Neuspesna "simulacia" biosu do r9800pro

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Neuspesna "simulacia" biosu do r9800pro

Příspěvek od Spirit »

Tak som skusal kompatibilitu biosu cez RAMBIOS v dose, ale po vyskusani (rambios /i) mi to miesto nazvu biosu vyhodilo hlasku ze mam zapojit pridavne napajanie do mojej radeonky, musel restart PC :sad: Kua, mam sapphire 9800pro hynix pamate, r360 a vybral som si podla tej zahranicnej stranky ( http://www.rojakpot.com/default.aspx?lo ... =92&var2=0 ) spravny bios, konkretne club3D 9800xt hynix. Som presvedceny ze to je spravny bios, ale nebudem riskovat ked cez rambios nefungoval... :? Poradte niekto. Pripadne mi navrhnite nejaky iny bios, skusim jeho kompatibilitu... Vdaka

//Edit: Skusal som otestovat i bios od (kua nepamatam akej znacky...), ale tiez nefungoval. Ta ista hlaska.
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skontroluj pridavne napajanie..............Skus to flashnut,pokial sedia frekv. karty a ns pamete tak by nemal byt problem.........Podla mna RAM Bios keca,ked maš zapojene spravne pridavne napajanie tak nevydim problem........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

kolo píše:Skontroluj pridavne napajanie..............Skus to flashnut,pokial sedia frekv. karty a ns pamete tak by nemal byt problem.........Podla mna RAM Bios keca,ked maš zapojene spravne pridavne napajanie tak nevydim problem........
bez pridavneho napajania ti PC nezapne, teda nie je mozne ze by bolo zle zapojene :roll:

//btw: frekvencie xt su trosku vyssie, ale to bproblem nie je, ja som si ten bios upravil, teda jeho frekvencie som znizil na default 9800pro...
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Aby se předešlo podobným problémům,musíte vždycky změnit i IDENTIFIKAČNÍ ZNAKY karet!!!! Tj. mám-li BIOS originál na kartě s Device ID XXYY a další Vendor ID YYZZ,musí se i zkoušený BIOS upravit na STEJNÉ HODNOTY!!!! Jinak mohou vznikat problémy a nesprávné hlášky programu.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

BIOS na XT od Sapphiru by měl být tady:
http://www.techpowerup.com/bios/
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tu stranku som pozeral, ale ja potrebujem bios z XT, pricom musi to byt zo 128mb grafiky a Hynix pamate... A to som nasiel iba ten gecube a este jeden, co mi nechceli fungovat pri simulacii.... Nema tu niekto z vas preflashovanu sapphire 9800pro 128mb s hynix pamatami na XT, zeby som riskol a dal uz niekym odskusany bios... ???
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Spirit píše:Tu stranku som pozeral, ale ja potrebujem bios z XT, pricom musi to byt zo 128mb grafiky a Hynix pamate... A to som nasiel iba ten gecube a este jeden, co mi nechceli fungovat pri simulacii.... Nema tu niekto z vas preflashovanu sapphire 9800pro 128mb s hynix pamatami na XT, zeby som riskol a dal uz niekym odskusany bios... ???
To bude těžký - XT měly,jestli se nepletu,všechny 256MB paměti - ty 128MB budou specialitky á la 9550XT...
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ještě něco je tady:
http://cp.people.overclockers.ru/cgi-bi ... _128MB.rar
a jestli "panimáješ němnožko pa russki",tak víc o flashích a moddingu 9800PRO na XT tady:
http://modlabs.net/index.php?location=a ... 9800pro-xt
Každopádně,dej vědět,jak jsi dopadl :wink: .
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

128mb verzie niesu az tak bezne, ale zasa ani nie zriedkave... aj sapphire robil, aj club3d aj hercules a aj plno inych...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“