Soltek KT600R - zatuhnuti pri vytizeni

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Majkl píše:
-HoNY- píše:... ...
Majkl píše:...
Majkl píše:...
Fortron 350W FSP350-60PN by mu měl stačit, ale s výhledem do budoucna,proč ne :wink:
Waty nic neznamenají je to jenom marketingový tah :roll: takováto sestava požaduje zdroj co má silnou 12V větev a když se podíváś na toho fortrona tak ji rozhodňe silnou nemá :lol:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Ano,pokud bych šel do A64,jistě bych si koupil zdroj se silnější 12V větví,
,ale na XP2500@3200 se stávajícím hardwarem Fortron FSP350-60PN naprosto stačí.

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Majkl píše:Ano,pokud bych šel do A64,jistě bych si koupil zdroj se silnější 12V větví,
,ale na XP2500@3200 se stávajícím hardwarem Fortron FSP350-60PN naprosto stačí.
to nezna mená źe kdýz staćí tobé tak bude stačit jemu
Barton má na defaultu cca 65W + 15W úbytek na regulátorech
@3200+ 85W + 20W a to jsme néco přes 11A na 12V asi takto ;-)

Má tam 2 optiky, HDD, nenároćnou grafiku takže klidně můźe mít při zátěži i 16A a dejmetomu že ten co tam má teď klidně pustí 13A a pak to spadne, u zdrojů je dobré mít rezervu ale ne příliš velkou ;-) a provoz tak nějak na hrané specifikací není dobrý
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Poslyš, mám jak vidíš čtyři sestavy a všechny jsou stabilní.Zrovna na tom Solteku jsem kdysi provozoval XP2500+@3200+ s grafárnou Gecube Infinite a 2 disky, a to vše napájel zdroj Fortron FSP300-60PN, tak mi nevykládej ,že Fortron FSP350-60PN to neutáhne.
Prosil bych tě ,aby ses držel tématu tohoto threadu a zbytečně nepostoval.

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mam zdroj EC 300W, 10A na 12V vetvi, no problem utahne sestavu co mam v podpise.. vim, je to docela hazard, ale PC je naprosto stabilni i po tom OC Bartona.. Ale po prazdninach si kupuju novy hardware, takze menim i zdroj..

//edit: jeste podotknu, ze deska ma pridavne 4-pinove napajeni..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Majkl píše:Poslyš, mám jak vidíš čtyři sestavy a všechny jsou stabilní.Zrovna na tom Solteku jsem kdysi provozoval XP2500+@3200+ s grafárnou Gecube Infinite a 2 disky, a to vše napájel zdroj Fortron FSP300-60PN, tak mi nevykládej ,že Fortron FSP350-60PN to neutáhne.
Prosil bych tě ,aby ses držel tématu tohoto threadu a zbytečně nepostoval.
kdo ses ze si hrajes na vseznalce flame tu nechci zakladat ale videl si nekdy takhle pretezovany zdroj zevnitr?
Umíš opravovat zdroje pokud ano kolik si jich opravil, rozumíš tomu vůbec?
taky můžu říct že mi 300W Emco sestavu:
Barton @11x172 1.625V, 2x128 PC2000R @172 2-3-3-6, první model GF4Ti 4200@4600, LTN combo 5232K, barča IV 40GB a 10GB WD na zalohování dat...
a výsledek: 5V-> 4.5V, 3,3-> 2,5V

Zdroje se vybírají podle sestavy ne podle jména a vatáže to je je to fortron neznamená že se to k sestavě hodí když se trošku porozhlédnés tak zjistíś zé existují programy co ti spočítají spotřebu

A ješte jedna véc sestavy nejsou identické a kaźdá deska (model) zpracovává napájení CPU trochu jinak...
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

-HoNY- píše: kdo ses ze si hrajes na vseznalce flame tu nechci zakladat ale videl si nekdy takhle pretezovany zdroj zevnitr?
Umíš opravovat zdroje pokud ano kolik si jich opravil, rozumíš tomu vůbec?
taky můžu říct že mi 300W Emco sestavu:
Barton @11x172 1.625V, 2x128 PC2000R @172 2-3-3-6, první model GF4Ti 4200@4600, LTN combo 5232K, barča IV 40GB a 10GB WD na zalohování dat...
a výsledek: 5V-> 4.5V, 3,3-> 2,5V

Zdroje se vybírají podle sestavy ne podle jména a vatáže to je je to fortron neznamená že se to k sestavě hodí když se trošku porozhlédnés tak zjistíś zé existují programy co ti spočítají spotřebu

A ješte jedna véc sestavy nejsou identické a kaźdá deska (model) zpracovává napájení CPU trochu jinak...

