Windows XP mě TĚŽCE točí při úklidu ve složkách :-//

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luke_chiptuning »

pořád dokola....

dělám pořádky ve složkách... příklad...

mám složku Divokej Bill. Jsou v ní mp3 a obrázky coveru. Otevřu obrázek, přejmenuju mp3ku... prostě něco udělám. Chci tu složku vyjmout a hodit na jiný disk (třeba partition nebo šuplík).. No a složka se přenese, ale prázdná zůstane na původním místě, s tím, že nejde kua smazat (že se s ní pracuje či co) ! Tak se jak ferda musím odhlásit a znovu přihlásit, aby to šlo... V tomhle mě XP maximálně vytáčej, když dělám úklid třeba 15GB dat, tak je to "pěknej vopruz" :x

víte někdo?
DECENT II EXTREME + VIDEOS ---> http://7luke.com/decent <--- stará verze... teď je E8300/X48-DS5/8800GTX/VITESTA EE/ENERMAX MODU 82+
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

tak jsem nad tim teďka seděl doma a zas jsem se naštval...

1) moje PC, WXP
vytvořil jsem složku TEST a dal do ní tři obrázky. Jeden jsem si zobrazil (otevřel) a pak jsem složku přesunul. OK. Pak jsem v ní přejmenoval jeden obrázek a vytvořil se skrytý systémový soubor Thumbs.db. Pak jsem ji chtěl zas přesunout, zeptalo se mě to, jestli chci přesunout soubor Thumbs.db, který je pouze pro čtení, dal jsem ano, složka se vytvořila celá s obsahem na novém místě, ale na původním zůstala. Při odstraňování je chvilku prodleva, pak to napíše, že při odstraňování došlo k chybě - je využíváno jiným programem nebo uživatelem

2) bráchovo PC, WXP)
vytvořil jsem složku TEST a dal do ní tři obrázky (zatím stejné :-) ) jeden jsem přejmenoval a pak složku přesunul. OK. Dal jsem si tedy jeden zobrazit a pak chtěl složku přesunout a opět zůstala prázdná složka na původním místě s tím, že nejde smazat.

Z toho vyplývá, že na dvou nezávislých počítačích jsem docílil toho samého. Teď, ve fázi pokusu ale nějak divně, kombinací otevření, přejmenování, přesunu...

jinak mi to dělává .. - a to je ten hlavní důvod mé agrese k XP, když:

mám složku, třeba TEAM - LIVE. V ní je ale znovu složka TEAM-LIVE a až v ní jsou mp3ky. Pak tam třeba něco upravuju, vyjmu tu spodní složku a vložím jí o pozici výše - tím pádem vznikne 1 složka TEAM-LIVE. No a pak jí chci hodit jinam a zas mi tam zůstane viset prázdná složka.

Takže nevím, co to může být, nejedná se o výměnné disky, nejedná se o playlist winampu, nevím....

tadyto s těma složkama mě už ale trápí fakt dost dlouho a konečně jsem se dokopal k tomu se optat na fórech, no teď zkusím to, co mi poradil wincent. Dobrou chlapi
DECENT II EXTREME + VIDEOS ---> http://7luke.com/decent <--- stará verze... teď je E8300/X48-DS5/8800GTX/VITESTA EE/ENERMAX MODU 82+
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

dal jsem si tu práci a zkusil tvůj postup z pc1.
- pokud obrázek otevřeš, tak ho samo nemůžeš přesunout.
- pokud změníš nastavení složky vytvoří se thumb.db - zobrazení, seřazení, ikona tuším taky
- thumb.db po zavření prohlížeče (používam porhlížeč faxů či co. prostě default) je možné smáznout popotvrzení, že jde o sys soubor.
- chceš nadávat na xp? klidně. máme demokracii (možná) tak si můžeš vybrat jiný os. Pokud ale chceš kydat hnůj na win xp kvůli problému mezi klávesnicí a židlí, tak raději zustaň u dosu.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

řešil jsem to jinde a ten problém tam fakt je.... a JE to chyba. Na ocguru mi poradili ten unlocker a je to v pohodě.

SCHVÁLNĚ jsem udělal screenshot po úklidu ve složce downloadů z netu a je to myslím krásný příklad, jak je to tam na prd... jinak, používal jsem na různých počítačích DOS, 3.11, 95, 98, 98SE, WME, NT4, WXP Home, WXP Profi, ale Ty asi sám víš, jak to teď s podporou DOSu je. Já jsem se neprosil o nějaký rozbor, jestli je chyba mezi klávesnicí a židlí, ale o radu jak na problém a to už je vyřešeno :)

ukázka xp locku:

www.luke-chiptuning.ic.cz/explorer_xp.jpg
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

Stejnou věc mi dělá i 3tí PC v kanclu....

navíc, teď jsem kopíroval pár mp3 alb z dvdček a když jsem pak zas potřeboval použít unlockera na nějaké výmazy složek v pc, tak na mě v něm vyskakovaly hlášky že "dvd xx nenalezeno - opakovat, přeskočit storno" nebo jak to je..., pak ještě dvd yy, dvd zz, až pak mě to pustilo k unlocku složky, kterou "držel" explorer. Což mě připadá, jako by něco pořád chtělo a snažilo se držet obsahy těch dvd.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

to nevypadá na problém winů ale nějaký soft. nemáš antivir a zaplé testování všeho s čím pracuješ? vir...?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

antivir nemám a dělá to na třech pc, kde jsem to zkoušel, jedno z nich celá nová instalace wxpp. Jak někdo psal, snad by to mohlo dělat zobrazování podrobností ve složce s náhledem souboru, ale myslím, že všechny složky tak nastavené nemám.

A jak je vidět u toho přiloženého souboru, proces, který to dokonce i podle situace vícekrát blokuje, je samotný explorer windowsů :x
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“