5.1 repraky do 3000 Kč

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

5.1 repraky do 3000 Kč

Příspěvek od Eliii »

Zdravim mam int. zvukovku Realtek ALC861 (8 kanalovka) a chtěl bych si pořídit naky slusny 5.1 repro do 3 tis.Mohly by jste mi poradit??? ps:mohly by ste mi doporučit nake jine nez GENIUS SW HT. dikys
Intel Pentium 4 3GHz,ASUS PGD1-VM,
2048 DDR Ram,HDD:80 GB Seagate Barracuda SATA,250 GB Seagate Barracuda SATA 2,
NVIDIA Gainward 7600GT,monitor PHILIPS 107T60....
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 5.1 repraky do 3000 Kč

Příspěvek od Iguka »

Eliii píše:Zdravim mam int. zvukovku Realtek ALC861 (8 kanalovka) a chtěl bych si pořídit naky slusny 5.1 repro do 3 tis.Mohly by jste mi poradit??? ps:mohly by ste mi doporučit nake jine nez GENIUS SW HT. dikys
imho lepší repráky do 3000 nenajdeš než ty dřevěný geniusy 5.1 :)
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Iguka píše:
Eliii píše:Zdravim mam int. zvukovku Realtek ALC861 (8 kanalovka) a chtěl bych si pořídit naky slusny 5.1 repro do 3 tis.Mohly by jste mi poradit??? ps:mohly by ste mi doporučit nake jine nez GENIUS SW HT. dikys
imho lepší repráky do 3000 nenajdeš než ty dřevěný geniusy 5.1 :)
Nemůžu souhlasit. Velké a ve dřevě, ale nekvalitní zvuk.
Dřevo a jejich mohutnost fakt neznamená vše.
Naprosto nechutně zkresený zvuk ze subwooferu, nekvalitní provedení.
Prostě repro s nízkou cenou, vysokým výkonem, ale mizernou kvalitou zvuku.

Imho tyhle hrajou mnohem lépe: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29465
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28682
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

vv

Příspěvek od crashPC »

IMNSHO tyhle repraky sice hrajou pekne ale ten vykon pokulhava. do malyho pokoje pro nenarocny je to jasny volba ale kdyz se chces nekdy vyradit, tak to chce urcite poradnej vykon - tomu ty genius 5.1 HT jakstaks odpovydaj (sub 45W) ale ten zvuk nebo spis hukot linouci se z nej je fakt na bliti. Co sem koukal tak sou ale na tom vyrobci s temato sestavama blbe - bud par malo Wattu a nebo neco tak silenyho ze to trha ruce, nohy a usi a vubec vse v dosahu 40m (strechu, rodice, sousedy :-)))) ) tim myslim jako sileny Logitechy a Creativy ktery s ice nehrajou vubec spatne ale ta cena tomu odpovida... pro 2.1 stredni tridu sou ok asi altec lansing cs21 ale v 5.1 newim... mozna ze ten altec taky neco dela ale ostatni na to z vejsky kalej... kdyztak napis kdyz neco najdu.. zdareK
wolfstone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolfstone »

Taky co byste chtěli po reprácích za 3000,- .
Chtěl bych vidět cvoka co dá do repro 10000 jako u těch zn. Logitech.
Jasný taky se nejde nějaký audiofil, lae pro normalního člověka moc luxus.
A za ty prachy radši upgraduju komp.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

wolfstone píše:Taky co byste chtěli po reprácích za 3000,- .
Chtěl bych vidět cvoka co dá do repro 10000 jako u těch zn. Logitech.
Jasný taky se nejde nějaký audiofil, lae pro normalního člověka moc luxus.
A za ty prachy radši upgraduju komp.
Ja bych te trochu upresnil : chtel bych videt cvoka, co da do repracku k pocitaci 10 000. Ale pokud jde o poslech hudby, tak nejaka jakasi kvalita zacina prave na tech 10 000... Nejsem audiofil, ale rozhodne jsem narocny posluchac (coz je jakasi "nemoc z povolani", jelikoz jsem muzikant a zvukar :)). Doma mam domaci kino znacky BOSE za 120k a rozhodne si netroufam rict, ze by to byla audiofilska kvalita. Ale narocneho posluchace to uspokoji... :)

