Ati 9700 artefakty a problem so zobrazovanim

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
lukyko
Nováček
Nováček

Ati 9700 artefakty a problem so zobrazovanim

Příspěvek od lukyko »

hoj!
som vlastnik sapphire ati 9700nonPro, asi po 3 mesiacoch som si flashol som Bios na Radeon 9700Pro a mierne zmenil takt z 275/270 na 310 295. vsetko bolo plne funkcne ale po dalsich 3,4 mesiacoch sa to v hrach zacalo len tak zasekavat a pomohol iba gombik reset. mal som staru dosku msi kt3 ultra. spravil som malu vymenu za gigabyte GA7n400E a novy cpu. teraz spustim 3D aplikaciu alebo hru, tak po chvili asi 3 - 10 minutach zacne aplikacia zobrazovat artefakty a zacne sa viacej cukat.v hrach sa zle zobrazuju textury a pada cela scena.
cital som zopar podobnych postov ale nikde nebolo napisane co pomohlo.
mam najnovsie omegy a catalysty, 350W zdroj (ale zase napojenu,dvd rom,fdd, 2x hdd a napalovacku, ked som ich odpojil tak napriklad v deme Fear sa artefakty zacali objavovat o 2 minuty neskor) a MB monitor mi ukazuje +12V 11,67
-12V 0,65

nevedel by niekto poradit prosim? ze by to bol uz stary zdroj? a skusal som tu kartu podtaktovat na 250/250 a aj to nepomohlo.
diky za kazdu radu
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skontroluj chladič či dolieha na GPU,pripadne skus naniest novu pastu na GPU.............Pokial to robi aj na default taktoch tak ti može graficka karta pomaly odist............Skontroluj pridavne napajanie........Skus pridat par voltov do AGP........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
lukyko
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukyko »

no dal som dole chladic a dal som novu vodipasti na gpu,vylestil vetracik ze tam neni ani jeden prach, ale aj tak to blbne.
skusal som si otestovat ci by mi tam nesiel novy bios tym programom RAMBIOS a ked uz malo vypisat ten text pri ktorom zistim ze ci to bude fungovat mi cervenym blikajucim napisom ze ne nemam zapojeny napajaci kabel a ze mam znovu naistalovat ten hardware. pipal pri tom speaker.
hmm ma niekto nejaky napad? lebo nemam prachy na novu grafiku :(

a je dobre to +12 a -12 V napajanie co ukazuje MB monitor?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“