No tak to nepotřebuje komentář :-D , ... svoje jsem si myslím řekl a dál už reagovat na další posty prostě nebudu.
Nemám žádný důvod se tu nad někoho vytahovat a kompenzovat si takto sebevědomí.
Chlapče praxe ve slaboproudu mám jistě víc než ty, proto však nebudu vyskakovat jak čertík z krabičky a dokazovat všem jak jsem dobrej - za to mi to nestojí - provinil jsem se asi pouze tím,že jsem chtěl Andrettimu poradit.Tot vše.Howgh

P.S. ...a taky si nehraju na posthuntera ... :)

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

sry :-D : peace 4 all stejne bych tam dal zdroj co má 16A< na 12V :twisted:
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

je možné, že se přestal kousat po nainstalování Service packu 2 a
VIA 4 v 1. zatím běží moc pěkně. dřív se mi kousl i 3d mark 05 a ted doběhne do konce bez problému
Motherboard: Soltek KT600-R, Procesor: AMD Barton 2600+, Pamět: 2*512 MB RAM, Grafická karta: Club ATI Radeon 9600 Pro, HDD: WD 800JB 80GB 8 MB cache, SATA disk Hitachi 160 MB, Mechaniky: Teac DV-516D a DV-W516GB, Monitor: AOC 9K+, Reproduktory: Genius 5.1 SW value
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Andretti píše:je možné, že se přestal kousat po nainstalování Service packu 2 a
VIA 4 v 1. zatím běží moc pěkně. dřív se mi kousl i 3d mark 05 a ted doběhne do konce bez problému
Obrázek
to sem si nevsim ze ti je nikdo nedoporucil preinstalovat, mozny to je, jeste jedna vec jak mas dlouho nainstalovaný windowsy taky by to mohl o být zabordelením systému :)

jeste to projed primem.
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

to sem si nevsim ze ti je nikdo nedoporucil preinstalovat, mozny to je, jeste jedna vec jak mas dlouho nainstalovaný windowsy taky by to mohl o být zabordelením systému :)

jeste to projed primem

Windowsy přeinstalovávám každou chvíli, tyhle tam budou tak max. 2 měsíce. Zkusím tem prime a potom napíšu co a jak. Momochodem öbjednal jsem nový zdroj, tak to zkusím až ho dostanu poštou...
zatím
Motherboard: Soltek KT600-R, Procesor: AMD Barton 2600+, Pamět: 2*512 MB RAM, Grafická karta: Club ATI Radeon 9600 Pro, HDD: WD 800JB 80GB 8 MB cache, SATA disk Hitachi 160 MB, Mechaniky: Teac DV-516D a DV-W516GB, Monitor: AOC 9K+, Reproduktory: Genius 5.1 SW value
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

tak mi to nedalo a zapl jsem Prime95 ještě před novým zdrojem...a výsledek.

Torture test ran 24 hours, 28 minutes - 0 errors, 0 warnings...

Mám dát jíný test v tom prime95 nebo tento stačí??
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Andretti píše:tak mi to nedalo a zapl jsem Prime95 ještě před novým zdrojem...a výsledek.

Torture test ran 24 hours, 28 minutes - 0 errors, 0 warnings...

Mám dát jíný test v tom prime95 nebo tento stačí??
jako směrodatný by měl být: "In-place large FFTs (maximum heat, power consupion, some RAM tested)"
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

jak dlouho ho mám nechat běžet???
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Andretti píše:jak dlouho ho mám nechat běžet???
nechto běžet 10-12hodin klidně do toho pust demo 3Dmark 2001 (zatrhni looping).
Pokud počítač vytuhne nebo se zničehonic začnou objevovat v grafice artefakty je to podpětím
obćas koukni na stav napětí ve speedfanu a poznać si že třeba nějak divně kolísá napětí na 5V větvi a pod...
Andretti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andretti »

tak to vypadá v pohodě. In-place large FFTs (maximum heat, power consupion, some RAM tested) běžel 19 hodin a bez jediného warnings a bez errors. Tak to vypadá, že to bylo vyřešeno softwarově
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“