Ale chapu, ze kdyz hodne lidi nepozna rozdil mezi 128 kbps MP3 a kvalitne zmasterovanym cedeckem (znam cedecka, ktery zneji skoro hur, jak ta MP3), tak fakt nepotrebuje utracet desitky (nebo stovky) tisic za repraky a ty penize radsi muze vyuzit jinde.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

d

Příspěvek od crashPC »

oa?? ty taky nejsi normalni - tech 10klacanu bych chapal, ale jakej kri*l si muze kopit repraky za 120k a rict ze nejni audiofil?!!!! to uz nejni pro normal smrtelniky!!! 128kb/s MP3 fakt nezni nijak vabne, a i 512kb/s je poznat, protoze kodery MP3 prvni co udelaj ze usekaj nizky a vysoky freq - ty puvodni az na 16kHz!!! takze s vejskama a prokreslenejma ozvenama nemuzete pocitat. no ale to je fuk. Myslim ze slusna Hi-Fina uz za 30k bude - ne jak ty z tesca atd s 13cm basovejma sustitkama a nalepkou 2X250W :lol: vykon max 2X30W :-D. Takze si myslim ze pro domaci poslech stredne narocnyho cloveka by mela stacit nejaka rozumna PC soustava - i kdyz 5.1 za 3000 bude dost pochybny - jestli to ma hrat pekne, tak urcite ne nahlas - jen potichu :-))) ale hrajeto a docela dobre. Kromtoho sme se nesli hadat zakolik, ale jakou... Za 3500 se da sehnat Genius ale tomu hraje subac nic moc - huci jajk svin...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Já mam tyto:CT P5800ale těch 1900 jim neodpovídá, ja je měl za 1KKč :) hrají slušně ale mají nevýrazný středy a subwofer :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Já mám Genius HT 5.1 a jsem naprosto spokojený a jsou k mání za 3k.
IBM Thinkpad T42p
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliii »

Diky za rady , ale popravde receno jsem z toho jeste vic zmatenej.Mozna bych bral ty geniusy,ale nekdo je chvali a nekdo na ne nadava, tak nevim.Taky bych chtel neco co ma dobrej design, vim ze to nejde takhle brat, ale ty geniusy se mi zdaj fakt nic moc :( .Fakt uz nevim asi do 3 klacku nemuzu cekat naky supr repro.Taky pochybuju o tech Logitech.Muzete jeste poradit???
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Nevim ja mam geniusy uz 2 roky, jsem snima celkem spokejenej, nerikam ze je to neco extra pro poslech hudby, ale jakmile pustim dvd tak se muzou Creative T5900 uplne zahrabat a schovat nekam do rohu. Taky si myslim, ze ty to repra nejsou urcene primarne pro prehravani hudby, ale pro filmy s 6 kanalovym zvukem. PS: A za ty prachy nic lepsiho stejne nesezenes!!!!
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

f

Příspěvek od crashPC »

Joo asi tákhle. Genius HT bych uplne bez vyjimky vyskrtl z muziky - to proste nejde. Ale jinak sou za ty prachy fakt moc slusny. Jestli pisnicky poslouchas jen malo a nemusis mit nejaky ty basy (protoze kdyz je mas tak to huci jak prase, no proste hnus), to znamena ze musis snizit basy tak na 1/3 tak neni lepsi volba. este sou snad do 3000 nejaky hercules XPS a teac powermax 5.1, ktery sou na hudbu mozna trochu lepsi - nehucej, ale nemaj tak vyrovnanej zvuk - slabsi stredy...
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Do 3000...

Příspěvek od Half-Death »

Creative Labs Inspire T5900 5.1 (cca 2200)
Creative Labs Inspire T5800 5.1 (stary model, cca 1400)
(popr. ekvivalenty sedmitisicovky - 7.1) (cca 3000?)
Logitech X-530 (cca 2000)
ModeCom MC-2000 (cca 2500)
Altec Lansing XA3051 (cca 2900)
Altec Lansing VS3151R (cca 2500)
Logitech X-620 (6.1, cca 2500, starsi model)

V teto cenove kategorii je jedno, ktere si vezmes, vetsinou se muzes rozhodnout podle designu a ceny.
Jinak Creative platis za znacku (kvalita takovych malych chrchlaku?), Logitech jsou slusne (cena i design), ModeCom vyhraly v testu Computeru a brci(!), Altec je znama (ale ne u nas) firma (kvalita, ale design horsi), Logitech 6.1 jsou stare.

