3letá záruka na 0 vadných bodů-PHILIPS

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

HAL9000
Začátečník
Začátečník

3letá záruka na 0 vadných bodů-PHILIPS

Příspěvek od HAL9000 »

Předem se omlouvám, jestli se tady o tom někde diskutovalo - ale nemáte někdo zkušenosti s těmito 19" LCD Philips? Dává na ně totiž záruku 0 vadných bodů na celé 3 roky :o :razz: - pokud někdo potvrdí slušný obraz a odezvy, tak bych jeden z těch dvou klidně " posadil "

ObrázekObrázek
19" LCD 190P6ES.................................19" LCD 190B6CS

PHILIPS 19" LCD 190P6ES( nebo 190P6EG ), 600:1, 250cd, 8ms, stříbrný, LightFrame, DVI, 1280x1024/60Hz, hf 30-83kHz, vf 56-76Hz, 0,294mm, repro 2 x 2W, TCO 03, OSD, 4 x USB 2.0 konektor, PIVOT-otočný výškově stavitelný stojan
cena 14 890,- Kč

Monitor PHILIPS 19" LCD 190B6CS, 600:1, 250cd, 8ms, stříbrný, DVI, 1280x1024/60Hz, hf 30-83kHz, vf 56-76Hz, 0,294mm, repro 2 x 2W, TCO 03, OSD, USB 2.0 konektor
cena 11 990,- Kč

Ten levnější za tu cenu bude asi nějaká "plečka" co :( ?
A co ten dražší :roll: ? Ten se mi celkem líbí :oops:

Jinak tady je těch Philipsů s grancí 0 bodů plný pytel :o :

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... yr=PHILIPS
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Ještě doplním, co jsem se o PHILIPS MT LCD 19" 190P6ES Pivot AUDIO USB DVI PerfectP 8ms 190P6ES/00 Silver dověděl:

A je to tady! Philips jako první a jediný uvádí na trh LCD panely vyrobené dle normy ISO 13406-2 Class I, která garantuje 0!!! vadných pixelů i subpixelů. Philips ještě navíc přidává tuto garanci po celou dobu záruky na monitor. Tato jedinečná vlastnost je ještě podtržena dalšími vynikajícími vlastnostmi tohoto panelu. Pivot (otočení na výšku), reproduktory, DVI konektor a především doba odezvy 8ms!!! Mezi další výhody patří možnost sledovaní stavu monitoru přes LAN, sRGB standard barev, Kensingtonský zámek, nízká spotřeba energie a samozřejmě možnost přichycení na zeď dle standardu VESA. Není lepší volby než Philips :o
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No, papírově nejsou špatné. I když 600:1 je spíš dnes již standard než špička.
Ale 15000Kč není zas tak hrozné za dost kvalitní LCD a ještě s garancí bezvadnosti. Uvídíme jak budou tyto panely vypadat v reálu.
Pokud někdo máte, tak určitě napište zkušenosti do příslušného threadu + sem link s odkazem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
johnier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnier »

No tak jsem si ho včera dovezl a nemužu ho vynachválit!! namam ho zatim pres DVI ale i tak su spokojen uvidim až v pondeli prikoupim dvi kabel!
Karel J.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel J. »

Který máš typ?
RonnySK
Nováček
Nováček

Příspěvek od RonnySK »

No práve sa chystám na tento LCD (konkrétne 190B6CS), ale je o viac ako 3000 drahsi ako napr. Philips 190S6FS, ktorý ale nemá DVI. Viem, že rozdiel ceny je aj kvoli trochu odlišným kvalitám panelu, ale je to aj tak dosť veľa. Pracujem hlavne s textom a tak zrejme to DVI bude výhodnejšie, ale zaujímal by ma prípadný postreh v rozdiele medzi analog a DVI práve pri týchto dvoch modeloch, a aj keď to každý vníma odlišne, možno práve pri práci s textom sú nejaké rozdiely badateľné. Za uvedenie prípadných postrehov dik. :)
johnier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnier »

Jo ja jsem zapomel upřesnit že nemam 19'' ale jen 17'', pro upřesnění 170B!Je good akorat asi moc nepočítejte že ty repráky co má budou mit slušnej zvuk. Ale jinak je good!
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

s reprákama nikdo moc na LCD nepočítá
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
RonnySK
Nováček
Nováček

Příspěvek od RonnySK »

A máš ho už zapnutý cez DVI ? Ak áno, všimol si si nejaké zlepšenie oproti analog a skúsil si aj nejake hry ? Aj keď hry veľmi nehrám, ale sem tam si niečo pustím, no myslím, že v tom by problém nemal byť. Inak dúfam, že tie repráky sa dajú bez problémov vypnúť, nemám v úmysle ich používať. Nájsť nejakú recenziu k modelom 190B6 je zrejme nemožné, ak niekto danú recenziu zahliadol, pls uveďte adresu. Dúfam, že nebolo veľa otázok, ale každý postreh pomôže v rozhodovaní, takže dik. :D
johnier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnier »

No DVI jsem jeste nevyzkousel protoze jsem se jeste nedokopal pro kabel :oops: Ale jinak jsem s obrazem max spokojen!! A při hrach jsem nevidel rozdíl oproti CRT (možná to někdo pozná ale ja ne), repraky samozřejme vypnout jdou - proste tam nedáš ten kabel!!! :)
Djabe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Djabe »

Mensi srovnani Philips 170B6CS(500:1,250:1,160/140,8ms TN) vs Samsung 171P(500:1,250:1,170/170,25ms PVA):

prvniho co jsem si vsiml u 170B6 bylo ze ma na spodu podstavce otocny talir s uhly otoceni 125/125,takze kdyz ho chcete zapnout musite si panel podrzet,protoze se hur macka tlacitko pro zapnuti a jeste ktomo to otaceni...to me sr*lo,jeste ze ten talir sel odsroubovat.

kdyz se my ho podarilo zapnout,prislo dalsi prekvapeni svitivost je vetsi nez u 171P a bila barva je hezci,i kdyz dam svitivost u 171P na 100% tak 170B6 vede.(muze to byt i tim ze 171P mam 2,5roky a lampy uz nejsou jako driv).

dale jsem byl zvedav jestli nahodou nenajdu vadny bod,po 30minutach hledani a 3 smitkach,ktere vypalady jako vadny bod jsem nic nenasel podtrzeno secteno 0 chybnych bodu. 8)

u uhlu vede zase 171P u 170B6 sou dostacujici na divani filmu ve dvou(odpovidaj hodnotam co uvadi vyrobce),ale vertikalni mohl byt vetsi.

podani barev je dalsi prekvapeni 170B6 ma primo v menu prednastaveny rezimy barev(6500K,9300K,sRGB,Original,User),cos 171P nema a musite pouzit program Natural Color,cernou barvu zobrazuje lepsi 171P a u 170B6 je vlevo dole a trochu v pravo na hore videt svetlejsi barva(171P tuto vadu nema).Šeda barva je šeda(uz to neni jako u myho prvniho panelu typu TN,ze šeda mela nadech do modra).

Hral jsem Riddicka, Carmageddon 2, Brother in Arms, Battlefield 2, Battlefield 1942 SW WWII, Driv3r, C&C Generals ZH, GTA SA, Project Snowblind
a zadnyho ducha jsem nevidel,az na Driv3r kde byly maly cmouhy(ale mozna to je chyba hry,protoze je delana pro PS2),zato u 171P prozivate blizka setkani tretiho druhu (s duchy) na kazdem rohu :-)

co dodat na konec???
oda byly zapojeny pres DVI,takze zadny mackani tlacika auto se nekonalo :-)

Philips 170B6 hodne muziky na malo penez.
CPU:AMD 2500@3200XP MB:FIC AU13-nForce2RAM:2x256+1024 DDR400 jedou v dualu,docela mazec :-) GPU:ATI9600XT 128MB update:X1950PRO 512MB AGP HDD:WD800JB+SP1614C DVD:Pioneer 120S DVDRW:Lite-on SOHW832S ZDROJ:Blue Storm 2 400W ZVUK:Audigy2 Value:softmod na Audigy 4 REPRO:Genius 5.1HT LCD:Samsung 173P+MYS:IntelliMouse Explorer 3+MX518 KLAV:Logitech Internet Keyboard
RonnySK
Nováček
Nováček

Příspěvek od RonnySK »

Tak podla vasich postrehov a skusenosti to vyzera na podarene kusky. Inak nasiel som jednu stranku, kde novy majitel tohto modelu (konkretne 190B6CB) tiez popisuje svoje prve skusenosti s tymto LCD. Treba povedat, ze dnesne nove modely su fakt na vysokej urovni a tak pred novymi kupcami stoji hlavne otazka penazi, pripadne vzhladu a vybavenia, pretoze pozadovane parametre pre domacich pouzivatelov splnaju tieto modely bez väcsich problemov. A samozrejme tu je ta stranka s recenziou toho "novomajitela" : http://www.ocforums.com/showthread.php? ... ost3845802
Nasiel som este jednu stranku, kde jeden z tychto modelov recenzovali, ale jedine co sa tam da vycitat, su jeho zakladne parametre a konecne hodnotenie : http://technology.msnth2.com/article.as ... art=review :x
Naposledy upravil(a) RonnySK dne stř 20. črc 2005, 22:42, celkem upraveno 3 x.
Jericho
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jericho »

mám 170b a zatím nevím o jediné chybce - počítač vypínám centrálním vypínačem, takže přidržování panelu při jeho zapínání mi nijak nevadí, bo to nedělam. Nemam ale možnost porovnání ... doteď jsem jel na 14ce crt z r. 93... 8-)
Horac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Horac »

