FPS a lišící se názory na dolní hranici hratelnosti!

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

40-50 a jsem spokojen. Nad 50 už nevidím rozdíl.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

shadow píše:Digitaldoome, nic ve zlým, ale to je pěknej nesmysl. :)

Stabilních 30 FPS je plně dostačující pro plynulé hraní bez jakéhokoli náznaku trhání. Větší framerate už stejně nepoznáš.....

//samozřejmě nemluvím o hráčích CS, kteří se zaklínají 100FPS ;-)
To s tebou naprosto nemůžu souhlasit. Když Je U FEAR fps kolem 30-40, tak uz je znát razantní zpomalení(netvrdím, že hra vysloveně cuká, ale je rozhodně zpomalená oproti normálu..viditelné na mouse loook apod..). Nad 50 je to pak už jedno. Ale fps kolem např. 35, se nedá u téhle hry rozhodně považovat za plynulou.
Když někdo nepozná GTA SA bez limiteru a s ním, tak je to potom těžké něco vysvětlovat.

Rozhodně poznám rozdíl mezi 30 a např 50fps. Stejně tak je to u FAR CRY třeba(tam začně fps pod 50 zpomalovat a když se to sníží pod 40, tak už je to znát razantně)

Komu stačí 30fps, tak ať je rád. Ale rozhodně nám tady všichni okolo necpěte, že 30 fps je plynulé a cokoliv navíc už je to samé.

Pokud vy nepoznáte rozdíl, tak to neznamená že všichni ostatní vnímají fps a plynulost hry stejně sakra.

My nemůžeme za to, že naše oči mají větší rozlišovací schopnosti než ty vaše.

Já tedy nevidím nic moc na dálku ale rozdíl 25/30/40/50 fps viditelně poznám.
Někdo nepozná na CRT rozdíl mezi 60 a 85 Hz, někdo zase ve 3d střílečce 30 a 60 fps. Osobně rozdíl mezi 50 a 60 fps již nevnímám, věřím ale že někdo ano a neplácám tady, že nad 50 fps už nikdo nemůže poznat rozdíl.

Fps ve Fear jsem měřil ve fraps, a přesně to odpovídalo, zkutečnosti.

//přesun příspěvku z tématu o Fear
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

přesně tak ... mám CRT takže moc dobře poznám když mi někdo změní frekvenic mezi 60 a 85 Mhz je sakra rozdíl :) já si víc nedávám jelikož 90 a 100Mhz už je takový divný ... stejně jako si nemůžu zvyknout na LCD když u něho sedim tak trpim ...

každopádně 30FPS je trhačka u většiny her ...jsou to taková zaškubnutí ale je to znát někde více někde méně .... teoreie o swapování disku taky mylná disk byl ve 99% v klidu :);) ... každopádně rozdál 30 a 40FPS je znát 40 a 50FPS ještě také při rychlých pohybech ale 50 a 60Fps už ne a proto je podle mě 60FPS prostě optimální hranice :)

jo a chápu že někomu musí stačit i těch 30FPS (či někomu stačí ) ale opravdu mi věřte že ze skušenosti vím že to má do optimální hry daleko :(

a u FEAR 100% ... 30FPS se to trhá ! 35FPS je to už lepší ale stejně zuste rychle pohnout myší a uvidtě ty zaškuby ... 40FPS jak kde třeba v tej plnej místonosti ... jaj ... 50FPS už je v poho :) a na víc se nedostanu s demem :( a to ještě oželim maximální vyhlazování :(
Dark100
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark100 »

Butch píše: Pokud vy nepoznáte rozdíl, tak to neznamená že všichni ostatní vnímají fps a plynulost hry stejně sakra.
S tímhle souhlasím, ale jak se zdá tak třeba digitaldoom to nemůže pochopit
i7 12700F|ASUS TUF GAMING B660-PLUS|Kingston Fury Beast DIMM DDR4 32GB 3200MHz|Gainward RTX 5080 Phoenix
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To je zase téma :?

Me tohle přijde, ze se to opakuje už odjakživa, ten kdo ma doma nejakej postarší HW, tomu vzdy stačilo 20-30fps a nedovedl pochopit jak může nejakej blbec chtít víc :lol: Vzdyt 25fps stačí všem...

Ale ted važne.
Podle me samozrejme zaleží na typu hry - v LOTR:BFME kdyz to občas padne nekam k 20fps, tak je to celkem fuk a hratelnost to zasadne neomezí. Horší je to naopak např. u Far Cry - zvláštné engine - jak je tam mín jak 40, hrál bych to velmi nerad. Hra je tezkopadna a připadá mi pomalá. Celkove u FPS požaduju vyšší FPS :oops: , ze hry má človek daleko vetší požitek...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Digitaldoom píše:BTW:jinak jak tak pozoruji já jsem poslední dobou pořád v opozici :shock: to ste se na mě domluvili ?
:razz:
Nedomluvili, ale posledni dobu strasne trepes. Si vsimni, ze mas vzdy diametralne odlisny nazor od ostatnych. Ci sa to tyka napr. upgrade PC a absolutnej nepouzitelnosti AGP grafik, podla teba, alebo totalnej nehratelnosti hier pod 40fps.
Staci si prejst zopar tvojich odpovedi a stupne mi krvny tlak...

