5.1 repraky do 3000 Kč

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

No co já čet o T5900 (creative) tak hrají za tu cenu velmi slušně. dobré výšky díky přednímu dvoupásmu, basy dostačující, prý velmii, ale při větším zesílení trochu nestíhají, ale né že by Hrčely, jen ztratí tu údernost. A středy jsou docela dobré. Za tu cenu je to prý skvělá koupě, krásný podsvícený ovladač + litle Eqalizér, no bral bych je (po poslechu snad)
kupca
Začátečník
Začátečník

Re: f

Příspěvek od kupca »

crashPC píše:Hah. to je ono. Nejlepsi je genius - Na ty krabici velkym pismem napsano 3600W !!! to bys musel mit zvlast nakej 16A jistic a jeste to nepoustet moc nahlas :lol: :lol: no a myslim ze kdyz tooo tak vemu kolem a kolem tak pro lidi co maj extreem hluboko do kapsy to hraje precejen pomerne slusne - i kdyz ne moc nahlas... nevis jak je adresa altecu? nemuzu se tam dostat - uz sem tam byl ale...
jo asi ti nerikaji nic p.m.p.o a rms sice genius ma 3600W, ale p.m.p.o a 120W rms
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliii »

Tak jsem premyslel a jako docela dobry repro mi pripada MODECOM MC-2000, na www.zive.cz delali testy 5.1 sestav a docela ji kladne hodnoti, cena taky ujde.Akorat je tam prej trochu sum pri vypnuti, coz mi zas tak nevadi.Mate s nima nake zkusenosti???Prece jenom tato znacka neni moc znama.
Intel Pentium 4 3GHz,ASUS PGD1-VM,
2048 DDR Ram,HDD:80 GB Seagate Barracuda SATA,250 GB Seagate Barracuda SATA 2,
NVIDIA Gainward 7600GT,monitor PHILIPS 107T60....
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliii »

Dodatek:Nebo jsou lepsi ty GEMBIRD WCS-YF-1A
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cdd

Příspěvek od crashPC »

zvlast kupcovi: rika mi to ponekud vic nez tusis - delam do elektroniky a elektroakustiky :-D prave proto to rikam, ze kdyby to byla pravda tak musis mit zvlast jistic na tyhle hrozny repraky. krom toho jestli ty presne vis co to znamena P.M.P.O. (maximalni kradkodobe zatizeni reproduktoru, tusim ze na 20 milisekund, bez toho aniz by utrpeli nejakou "skodu" jako treba utrzeni neceho, spaleni civky atd. anglicky Peak Mean Power Output. BTW presto ze thole vim docela dobre se nepovazuju za boha...) staci? :lol: kdyby ses chtel na neco zaptat, staci rict :lol: BTW 120W RMS vubec nemusi znamenat ze ty debilni repraky budou hrat hlasiteji nezli naky 90W jiny repraky to mi ver...(prodejci a vyrobci tam totiz nepisou hafo dulezitejch parametr jako citlivost a dalsi) Takze vykon RMS sice trochu dava tusit kvaitu a silu beden, ale neni to uplne rozhodujci...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

j

Příspěvek od crashPC »

Jak tak ale koukam zadnej jinej vyrobce nezli Genius nevyrabi zadny repraky pro "stredni tridu" takze pokud nekomu nevadej decentni (ne slaby) basy , protoze na normal se to neda poslouchat ten hukot, takze nakonec prece jen vyhrava Genius HT 5.1 asi za 3300 nebo kolik.
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eliii »

vsem diky za odpovedi vybral jsem si Gembird WCS-YF-1A
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

s

Příspěvek od crashPC »

supeer!!!
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

není lepší si připlatit a koupit Logitech Z-5500 (třeba na splátky).Kámoš je má a je s nima naprosto spokojený.
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Eliii píše:vsem diky za odpovedi vybral jsem si Gembird WCS-YF-1A
Jednoznačně v této cenové kategorii nejlepší volba. Mám je od vánoc a kvalita zvuku je opravdu špičková. Několik mých kamarádů má jiné repro v cenách 3-4000,- a zvukově na ty Gembirdy prostě nemaj.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Half-Death »

jiri9 píše:
Eliii píše:vsem diky za odpovedi vybral jsem si Gembird WCS-YF-1A
Jednoznačně v této cenové kategorii nejlepší volba.
I oproti Altec Lansingum?
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Neznám. Byl by nějaký link? Aspoň kvůli parametrům, když už je neuslyším.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Altec Lansing bohužel zádné špičkové 5.1 repro nevyrábí.Ty Gembirdy nemusí být špatné,ale tvrdit,že jsou špičkové,tak to je opravdu hodně silné slovo.Kdo chce kvalitu bez kompromisů v oblasti PC ten kupuje,(a budu se asi opakovat),Logitech Z-5500.
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

