Restartova sa mi comp pri regulacii otacok
Moderátor: morke
- dafo29
- Nováček

-
Restartova sa mi comp pri regulacii otacok
Zdravim, tkze chcel som si stisit compik tak som si kupil prime cooler III+Cu a praskol som ho na moju AMD 64 3000+ doska ASUS K8T800 deluxe socket 939, na regulaciu pouzivam Speed fun hned ako som zapol komp tak chladic zacal hucat ako blaznivi (isile na plnych 2000 ot) ked sa nastartoval tak som ho hnes speedfanom sekol na 65 % nejakych 1300 ot konecne zavaldlo ticho v izbe ale nie nadlho zrazu bim modra popisana obrazovka ktoru secia poznaju.. a restert pri restarte sa ale ventilator nazacal krutit na plno ale tak ako som ho nestavil na 65% a bios mi zahlasil ze CPU fan failt... tak az tvrdy rastart to spravil .. cize opat musel ist vetrak naplno aby sa nakopol comp.. nechapem co to za ochranu vypina ved na procaku neni ani 50 stupnov teraz som to nejak vyladil a podrilo sa mi dat 80% a compje ako tak staly ale raz zacas sa restartne ... clovek si kupi drahy chladic a aj tak mu je na p... neviete poradit co stym ako by som to mohol zregulovat bez tych problemov(restartov).. dik [/b]
- Thellwin
- Administrátor

- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To zes mel po restartu 65% bude tim, ze se regulujou otacky primo pres BIOS a ten si toto nastaveni pamatuje az do vypnuti PC a nebo resetu.
Ja bych rekl ze problem bude v tom, ze mas nejspis v BIOSu nastaveny moc vysoky limity pro otacky a jakmile se dostanes s regulaci pod tyto otacky, tak zakroci ochrana, proto si projed bios a nastav minimalni otacky idealne tak na 60rpm a nebo to uplne vypni a nech jenom teplotni ochranu.
Ja bych rekl ze problem bude v tom, ze mas nejspis v BIOSu nastaveny moc vysoky limity pro otacky a jakmile se dostanes s regulaci pod tyto otacky, tak zakroci ochrana, proto si projed bios a nastav minimalni otacky idealne tak na 60rpm a nebo to uplne vypni a nech jenom teplotni ochranu.
- dafo29
- Nováček

-
masakr_cz píše:To zes mel po restartu 65% bude tim, ze se regulujou otacky primo pres BIOS a ten si toto nastaveni pamatuje az do vypnuti PC a nebo resetu.
dik pomohol si mi uz to fachci vyp siom sledovanie fun speed v biose..