Koupili jsme si s bratrem LCD Philips 190B6CS tak sem napíšu svoje postřehy.
Vzhledem k tomu že na monitor není jediná recenze a uživatelů kteří se k monitoru vyjadřují je málo tak to byl docela riskantní nákup a měl jsem strach co si to koupím za šmejda :-D .
Věřil jsem ale Philipsu že dělá všechno skvěle.No a nezklamal jsem se.
Obraz je perfektní, takové barvy jsem ještě neviděl moje crt mi připadá teď takové vyblité.
Někde jsem četl že na lcd je černá barva spíš šedá, ale to tady není vůbec pravda.Černější černou jsem v snad ještě neviděl, je to úplně perfektní.
Podsvícení je trochu vidět nahoře a dole ale není to tak strašné.
Zkoušel jsem hrát Warcraft 3,Far Cry, CS Source, CS 1.5, GTA Vice City.
Všechny hry běží perfektně bez rozmazávání. Až na CS source, tam je trochu poznat že je to lcd.Ale nejspíš si toho nikdo nevšimne.
Jsem úplně překvapen jaká je skvělá grafika.Je to neuvěřitelně kontrastní a ostré.Filmy jsem zkoušel taky, obraz je vážně skvělý a rozmazávání není vidět nikde.Pozorovací úhly jsou dobré ..na lcd ale kam se to hrabe na crt že?.
Za 12k je to nejlepší kauf vůbec, a nelituji toho.
Jo a v balení není DVI kabel tak si ho budu muset koupit a napíšu jestli se něco zlepšilo. Neumím ci představit co by ce mohlo zlepšit ale koupím si ho už z principu :) .Jestli chcete něco vědět tak se ptejte...
RonnySK
Nováček
Nováček

Příspěvek od RonnySK »

No prave zajtra som chcel ist presne tento model (190B6CS) kupit, ale fakt by ma velmi zaujimalo, ci je viditelny nejaky rozdiel medzi pripojenim analog a DVI, ide mi hlavne o mozne rozdiely pri praci s textom - ci je tam fakt vidiet nejaku vyssiu ostrost textu pri DVI. Ide o to, ze u nas stoji to LCD cca 16000 Sk (plus este dalsich cca 300 Sk za DVI kabel), a model 190S6FS stoji cca 12500 Sk. Ja viem, ze pri tom lacnejsom modeli nejde o panel so zarukou na 0 chybnych bodov, ale ten rozdiel je dost velky. Takze ak niekto ma postrehy v tomto smere, tak su samozrejme vitane. :)
malekm
Nováček
Nováček

Zkušenosti

Příspěvek od malekm »

Jaké máte zkušenosti s hrami a pod.? Plánuji si tento monitor koupit, ale rád bych věděl, jestli nebude problém při hraní her a pouštění filmů.
Horac
Nováček
Nováček

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Horac »

malekm píše:Jaké máte zkušenosti s hrami a pod.? Plánuji si tento monitor koupit, ale rád bych věděl, jestli nebude problém při hraní her a pouštění filmů.
Mám tento monitor a jak jsem psal není žádný problém s hrami a s filmy už vůbec ne.Žádné rozmazávání obrazu nepozoruji a obraz je perfektní,tak skvělé barvy na crt nenajdeš.
Ještě si do konce týdne koupím dvi kablík a napíšu co se zlepšilo :)
malekm
Nováček
Nováček

Re: Zkušenosti

Příspěvek od malekm »

Horac píše:
malekm píše:Jaké máte zkušenosti s hrami a pod.? Plánuji si tento monitor koupit, ale rád bych věděl, jestli nebude problém při hraní her a pouštění filmů.
Mám tento monitor a jak jsem psal není žádný problém s hrami a s filmy už vůbec ne.Žádné rozmazávání obrazu nepozoruji a obraz je perfektní,tak skvělé barvy na crt nenajdeš.
Ještě si do konce týdne koupím dvi kablík a napíšu co se zlepšilo :)
Jak je to s jasem? Osobně bych bral spíš 300cd/m2, ale možná tohle stačí. Opravdu o něm velmi vážně uvažuji, ale nevím, co si mám o značce Philips myslet. Upřímně řeknu, že mám jistou nedůvěru. Chtělo by to nějakou recenzi. Hraji hry (sice jen on-line, ale jsou to hry), pracuji s grafickou (ne profesionálně) a dívám se na filmy.
Horac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Horac »

No jas je v pohodě,teď mám jas a kontrast na 25.
Ve tmavších hrách jsem nastavil maximálně 45 na 45,
a je to nádherně světlé a kontrastní.Opravdu se nemusíš bát odezvy.Je to rychlý monitor a na filmy i v akčních rychlých scénách naprosto v pohodě.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

pořád je to jen TN+Film se všemi neduhy, měl jsem ho den na stole (170B6) a šel dál, ať je rychlý jak chce, pro mě je na video a hry co do kvality obrazu nepoužitelný
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“