NobodyLovesMe píše:Altec Lansing bohužel zádné špičkové 5.1 repro nevyrábí.Ty Gembirdy nemusí být špatné,ale tvrdit,že jsou špičkové,tak to je opravdu hodně silné slovo.Kdo chce kvalitu bez kompromisů v oblasti PC ten kupuje,(a budu se asi opakovat),Logitech Z-5500.
Jenže tyhle Logitechy stojej 9330,- a já mluvil o kategotii 3000-4000,-
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

však říkám,je lepší ušetřit a nebo to vzít na splátky...
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

NobodyLovesMe píše:však říkám,je lepší ušetřit a nebo to vzít na splátky...
Si ignorant, nebo prodejce, nebo co, kruci?! :x :?

BTW, juknul sem na menší recenzi těch gembirdů (http://xware.wz.cz/index.php?kategorie= ... =29&cast=1), mno, nevypadá to špatně, mám dalšího kandidáta pro budoucí nákup, co se snad někdy uskuteční :roll:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Nejsem ani ignorant ani prodejce,prostě ty logitechy jsou skvělé.Mám pokoj uspořádaný tak,že bych tu 5.1 repro nedal,ale kdyby to bylo jinak koupil bych právě ty logitechy,protože neznám nic lepšího (bez ohledu na cenu!).Sám vlastním Altec Lansing CS 21 a jsou skvělé.Ještě vysvětlím omyl (a tady na fóru to už padlo) jak je mylné domnívat se,že "dřevěné" repro je lepší.
Je to dřevotříska,potažená dýhou,aby to vzbuzovalo dojem kvality a luxusu.Navíc je to hranaté,což taky není ideální-vznikají pazvuky,které sice mohou být eliminovány bassreflexem,kterým ovšem satelity běžně vybaveny nejsou (všimni si že hi end reprosoustavy jsou sice vyrobeny ze dřeva,ale přesto jsou zakulacené).Objem takových reprosoustav je většinou taky někde jinde než objem povětšinou malých satelitů u PC reprosoustav,takže se daleko víc projeví pozitivní účinky dřeva na zvuk.To samé platí i o výkonech reproduktorů.Čím lepší a výkonější měniče máš,tím musíš mít kvalitnější ozvučnici.
Z toho vyplývá,že v oblasti PC nemá valnější vliv vyrábět ozvučnice ze dřeva (to už vůbec ne) a potažmo ani z dřevotřísky (ta na tom není o mnoho lépe než plast).Rozhodující je kvalita měničů,které se použijí a ta má taky rozhodující vliv na kvalitu zvuku.Většina výrobců je však rozumných a vyrábí satelity (z výše uvedených důvodů) z plastu,protože se jednak dají dobře tvarovat,jsou lehké a pevné a radši použijí relativně kvalitní měnič,nebo lépe dva.¨
Ty Gembirdy se zvukově na Logitech Z-5500 dívají z uctivé dálky a buď si jistý,že jejich "skvělé" hodnocení tak trochu souvisí s cenou.Neříkám,že jsou špatné,ale hodnocení cena/výkon je někdy trochu zavádějící,protože 2x-3x dražší repro nikdy nebude mít 2x-3x lepší zvuk,ale to je snad každému normálnímu člověku jasné.Kdo chce top,ten je ochoten zaplatit i 5x víc za cenu,že získá zvuk třeba o 30% lepší.A o tom to je.Kvalita bez kompromisů a tou Logitech z-5500 (v opblasti PC!) je!
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Sleepy.664 píše:BTW, juknul sem na menší recenzi těch gembirdů (http://xware.wz.cz/index.php?kategorie= ... =29&cast=1), mno, nevypadá to špatně, mám dalšího kandidáta pro budoucí nákup, co se snad někdy uskuteční :roll:
Jo, tak přesně tahle recenze mně tenkrát přesvědčila, abych je koupil. A neudělal sem chybu.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

NobodyLovesMe píše:Kvalita bez kompromisů a tou Logitech z-5500 (v opblasti PC!) je!
Myslím, že "kvalitou bez kompromisů" (o těch kompromisech by to u Z-5500 bylo na delší povídání :roll: ) si zkončil a že se budeme moct vrátit k reproduktorům do 3000Kč...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dd

Příspěvek od crashPC »

Nepochopil sem proc se tu resej repraky nad 5000 :? , ale je pravda ze kupovat 5.1 do 3000 uz asi neni dobry. hrat to samozrejme bude, ale i ja skudlil vsech skrbliku sem si koupil altec 2.1 za 3000 misto naky 5.1 za 1500.
to si ten zvuk moc neuzijes a urcite by te bavilo poslouchat vic s dobrejma repro... Nobody totiz vi do ceho te zene, i kdyz ty logitechy sou fakt moc..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“