Dej vedet, ktery sis vybral.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ss

Příspěvek od crashPC »

popsals to krasne -a dal sis zalezet, jenze tyhle repraky - zejmena creative a logitech jsou pekne slaby - je jedno jestli si koupis ty ci tamty, to mel pravdu. Ja bych srovnal ty nejlevnejsi verze kazdy znacky (altec moc neznam i kdyz ted kupuju lansing cs21 - 2.1) ale vetsinou jde jen o par malo wattu...
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliii »

nevim, nevim dnes mi zas znamej doporucoval HERCULES XPS 5.1

http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843343

docela se mi libej co na ne rikate usli by???
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

nevim ja Herculesu moc neverim, mel jsem jeho zvukovku a vetsi sit jsem nikdy nevidel tak jsem si koupil Audigy 2 ZS a jsem spokejeny.

radsi zkus neco noveho treba:

ModeCom MC-AV2000

Kód: Vybrat vše

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=11624&stiplname=modecom-mc-av2000-stribrna-5-1-130w-rms-drevene-repro
Redstart

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=15359&stiplname=redstar-rs501-5-1-80w-rms-drevene
GEMBIRD WCS-YF-1A

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=8549&stiplname=gembird-wcs-yf-1a-5-1-127w-rms-drevo
Half-Death
Začátečník
Začátečník

kupca píše:nevim ja Herculesu moc neverim, mel jsem jeho zvukovku a vetsi sit jsem nikdy nevidel tak jsem si koupil Audigy 2 ZS a jsem spokejeny.

radsi zkus neco noveho treba:

ModeCom MC-AV2000

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=11624&stiplname=modecom-mc-av2000-stribrna-5-1-130w-rms-drevene-repro
Redstart

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=15359&stiplname=redstar-rs501-5-1-80w-rms-drevene
GEMBIRD WCS-YF-1A

http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=8549&stiplname=gembird-wcs-yf-1a-5-1-127w-rms-drevo
Souhlasim, ty Herculesy vypadaji, ze vydaji ton a popadaji pod stul :).
ModeCom - celkem slusna volba, Redstart neznam, ale ty Gembirdy (i kdyz drazsi) vypadaji dobre...
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Re: ss

crashPC píše:popsals to krasne -a dal sis zalezet, jenze tyhle repraky - zejmena creative a logitech jsou pekne slaby - je jedno jestli si koupis ty ci tamty, to mel pravdu. Ja bych srovnal ty nejlevnejsi verze kazdy znacky (altec moc neznam i kdyz ted kupuju lansing cs21 - 2.1) ale vetsinou jde jen o par malo wattu...
Nevim, jestli se podle toho da i orientovat, ale nekteri vyrobci (jako Altec) uvadeji na strankach kompletni popis tech repreaku a ne jenom 2000W drevo ;). Pak ty repreaky vypadaji hned lepe.
Osobne si vybiram mezi alternativami:
levna - X-530 (verze 2.1 v Computeru vyhrala, i kdyz ten test vubec nebyl na dkvalitnim vzorkem, ale vypadaji "chabe")
lepsi - AL VS3151R (ve verzi 2.1 vyhraly nejake testy, ale subwoofer vypada jak mikrovlnka 8-)
brcici - Modecom 2000 (ale nevim jak moc brci... a asi by me to stvalo)
draha - Gembird WCS-YF-1A
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

f

Příspěvek od crashPC »

Hah. to je ono. Nejlepsi je genius - Na ty krabici velkym pismem napsano 3600W !!! to bys musel mit zvlast nakej 16A jistic a jeste to nepoustet moc nahlas :lol: :lol: no a myslim ze kdyz tooo tak vemu kolem a kolem tak pro lidi co maj extreem hluboko do kapsy to hraje precejen pomerne slusne - i kdyz ne moc nahlas... nevis jak je adresa altecu? nemuzu se tam dostat - uz sem tam byl ale...
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Re: f

crashPC píše:nevis jak je adresa altecu? nemuzu se tam dostat - uz sem tam byl ale...
http://www.altec-lansing.com/index_int ... on=europe
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“