Neprobehne scandisk u MAXTOR 80GB PATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Neprobehne scandisk u MAXTOR 80GB PATA

Příspěvek od J X P »

zdar,

mam HDD MAxtor 80GB PATA s 2MB cache (6Y080L0). Je stary asi rok. Po dlouhe dobe jsem se rozhodl, ze udelam na jednom z oddilu scandisk a ten se kousnul ve fazi 1 (opakovane i po restartu). Pokud pustim scandisk na stejnem disku, ale jinem oddilu tak probehne v pohode. Proto jsem si zazalohoval data a pokusil se disk sformatovat. To probehlo (sice to trvalo celkem dlouho, ale probehlo) ... pote scandisk uz probehl, ale jakmile jsem tam data zase vratil vse se opakovalo.

Mam podezreni, ze jsou na tom oddile nejak poskozene sektory a potreboval bych nejakou solidni utilitku na provereni HDD, pripadne oznaceni vadnych sektoru. Scandiskem jsem to zkousel, ale ten nic neodhalil.

Vedel by nekdo neco solidniho a pritom jednuducheho na obsluhu ?

Predem dekuju za vase tipy ;).
---
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Co tak skusit precitat najskor Faq ... :wink:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560
Je tam link na oficialne diagnosticke programi od vyrobcou diskov ....., na zakladnu diagnostiku to urcite bude stacit.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

diky, preci jen ale existuje spousta diagnostickych a testovacich utilit, ktere jsou treba i lepsi.

v kazdem pripade to otestuju a podam report o vysledku ;).
---
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

takze power max mi pri plnem testu neprobehl a zahlasil fail a at kontaktuji maxtor support. Tomu rikam pomocna utilita :-D . Kdyby mi nerekli, ze ma ten disk problem, tak o tom nevim, ze. ;-)

ted prichazi na radu neco lepsiho, co dokaze vadne sektory oznacit a nepouzivat, protoze v nicem jinem problem neni. Jakmile na ten disk prenesu data a prave na ty zminovane sektory, dojde k zablokovani dat v tech sekcich a nejdou smazat a scandisk si s timto neporadi. samozrejme ze neprobehne ani defragmentace, protoze proste soubory neni schopen presunout ..

nezna nekdo nejakou utilitku nejen na diagnostiku, ale hlavne na opravu ?

thx
---
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“