Seagate 200GB Barracuda SATA & WD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Sihoun
Nováček
Nováček

Seagate 200GB Barracuda SATA & WD

Příspěvek od Sihoun »

Rozhoduju se pro koupi jednoho z těhle 2 HDD:

WD Caviar SE 200GB WD2000JD 7200ot - SATA
http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=38583

Seagate 200GB Barracuda 7200.7, ST3200822AS - SATA
http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=37876

Jaký z nich je podle vás lepší ?
Ceny jsou u obou dvou postejné. Jde mi o výkon, hlučnost...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Z těch dvou Seagate.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

z těch dvou westerna :oops: ...

jinak abych pravdu řekl nevidím důvod ani pro jeden...

podívej se raději po Hitachi či samsungu.... řešilo se to tady už 100x
Sihoun
Nováček
Nováček

Kompatibilita

Příspěvek od Sihoun »

Eště bych se vás rád zeptal jeslti je možný že tyhle HDD nebudou nějak kompatibilní s mojí MB MICROSTAR KT6V-LSR (MS-7021) Via KT600.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompatibilita

Příspěvek od masakr_cz »

Ja bych bral to WD.
Sihoun píše:Eště bych se vás rád zeptal jeslti je možný že tyhle HDD nebudou nějak kompatibilní s mojí MB MICROSTAR KT6V-LSR (MS-7021) Via KT600.
Mozne to je, ale na 99% to bude v pohode. To jedno procento nezalezi ani tak na kompatibylite modelu desky a HDD, ale spis na konkretnich kusech, nekdy se proste nemaj radi.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Z těhle jedině Seagate.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Butch píše:Z těhle jedině Seagate.
jo tak na podobné rady jsem dal. koupil jsem seagate. cozpa o to on bude asi rychlej to jo, ale asi největší kravál to dělá při startu woken. asi jako když vlítne to turbíny stíhačky kočka, co kočka, spíš kráva... a pak občas při načítání nějakých souborů to řve stejně. a to má bejt prej nejtišší. :-)
ale jinak otáčky jsou v pohodě to nesliším. takže to budou hlavičky. :-(
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

měl si vzít Hitachi ... :)
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

Ted budu mozna trochu zaujaty...
V pondeli mi prisel WDC WD2500JS SATA2 250GB a dneska zase odesel :x. Nejdriv divnej zvuk, jako kdyz se o neco zachytla hlava a pak zatuh. Po restartu sem dal HD Tune a naslo to par spatnejch bloku. Nastesti se mi povedlo vsechno dulezity dostat na jinej disk... A jako tresnicka na konec, mam ve starym pocitaci jeste jeden WD (stara PATA 80GB), no a toho se pro zmenu vy*ralo lozisko a ma zvuk jak cirkularka, ale nastesi se furt drzi a bude muset do pondelka. Tak to je muj prispevek k WD...
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Digitaldoom píše:měl si vzít Hitachi ... :)
to ne. ten neni tak dobrej. měl jsem vzít radši toho maxtor 10tku :wink:
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Reptile píše:
Digitaldoom píše:měl si vzít Hitachi ... :)
to ne. ten neni tak dobrej. měl jsem vzít radši toho maxtor 10tku :wink:
ehm ...no to určitě každýt i dnes řekne že Hitachi se samsungem jsou nejelpší ;)
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

K tomu Maxtoru...Kamaradovi spadnul 200GB PATA Maxtor. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za 3 mesice mu slitnul znova. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za pul roku to samy :wink:, tak si ho nechal s doplatkem vymenit za Samsunga a od ty doby (rok) nic.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Frtka píše:K tomu Maxtoru...Kamaradovi spadnul 200GB PATA Maxtor. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za 3 mesice mu slitnul znova. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za pul roku to samy :wink:, tak si ho nechal s doplatkem vymenit za Samsunga a od ty doby (rok) nic.
právě proto patří maxtor již nějakou dobu mezi nejhorší volby co se týče spolehlivosti disků jeden čas jsem snad viděl i 15% všech disků co prodali šlo na reklamaci :lol: :oops:

výkonem jsou natom dobře ale výdrží je to děs ... a hlavně maj obrovský výkyvy ... maj modely které jsou dobré tak na vyhození z okna a pak modely které jsou špička ... u Maxtoru jsout ty výkyvy fakt brutální :)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

já mám P-ATA Maxtor diamond max160GB a problémy nepozoruji, na druhým kompu mám totéž jenže S-ATA a taky je bezproblémů. :wink:

Jinak z tech dvou určitě WD
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

Recon píše:já mám P-ATA Maxtor diamond max160GB a problémy nepozoruji, na druhým kompu mám totéž jenže S-ATA a taky je bezproblémů. :wink:

Nerikam, ze nemuzes mit kliku, ale jednak z tehle zkusenosti a taky z dalsich zdroju je jasne, ze je velka pravdepodobnost, ze nebudes mit na Maxtora stesti.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Frtka píše:
Recon píše:já mám P-ATA Maxtor diamond max160GB a problémy nepozoruji, na druhým kompu mám totéž jenže S-ATA a taky je bezproblémů. :wink:

Nerikam, ze nemuzes mit kliku, ale jednak z tehle zkusenosti a taky z dalsich zdroju je jasne, ze je velka pravdepodobnost, ze nebudes mit na Maxtora stesti.
snad budu. :) A kdyby ne tak ho vyměním za jiný, připlatím a koupím S-ATA2 hitachi a byl by klid, snad. Pokud by nastali problémy tak určitě pujdu do hitachi.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Digitaldoom píše:
Frtka píše:K tomu Maxtoru...Kamaradovi spadnul 200GB PATA Maxtor. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za 3 mesice mu slitnul znova. Vyreklamoval, vymenili mu ho. Za pul roku to samy :wink:, tak si ho nechal s doplatkem vymenit za Samsunga a od ty doby (rok) nic.
právě proto patří maxtor již nějakou dobu mezi nejhorší volby co se týče spolehlivosti disků jeden čas jsem snad viděl i 15% všech disků co prodali šlo na reklamaci :lol: :oops:

výkonem jsou natom dobře ale výdrží je to děs ... a hlavně maj obrovský výkyvy ... maj modely které jsou dobré tak na vyhození z okna a pak modely které jsou špička ... u Maxtoru jsout ty výkyvy fakt brutální :)

no nebudem se dohat co je lepší nebo ne. ale ja se bavim o SATA. a kdyžtak koukněte na poruchovost disků od správce. jinak hitachi nemá takovou přenosovou rychlost a přístupvou dobu jako seagate a maxtor. a to že se někomu odporoučí disk je běžné a nejde jen o jednu firmu. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“