Bouřka a blesky.Odpojovat pc i prodluž.s více zásuvkamy?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

Hitachi píše:takže prostě cchápu to tak že mě měřák měří běžnou hodnotu ale ne tu špičkovou která může mít až těch 300V?
Ještě si tu ty všechny příspěvky pořádně přečtu abych to pochopil dokonale.
Jinak dá se odpálit měřák pokuď je nastaven na měření střídavého když jdu měřit střídavé napětí?
příklad jako bych měřil baterie takže stejnosměrné anpětí měl bych teď si vymsyslým nesmyls batreii plcánu nesmysl s napětím 40V a dal bych rozmezí 20V,tedy do 20V.káže mě to akorát blbě hodnotu nebo když bych dal menší jednotky mě to ukáže třeba 40000mV?
Jinak díky všem za odpověď hlavně lidem z elekttro oborů.
-ano ten merak ti nameri beznou (efektivni) hodnotu tech 230V

-no tech 40V to ukazat muze i nemusi,zalezi jak ktery merak --- nebo ukaze 1 a to znamena ze mas zmenit rozsah
-vzdy se jde od nejvetsiho rozsahu k nejmensimu :wink:

//opraveno
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Hitachi píše:takže prostě cchápu to tak že mě měřák měří běžnou hodnotu ale ne tu špičkovou která může mít až těch 300V?
Ještě si tu ty všechny příspěvky pořádně přečtu abych to pochopil dokonale.
Jinak dá se odpálit měřák pokuď je nastaven na měření střídavého když jdu měřit střídavé napětí?
příklad jako bych měřil baterie takže stejnosměrné anpětí měl bych teď si vymsyslým nesmyls batreii plcánu nesmysl s napětím 40V a dal bych rozmezí 20V,tedy do 20V.káže mě to akorát blbě hodnotu nebo když bych dal menší jednotky mě to ukáže třeba 40000mV?

Jinak díky všem za odpověď hlavně lidem z elekttro oborů.
Já v tom nejsem zrovna 2x zběhlej, ale: 1.) ( asi si tam chtěl dát střídavé napětí ) baterka má přece proud i napětí, takže pokud jdeš měřit napětí a dáš tm stupnici proudu, tak ti to změří proud, ne? Aspoň logicky ( a z toho, co sme dělali na gymplu ) mi to tak vychází...
2.) s tou hodnoto 20V - jak sem psal ten příběh: my tam na laborkách pravidelně "odpalovali" multimetry právě kvůli špatnému rozsahu. I když ty přístroje nevypadaly zrovna zánově, jestli víš, co myslim, třeba už se dneska prodává něco lepšího, s nějakou přepěťovou pojistkou...
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

no ale nezamenuj mereni PROUDU a NAPETI!!!!!
protoze pri mereni napeti na proudovem rozsahu dojde ke zkratu !! sice je tam pojistka,ale pri mereni 230V uz je to pekna slupka -- hlavne u tech nejlevnejsich meraku !!!! :wink:
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

vse celkem spravne .Az naty blesky pokud praskne blisko baraku kde bidlis tak cirka do 30 metru tak budes rad kdyz ti zustanou okna zarovky a PC cele v kuse .
PS proti blesku neni zadna OCHRANA ATD
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“