Athlon XP 2800+ takování-násobiče?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Athlon XP 2800+ takování-násobiče?

Příspěvek od Krteq »

Ahoj, mám pár dotazů co se týče AthlonaXP 2800+ Barton 2083Mhz.
Dostal sem ho na 2275Mhz (182x12,5) při dalším zvyšování FSB počítač naběhne, ale nedostanu se do woken. Na svojí desce (viz. podpis) nemůžu v BIOSu zvedat napětí CPU ani měnit násobiče.
Poraďte prosím jak odemknout násobiče a zvýsit napětí, nebo napište nějaký dobrý link. DÍKY
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Co treba si procist FAQ a neco o taktovani, napriklad ZDE!!
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

EfineSS píše:Co treba si procist FAQ a neco o taktovani, napriklad ZDE!!
Projížděl sem to před založením tohohle threadu, ale nic co by mi pomohlo sem nenašel. Taktoval sem 2 procesory, nějaký zkušenosti mám, ale s tímhle sem se dál nedostal, chci snížit násobič a zvednout FSB a voltáž CPU, ale nevím jak na to. Četl sem že nějaký Bartony nešli odemknout ani spojením L1 můstků....Tak fakt nevim
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Bartony od cca poloviny roku 2003 maji zamceny nasobic superlockem, jdou predelat na mobilni (muzes menit nasobic za chodu), ale tuto zmenu podporuji jen chipsety VIA a SiS.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jeste by jsi mohl zkusit ten nasobic zmenit natvrdo....to ze spojis mustky tak aby se ten nasobic snizil.....ale ma to nevyhodu ze by jsi asi musel prerusit nejaky mustky....

pokud to funguje na nforce chipsetu nevim....
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

CPUID:
AMD Athlon(tm) 2800+
AXDA2800DKV4D
Family 6 Model 10 Stepping 0 Revision A2
VERSION 0.11 10.2.2003
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Takze tvuj Barton by mel mit odemceny nasobic, ale jak si psal, na tvoji desce nejde nastavit nasobic, to znamena, ze ti pomuze jen dratkovani... Mrkni treba SEM
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

EfineSS píše:Takze tvuj Barton by mel mit odemceny nasobic, ale jak si psal, na tvoji desce nejde nastavit nasobic, to znamena, ze ti pomuze jen dratkovani... Mrkni treba SEM
Drátkování se bojím jak čert kříže. :cry: Mám zkušenosti akorát se spojováním můstků pomocí tužky. No přečetl sem si návod a jestli sem to dobře pochopil, tak vezmu 1 žílu z IDE kabelu, sundám izolaci a určitý piny spojim tak, že je tím omotám...nebo se pletu? :oops:
Každopádně, díky za link, dneska se na to vrhnu :twisted:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Krteq píše:Drátkování se bojím jak čert kříže. :cry: Mám zkušenosti akorát se spojováním můstků pomocí tužky. No přečetl sem si návod a jestli sem to dobře pochopil, tak vezmu 1 žílu z IDE kabelu, sundám izolaci a určitý piny spojim tak, že je tím omotám...nebo se pletu? :oops:
Každopádně, díky za link, dneska se na to vrhnu :twisted:
¨
no existuje aj jednodusi varianta dratovani , vem ten dratek a vloz ho primo do socketu (vytvor si takove Ucko ).
0118 999 881 999 119 7253
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

cool.user píše:no existuje aj jednodusi varianta dratovani , vem ten dratek a vloz ho primo do socketu (vytvor si takove Ucko ).
Tak to bude asi fakt jednodušší :wink:
Ještě se chci zeptat na jednu věc, němečtí kolegové píšou, že před změnou Vcore bych měl přerušit všechny můstky L11, a kvůli změně násobiče propojit všech pět můstků L1 :sad: .
Ale proč, když už drátkuju, tak snad můstky řešit nemusím...NEBO JO
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Tak se to povedlo :-D socket jsem zadrátoval a funguje to.
Dostal sem ho na 2412MHz PR 3600+ (193x12,5) přerušením můstků L11, jak píšou germáni, a zvýšením napětí na 1,8V
Chci ho ještě zvýšit, víte někdo jaký je průrazný napětí?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“