Cize:
1. Ty si OK, ostatni su divni.
2. Ostatni su OK, ty si divny.

ja som za moznost 2. Ale kludne moze nejaky mod spravit hlasovanie :roll:

Ja tvrdim ze minimalne FPS je pre kazdu hru ine.
Na Morrowinda 20 staci, ale na CS:S.. to nie, tam aspon 60 a viac. Od 100 je to uz lahoda.
Tak isto je GTA na 25 uplne hratelne.

Zacinal som na PMD85, Atari, Amiga... az po sucasne PC.
A kedze tiez vyzadujem vysoke detaily, radsej upgradujem castejsie.
Naposledy som apgrejdol ako ty, mys... z MX1000 na Razer Diamondback Plasma. 8)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Ja bych to FPS taky tak zasadne neresil. Co me jede plynule, to hraju, co se seka nehraju. Ale jak psal SENTENCED, mam postarsi hw, takze si vystacim s nizkou hodnotou FPS ve FPS:-)

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Možná je to tak, že uživatelé s X800xx tam ty framy navíc vyloženě hledají, aby si odůvodnili svoji investici 8-)

(to je jen takové přátelské pošťouchnutí) :roll:
show must go on..
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Butch píše:Když někdo nepozná GTA SA bez limiteru a s ním, tak je to potom těžké něco vysvětlovat.
To poznam. Ale v u me de o to, ze pokud sem v te hre nezazil velkej framerate, tak me malej nevadi...
// Opakuji: Morrowind sem kdysi hraval i s 10FPS a nevadilo mi to nijak zvlast, pak sem upgradoval a ted kdyz ho pustim u sestry, tak umiram...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

shadow píše:Možná je to tak, že uživatelé s X800xx tam ty framy navíc vyloženě hledají, aby si odůvodnili svoji investici 8-)

Majitelé X800xx v dnešní dobe nemusí nic hledat, ty framy se tam jasne nabízej :oops: Všichni nenaroční a s 30framy spokojení jedinci by si meli jednou zahrát např. zminovany Far Cry na pořadny mašine a pote na obyč stroji, kterej víc jak tragickych 30framu svemu nebohemu vlastníkovi nevypotí :) Garantuju, že človek, kterej je zvyklej pařit pri 60 bude razem velmi rozhozen a znechucen nad "požitkem" ze hry.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? hral som gta s limiterom aj bez
bez limiteru to davalo >50fps (pre rypalov, merane s Fraps) a obcas to padlo aj pod 30 a hra bola divne zrychlena :oops:
naopak, s limiterom to slapalo uplne krasne na 25fps stabilne :) a hralo sa mi to lepsie

:? alebo ku mne raz prisiel chalan ze si mrkne co je L2 za hru,,, tak si za to sadol,,, prve co bolo ze preco to dava tak malo fps. L2 mi dava s AA a AF cca25 , po 5minutach bol tak zazraty do hry, ze mu to bolo jedno a uz ani nepipol :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

shadow píše:Možná je to tak, že uživatelé s X800xx tam ty framy navíc vyloženě hledají, aby si odůvodnili svoji investici 8-)

:lol: mno nevím já spíš myslím že majitelé 6600GT jsou při dnešním stavu karet a plánovaných her dost nešťastný :);) .. před několik málo měsíci 6600GT za 6500,- a teď to stojí skoro x800 která rozhodně není špatnou investicí ba co víc je v tuto chvíly lepším počinem ;) takže mi majitelé x8xx odůvodňovat nic nemusíme spíš majitelé 6600Gt si musí dokázat že jim to stačí :oops: :wink: :lol:

( taky přátelské pošťouchnutí :oops: )

prostě je vidět že lidi co jsou spokojení se 30FPS neviděli tu hru běhat lépe ...pustii jim to vedle sebe jasně by viděli ten rozdíl ... to není očima to je zkušenostma a možnostma ..takže CHÁPU že někomu těch 30FPS musí stačit ... ale a´t se nesnaží mi tvrdit že je to plynulý :lol:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Digitaldoom píše: ale a´t se nesnaží mi tvrdit že je to plynulý :lol:
To je velice subjektivní, pokud to nidky neklesne pod 30, takže řekněmě při průměrném framerate 40 FPS, kdy to v exteriérových lokacích může spadnou třeba na 32 FPS, tj. pokud je framerate konstantně nad 30 FPS, tak opravdu nevidím problém a hra je plynulá.

