Abit AN8 Fatal1ty (nF4 Ultra) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- byp[NiNR]
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mendor
- Začátečník

Ahojky. Potřeboval bych poradit od někoho,kdo vlastní tuto desku,nebo ji aspoň zná. Jsem laik a tak mám několik problémů.
Nainstaloval jsem si uGURU utility a po spuštění Abit EQ se nevyznám v položce TEMPERATURE. Zde se ukazuje teplota CPU,SYS,PWM. Do konektoru
SYS mám zapojené OTES RamFlow,což jsou dva větráčky na paměti.
1.Zajímalo by mne,co tedy teplota SYS ukazuje.
Když jsem neměl větráčky nainstalované/nebyly zapojeny v konektoru SYS FAN/,tak mi ABIT EQ pořád ukazoval teplotu,ale položka FAN SYS /rychlost otáčení větráčků/ se mi vypla.
2.Dále by mne zajímalo,co měří položka PWM /Power supplying circuit/ v kolonce TEMPERATURE?
3.V položce FAN mám kolonku rychlosti otáčení větráčku pod jménem AUX
/These two items are available only on the motheboards equipped with these two fan headers/ Auxiliary FAN Power. Jaký větráček zase měří tato kolonka?
Děkuji všem za rady.
Nainstaloval jsem si uGURU utility a po spuštění Abit EQ se nevyznám v položce TEMPERATURE. Zde se ukazuje teplota CPU,SYS,PWM. Do konektoru
SYS mám zapojené OTES RamFlow,což jsou dva větráčky na paměti.
1.Zajímalo by mne,co tedy teplota SYS ukazuje.
Když jsem neměl větráčky nainstalované/nebyly zapojeny v konektoru SYS FAN/,tak mi ABIT EQ pořád ukazoval teplotu,ale položka FAN SYS /rychlost otáčení větráčků/ se mi vypla.
2.Dále by mne zajímalo,co měří položka PWM /Power supplying circuit/ v kolonce TEMPERATURE?
3.V položce FAN mám kolonku rychlosti otáčení větráčku pod jménem AUX
/These two items are available only on the motheboards equipped with these two fan headers/ Auxiliary FAN Power. Jaký větráček zase měří tato kolonka?
Děkuji všem za rady.
- Bigwolf
- Začátečník

Jaky je max napeti, ktery muzete rvat do pameti? Moc diky za odpoved
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
- liquidfunk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ABIT AN8 Fatal1ty vs. AN8 Ultra
Měl jsem teď možnost mít fatality několik dní doma a upřímně se mi sní špatně loučilo. Perfektní deska, stabilní a bez problémů, s ABIT uGuru respektive ABIT EQ si ji nemůžu vynacválit, se všemi větráky maximální ticho, konstrukci větráčků jsem si prolídl a pochybuji že by časem začly nějak hlučet jak to bylo zvykem. Navíc buď je možno nastavovat Fany přimo v BIOSu nebo pod voknama. Na Fatal1ty OC uplně super, jediným nešvvarem bylo málo do pamětí. Pouze 2,9 + 100mV. Od předvčerejška ale změna, také ABIT a AN8Ultra, stojí o poznání méně, fatalitky z Fatal1ty zůstaly (tedy až na větráčky), navíc paměti umožňují až 3,5V a výhodou je pasivní chlazení čipsetu, které pravda trošku hřeje ale při zachování jemného proudu vzduchu v case bez problémů. Rozhodně mohu doporučit OC vynikající, jen u některých jednotlivců v zahraničí jsem pozoroval nepředpokládané pády právě kvůli špatnému větrání v case. Je to asi to samý co pasivy na grafikách a nedostatečný chlazení. Upřímně nic proti DFI, přesto stále nevěřím že DFI může překonat ABIT. Už jen to, kde je umístěn čipset v porovnání s DFI mi docela vadí. Jestli máte nějaký dotazy sem s něma. 
7800x3d@6800XT
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
- Sibr
- Nováček

-
ABIT AN8 SLI Fatal1ty
Chtěl bych se zeptat na ten RAMflow, bohužel k mé desce se nedodává ( ale zase mám uGuru panel:) ). jak je na tom s hlučností a jestli se vám jeví jako přínos pro paměti?
CPU: AMD Athlon 64-3500+ soc.939 (Venice). MB: Abit AN8 SLI Fatal1ty, nForce4 SLI. RAM: 512MB, 400MHz CL3 ( časem plánuji zakoupit 2x 1Gb do Dualchanel s CL2... teď už nejsou chechtáky). HDD: Maxtor 200Gb-8MB cache-SATA, WD Caviar XL 120Gb-8MB cache-PATA, IBM 40Gb-2MB cache-PATA (časem nahradí PATA disky SATA 3G). GPU: Leadtak Winfast PX 7800 GTX TDH MyVIVO 256MB. TV: Leadtak Winfast TV 2000 XP Expert. WiFi: Z-Com XG-910. Mechaniky: Teac DW-548D, ASUS DRW-0402 P/D. Case: Thermaltake WA8000BWS Armor. Zdroj: Fortron AX500-P 500W Blue. IDE kabely: Cooler Master. Monitor: ADI MicroScan 5PD 17¨, max. 1600X1200@ 60Hz. Klávesnice: Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition US. Mouska: Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0.
- John Doe
- Nováček

-
zatraceny vetracky
Nevite nekdo, nebo nenapada nekoho, jak se zbavit hluku ze dvou ventilatoru mosfetu? Uplne vypinat je nechci. Treba o nejakem malem crossflowfanu, ktery by se tam vmacknul nekdo nevite?
A vim, ze se tu pasivy na chipset opakujou, ale nahodou nemate nekdo fotky udelanyho na tejhle mb?
A vim, ze se tu pasivy na chipset opakujou, ale nahodou nemate nekdo fotky udelanyho na tejhle mb?
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mel sem na reklamaci ultru s pasivem na chipsetu a na ni vetraky nebyli, ale v biosu sly regulovat, jakoze i voltaz atp... to samy musi jit na tyhle... ted ji mam z reklamace z5, pasivni verzi uz nedelaj / nemaj taxem dostal toto a doufam ze to regulovat pujde zase biosem nebo abit utilitkama...
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- danduo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: