mám kartu ASUS N6600/TD 128MB AGP DVI a při vypnutém PC vychází z jejího speakeru pisklavý zvuk. Nepřestane dokud neodpojim PC z el. sítě. Používám zdroj LC 300W, zbytek sestavy je

Athlon XP 1800+
Mainboard od FIC ANI9 (chipset KT400A)
512 DDR RAM (2x 256)
Hitachi 160 GB
1x DVD/RW a 1x CD/RW mechaniky
Sound Blaster Live! 24-bit
+2 ventilátory a CPU fan

Pokud někdo vítě v čem by to mohlo bejt, prosím dejte vědět. Jsem už bezradnej. :sad:
Vypada to ze to dela nejakej kondik, nebo civka.Muze to byt navinutim civky, v tomto pripade bych to nevidel jako problem, ktery be mel zlikvidovat tvoji kartu.Jak hodne piska ?Jestli ti to fakt vadi tak to reklamuj.Mimochodem, jaky podava ta karta vysledky na tve sestave ?Chci si koupit taky 6600, tak sem zvedav.Nahod pls nejaky vysledky v testech a hrach.Diky
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Mno už sem jí jednou kvůli tomu reklamoval a poslali mi jinej kus a dělá to taky, jinak původně sem taky myslel že to vychází z kondenzátoru ale ono to vychází ze speakeru na kartě, jinak výsledky nejsou nejhorší na to jakej mam kepl..... v 3D Marku 2001 mi to dávalo 9383 a v 2003 - 4781 bodů. 2005 sem nezkoušel. Když pařim tak jedině na 1024#768 a na to mi takhle karta stačí.

Mno už sem se domluvil s kámošem že jí dneska vozkoušim ještě u něj, tak uvidim. Jestli tam půjde tak to bude asi ve zdroji mno. Ale pořád mi nejde do hlavy proč píská jen ve vypnutém stavu ......
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jses si jistej ze to dela karta nemuze to byt deskou? :?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Allatutti píše:jses si jistej ze to dela karta nemuze to byt deskou? :?
Jo, to je pravděpodobné , jakej speaker na grafice ? tam žádnej není... :)
show must go on..
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

shadow píše:
Allatutti píše:jses si jistej ze to dela karta nemuze to byt deskou? :?
Jo, to je pravděpodobné , jakej speaker na grafice ? tam žádnej není... :)

Na tomhle Asusu je, čuměl sem na to taky jako puk.... klidně ti to vyfotim, mam tady digital.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

tak udelej fotecku at se kouknem :wink:
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Obrázek

speaker na desce

Obrázek

naprosto stejně vypadající speaker na VGA, kondenzátory jsou to okolo. A pokud se nepletu tak je u toho napsáno Buzzer (Bzučák).... takže je to speaker a ten zvuk vychází z toho a leze mi to dost na nervy.

Nejsem žádnej vševěd, takže pokud melu blbosti tak mě omluvte. :oops:
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Allatutti píše:tak udelej fotecku at se kouknem :wink:

Tak co? Vidíš? Mno asi žádnou radu nemáš co? :sad: Mno asi se půjdu oběsit..... a všem můžu od ASUSu doporučit tak maximálně desku..... Grafárny od Asusu sux
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no je to fakt zajimavy, nejde ten bzucak nejak vypnout? tohle vidim fakt poprve :o :o :o
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Allatutti píše:no je to fakt zajimavy, nejde ten bzucak nejak vypnout? tohle vidim fakt poprve :o :o :o

Mno žádnej vypínač tam bohužel nikde není. A že bych si zrovna troufal nějak ho zkusit odšťípnout nebo urvat to teda fakt ne :(
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

No, tu grafárnu mám taky...ale vždy jsem to považoval za cívku...ikdyž buzzer je opravdu spíš jiného významu. Každopádně mně tam na ní nic nepíská. Pokud tě to ruší a otravuje, tak to reklamuj a je to.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

jj, jak rika meridius pokud moc vadi zkus reklamovat, alespon uvidis jak se budou tvarit kdyz jim reknes: "MA KARTA PISKA" :lol:
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Allatutti píše:jj, jak rika meridius pokud moc vadi zkus reklamovat, alespon uvidis jak se budou tvarit kdyz jim reknes: "MA KARTA PISKA" :lol:

Mno budou se tvářit na mě jak na debila. Už jsem jí jednou kvůli tomuhle problému reklamoval, dneska mi přávě přišla nová (kontroloval sem sériový čísla a je to fakt jinej kus) mno a píská stejně. Tak buď mam naprosto neskutečnou smůlu na kusy a dostal sem další vadnej, nebo je prostě někde problém v kompatibilitě s nějakou komponentou. :(
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

no tak mne napadá..není ten buzzer náhodou od toho aby tě upozornil na nezapojené napájení karty? když nemáš zapojené napájení, tak nehorázně píská. Třeba máš vadný zdroj a ta karta si jen tak výrazněji popiskuje...no trotl teorie, ale třeba to tak je :-)
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

jj to zní docela logicky, akorát myslim, že pokud by to bylo kvůli tomu tak by pískala i při zapnutém stavu, nebo ne??
MILHI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MILHI »

Meridius píše:no tak mne napadá..není ten buzzer náhodou od toho aby tě upozornil na nezapojené napájení karty? když nemáš zapojené napájení, tak nehorázně píská. Třeba máš vadný zdroj a ta karta si jen tak výrazněji popiskuje...no trotl teorie, ale třeba to tak je :-)

Abych řekl pravdu taky sem nad touhle možností uvažoval ale nedává to vůbec smysl. Protože když zapnu komp a nezapojim to (už jsem to zkoušel) tak to řve jak svině (skoro mi upadly uši a to nekecam) a ne takhle a hlavně nechápů proč to píská když je komp vypnutej..... karta by měla bejt chcíplá a držet hubu :(
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

jenže ono je taky divný, že ti to dělá už druhej kus...zase se mi nezdá, že by ta stejná závada byla jak u první, tak u druhé karty...jo, to že to dělá při vypnutém PC jsem přehlédnul. Nemáš možnost vyzkoušet jiný zdroj? stejně se mi to nezdá moc ta 300 W.
Kino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kino »

ja by som to neriesil a isiel reklamovat,ked ti kvoli tomu uz raz kartu vymenili tak to nebude "nekompatibilitou"
GA 7-VA VIA KT 400, Athlon XP 2000+(2600+,2ghz), 768 MB RAM(333mhz), MSI NX 6600 VTD128 diamond, Maxtor 7200rpm 80gb,dvd rw Pioneer 110, cdrom Teac 52x, Fortron 350W
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

urcite to bude zdrojem zrejme nekde prorazi napeti, zkus jinej :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“