To že není tak "smooth" (myslím, že to je to správné slovo), tak "superrychlá", a tak nesplňuje Vaše dle mého názoru přehnaně vysoká kritéria, to už je věc jiná.

min. 30 FPS je věc objektivní
nad 30 FPS je věc subjektivní
show must go on..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

dohodne me sa?

pod 30 fps - je vidiet.
nad 30 fps - je cítit.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
sir.morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sir.morpheus »

Rad bych sva prohlaseni uvedl na pravou miru at to uvedu do lepsiho svetla. Samozdrejme ze čím všší FPS tím lepší o tom žádna a nechcu tvrdit opak...sam to dobre znam. Vystrídal jsem již celou řadu PC a vím jaké to je když člověk hraje na starem stroji na min detaily a ještě se to kouš e a poté přejde na nové železo a nechápe proč to vlastně hrál...Já jen tvrdí že 30 FPS je často dostačujícívh pro to aby si člověk zahrál a každý průměrný člověk treba jako ja ma spoustu jiných investic nez jen PC takže se stím spokojí a naučí se to vnímat jako přijatelnou a použitelnou hranici hratelnosti her...ovšem že když pujdu a koupim si x800xt a pustím si fear budu vnímat markantní rozdíl a budu vrnet blahem nicméně i tak si to rád zahraji a dohraji to při 30-40FPS a nebude mi to připadat nejak kousavé...tím se nevzdávám svého stanoviska pouze hledám kompromis mezi oběma stranami. Je to o názoru a jak praví latina QUOT HOMINES, TOT SENTENTIAE (kolik lídí tolik názorů) a stím asi nikdo nic neudela dohodněme se tedy že každý má tu svou hranici kterou vníma jako nejzašší hratelnou a přestanme se hloupe napadat.... :roll:

Pište zde treba grafiky a FPS jakých jste u nových her dosáhli při jakém nastavení urovně detailů a rozlišení...jen nápad na přátelskou diskusi a určitě také případná instruktáž jakou grafiku si koupit když někdo bude hledat a bude moc porovnat výsledky... 8-)
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Těch 30FPS je podle mě tak to minimum v celém rozkmitu FPS, ale protože u her to FPS dost často kolísá tak když nastavuju grafiku u hry, tak koukám aby běhala zhruba na dvojnásobku (60FPS) protože se určitě najde místečko kde to prostě klesne a pak se ta rezerva hodí.
A co se tady zmiňoval ten CRT monitor a to že se dobře pozná 60Hz od 85Hz tak to není ani tak tím vnímáním rychlosti frekvence ale spíš tím že CRT monitor při těch 60Hz nedokáže udržet stabilní obraz jako třeba LCD kde je 60Hz naprosto OK.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
XaaD
Nováček
Nováček

Příspěvek od XaaD »

2Wuuduu: něco na tom bude

Poznat (vidět/cítit) je i rozdíl mezi 60 a 100 fps !!! Každý kdo říká že 30 fps je naprostá plynulost nebo 60 fps je naprostá plynulost, by si měl danou hru zahrát na dejme tomu těch 100 fps (aspoň týden ... ne vkuse :) ) a pak se vrátit na 60, případně 30 fps a ... poblije se - to je fakt. Jinak každý je bohužel závislý na svém hardwaru a snaží se obhajovat že těch jeho 30 nebo 60 fps je naprosto dostačující. Taky bych netvrdil, že co hra to jiná hranice plynulosti (novší enginy = stačí nižší fps, atd) - nesmysl (akorát to zatím nikdo nehrál na vyšších fps, proto se zdá že je to ok). Samo že to platí pro hry stejné kategorie.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Já se svojí sestavou hraju třeba Counter Strike Source vše na max v rozlišení 1280x960 4xFSAA a 8xAF a mám běžně kolem 150FPS a nedělá mě problém pak hrát hru která má těch 60FPS. Raději dám přednost těm 60FPS s perfektní kvalitou obrazu než abych snižoval kvalitu grafiky jen aby mě to jelo na 120FPS.
I když těch her co mě jedou jen na těch 60FPS zatím moc není :-D :-D :-D
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Quakes píše:Raději dám přednost těm 60FPS s perfektní kvalitou obrazu než abych snižoval kvalitu grafiky jen aby mě to jelo na 120FPS.
Ja dam prednost vysokymu rozliseni (1280×960/1024) pred detailama... :wink:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
XaaD
Nováček
Nováček

Příspěvek od XaaD »

2Quakes: co máš proboha za monitor že ti při 1280x960 zvládne obnovovací frekvenci 150Hz ?? ... protože jestli máš moňas s obnovovací frekvencí třeba 100 Hz tak vidíš stejně maximálně 100 fps a ne 150 ...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“