Ztrácí se mi druhý HDD ve WIN XP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ladisek
- Nováček

Ztrácí se mi druhý HDD ve WIN XP
Prosím o radu. Ztrácí se mi druhý (Slave) HDD ve Win XP. Při spuštění PC se nejprve vnucuje kontrola konzistence na tom disku. Někdy se ve Win objeví a chvíli s ním jde pracovat, jindy se tam na chvíli ukáže, ale pak brzy zmizí. Mám 300W zdroj, 2xHDD a 2xCD nebo DVD-ROM. HDD mám na jedný kšandě a ten Master je naprosto v pohodě. Zato tenhle má problém. Přitom je ale novej a dělá to od začátku (tedy asi 1 týden šlapal). Jeho předchůdce jsem v PC musel vyměnit, dělal totéž. Měnil jsem i tu kšandu, ale zas to po čase blblo. Prohodil jsem napájení z jinýho svazku a opět totéž. Mám podezření na chybu řadiče na desce... Obejít bych to snad mohl připojením HDD přes USB, ale musím koupit ten box a ještě USB2 řadič, na desce mám jen USB1.1 - Nebo vás napadá jiný řešení? Díky za případnou radu! Já už jsem vyzkoušel snad všechno 
- Slezman
- Středně pokročilý

IDE řadič do PCI slotu by byl elegantnější.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22965
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22965
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- ladisek
- Nováček

- Slezman
- Středně pokročilý

a jak je na té kšandě máš? zkoušel jsi to prohodit?ladisek píše:Taky mě to kdysi napadlo, ale já ten disk občas přenáším, takže to USB by bylo praktičtější.
Stejně ale nechápu jednu věc. Jestli je v háji řadič, tak jakto že funguje bez problémů ten hlavní disk, když je na stejný kšandě?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- ladisek
- Nováček

prohodit HDD na téže kšandě???? to asi nepůjde, když jeden disk mám Master se systémem zapojenej v Master části tý kšandy, nemůžu to přece prohodit... původně mě to taky napadlo, ale je to blbost, ne?
deska může mít vadnej řadič, ale jak říkám, nechápu, proč tedy ten Master disk jede v poho a blbne tenhle...
reklamovat ji nebudu, trvá to dlouho a jak znám některý případy, ještě by mi ji vrátili zpátky, že funguje - i když možná do toho půjdu, ale ten USB externí box by to vyřešil líp, ne?
deska může mít vadnej řadič, ale jak říkám, nechápu, proč tedy ten Master disk jede v poho a blbne tenhle...
reklamovat ji nebudu, trvá to dlouho a jak znám některý případy, ještě by mi ji vrátili zpátky, že funguje - i když možná do toho půjdu, ale ten USB externí box by to vyřešil líp, ne?
- Slezman
- Středně pokročilý

zkus ty disky prohodit. jumpery neměň, prostě ty disky jen prohoď. Může nám to napovědět....
je to sice proti konvenci, ale ja ja jsem takhle jel bez sebemenšího problemu pul roku (kvuli kratkemu kabelu).
je to sice proti konvenci, ale ja ja jsem takhle jel bez sebemenšího problemu pul roku (kvuli kratkemu kabelu).
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele: