Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
sekalno.1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

presscot teplota.

Příspěvek od sekalno.1 »

Měl jsem před pár dny po půl roce provozu problém z tuhnutím a přehříváním. Tak jsem se n...l a šel pro sympatickou hračku AC FREEZER 4.
Po rozebrání jsem zjistil mírnou vrstvu prachu na chladiči.
AALLEE to nejduležitější mě čekalo na desce.
S chladičem BOX jsem vytáhl i procák!!!!! To sem čuměl. Úplně slepený dohromady. Šroubovákem jsem to od sebe opatrně dostával.
Orig pasta na BOXU ůplně ztuhlá a jedna velká bublina místo dokonalého pokrytí a chlazení.
Nově složené cca 39-42°C bez zátěže teď to tuhlo přes 70°C jen WIN. bez zátěže.
S FREEZEREM + bílá pasta 33°C bez zátěže. Jeden 80fan ACfan3TC dozadu toť vše.
Průměr - AMD athlon x2 7750 KUMA 2,7BE / GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H /
Kingston HyperX 2GB 1066MHz / Sapphire ATI Radeon HD 5750 NEHONIM SE ZA SCORE 3D MARKU XX CHCI HRÁT SKLÁDÁM PC PRO LAMY
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord.zealot »

Ja osobne jsem nemel s preskotem zadny problemy, je pravda ze box vetrak strasne (pres 4k otacek je holt znat) hlucel, ale uchladil v pohode na max 55 stupnu v zatezi.

Ted jsem ale kvuli hluku koupil Arctig freezer 7 (snad jsem to nenapsal blbe). Jedna se o technologii heatpipe a musim rict ze za cenu 600 korun jsem dostal domu zkvost. Teplota pri zatezi malokdy preleze 50 stupnu a navic je to naprosto tichy. Proste tenhle chladic to je perla.

Tak jak jsem si nadaval, ze jsem misto p4 radeji nekoupil nejakyho atlona, tak ted se musim pochvalit protoze tohle je nadherna koupe. Doporucuju vsem, kteri maji doma preskoty v patici 775 at nevahaji a koupi tenhle vetrak. Za tu cenu je to narez.
MB MSI 915P, P4 530J 3G, X700pro PCI-E, HDD 160G.............
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

lord.zealot píše:Ted jsem ale kvuli hluku koupil Arctig freezer 7 (snad jsem to nenapsal blbe). Jedna se o technologii heatpipe a musim rict ze za cenu 600 korun jsem dostal domu zkvost. Teplota pri zatezi malokdy preleze 50 stupnu a navic je to naprosto tichy. Proste tenhle chladic to je perla.
To tam ale máš celerona! Arctic a skvost to těžko. Je tichej, ale moc nechladí. Oproti BOX +- žádná změna!
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

No ja bych si dovolil nesouhlasit, je fakt, ze to neni zadna razatni zmena o 10 a vic stupnu, ale nejaka zmena k lepsimu tam je a to ticho....... Navic s puvodnich 3G jsem se dostal na 3,6 a teplota je temer stejna. Jo a nemam (krom grafiky) v kejsu zadnej jinej vetracek. Parada
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

lord.zealot píše:No ja bych si dovolil nesouhlasit, je fakt, ze to neni zadna razatni zmena o 10 a vic stupnu, ale nejaka zmena k lepsimu tam je a to ticho....... Navic s puvodnich 3G jsem se dostal na 3,6 a teplota je temer stejna. Jo a nemam (krom grafiky) v kejsu zadnej jinej vetracek. Parada
To sis dovolil teda dost! :lol: :lol: 3@3.6 a teplota stejná, tak tomu rozhodně nevěřim. Sám mám P4 3.6 a jen s freezerem, bez větronu a windtunnelu jsem měl tak 60 v klidu! Ted mám zhruba 40-45 v klidu a 60 při zátěži. Ted tam zase budu dávat toho freezera. Pač co snim jinýho. Znovu bych si ho 100% nekoupil! Asi jsi jedinej komu chladí dobře.
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
lord.zealot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prijed se na to podivat :-D Jestli teplota po pretoceni stoupla v klidu o 2 stupne a v zatezi o 5 tak je to hodne. Jeste jsem ani po nekolika hodinach hrani (riddick, gta sa ....) nestoupla teplota pres 55. Proste pro me je to super chladic nebo mam doma nejakej "lepe" provedenej preskot :-D
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

lord.zealot píše:Prijed se na to podivat :-D Jestli teplota po pretoceni stoupla v klidu o 2 stupne a v zatezi o 5 tak je to hodne. Jeste jsem ani po nekolika hodinach hrani (riddick, gta sa ....) nestoupla teplota pres 55. Proste pro me je to super chladic nebo mam doma nejakej "lepe" provedenej preskot :-D
Tak to máš asi hodně povedenej kousek.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

lord.zealot píše:Prijed se na to podivat :-D Jestli teplota po pretoceni stoupla v klidu o 2 stupne a v zatezi o 5 tak je to hodne. Jeste jsem ani po nekolika hodinach hrani (riddick, gta sa ....) nestoupla teplota pres 55. Proste pro me je to super chladic nebo mam doma nejakej "lepe" provedenej preskot :-D
musim se zasmat ,jen tak pro zajimavost si pust prime95 a testuj treba jen 15 minut na jakou teplotku ti to vyleze.

ted k tematu. Kamos ma Celeron D s box chladicem a ten je v celku tichy(no na AC 64 ultra TC nema ,hold 3k otacek na 700 nema :-D ) ale ma jiny problem STRASNE VIBRUJE! Pri zavrene skrini a vytizeni PC pres prime stoupne teplota nekde k 68 a strasne vibruje skrin! Da se to nejak vyresit? zkouseli jsme gumove podlozky(ustrizene z tesneni do dveri aby nebouchaly 2mm) pod chladic ale chladic by asi nedolehal na CPU a navic sme meli strach ,ze ulomime nejaky kus plastu dost to skripalo....
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

ja mam zalmana big tower jeden vetrak 80mm vepredu dole ktery fouka dovnitr jeden vetrak 40mm vzadu pod zdrojem ktery fouka ven a jeden vetrak 80mm nad zdrojem ktery fouka ven.....vysledek toho vseho byl ze procak (Prescot 560 3,6) mel nejakych 70 stupnu tak mam zatim otevrenou skrin a denodenne premyslim co s tim dal..... :( momentalne co ted pisu ma nejakych 74 stupnu :( Nekdo rika ze je to normalni nekdo rika ze je to moc...hold clovek si nevybere. Myslite ze je to moc?? Teplota okolo 70 stupnu???
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

podle me je teplota 74 fakt dost hodne!ja mam prescota 2.8 na 3.2 mel jsem teplotu s box chladicem 62.ted mam vodnika TT Big water teplota v Prime 95 38C.mas dobre nasazeny chladic?mas teplovodivou pastu?
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

jj pastu mam a nasazeny je taky dobre. Uz 2 hodiny mam pusteny program na vypocet proteinu UD a momentalne teplota stoupla na 78 stupnu :( kdybych vsechno vypnul tak klesne na nejakych 56
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

podmi píše:jj pastu mam a nasazeny je taky dobre. Uz 2 hodiny mam pusteny program na vypocet proteinu UD a momentalne teplota stoupla na 78 stupnu :( kdybych vsechno vypnul tak klesne na nejakych 56
U PRCKOTA je tato teplota podle me normalni. Teda i kdyz mas dost dobrej chladic. Bych pockal tak 200hodin proozu to se ta pasta poradne zpracuje a bude to kolem 65. Navic cidlo na MB nemusi ukazovat presne +/- 10 °C. Zkous si updatnout bios treba ti cidlo bude merit lip

btw mel by si zauvazovat o vodnikovi jinak takhle sveho PRCKOTa nevuzijes naplno takhle se vkladaji do prace ty duty cykles procesy a bezi ti treba jen na 70%(jako neberte me za slovo treba bezi na 80%) :oops:
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne sob 8. říj 2005, 10:27, celkem upraveno 1 x.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Podle me teplota 78 neni normalni.U prescota je podle me 80C kriticka ale pentium4 ma tepelnou ochranu takze nemusis mit strach ze ti shori
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

jj vodní chlazeni by nebylo na skodu ;)) a update biosu enni mozny protoze uz nejnovejsi bios mam. Cely den mi bezel program a pak se teplota vysplhala az 79 stupnum coz je fakt hustota a kdyz jsem ten program vypnul tak teplota behem 10 vterin klesla na 56 stupnu
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

....tak dneska mi teplota stoupla na 86 stupnu coz je u me rekord....pak se pc znicehonic vypl :( vubec mi nesel najet tak jsem vytahl sveho zalmana trochu ho procistil, posunul vetrak blize k zebrum a vratil ho z5....mno musel jsem i vymazat cmosku abych ho vubec nastartoval.....doufam ze to pomuze ted tam mam 66stupnu tak uvidim ale sok to byl poradny ;))))))) nikomu bych nepral tohle zazit ;))))
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

No je tohle normalni? :(
Obrázek
(viz. muj podpis, sestava c.1)
Pozn. teploty jsou pri nezatizenym systemu :(
Naposledy upravil(a) Mrazák dne stř 26. říj 2005, 14:07, celkem upraveno 1 x.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Mrazák píše:No je tohle normalni? :(
Obrázek
(viz. muj podpis, sestava c.1)
Pozn. teploty jsou pri nezatizenym systemu :(
No v burn by to bolo pri prescottovi normalka ale pri nezatazenom systeme to je dost vela.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

to podmi: ty jsi dobry blazen 86C.Mel by si rychle zauvazovat o vodnikovi taky to muze dopadnout priste hur :cry: napis nove teploty jake mas
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

Radeon9550 píše:to podmi: ty jsi dobry blazen 86C.Mel by si rychle zauvazovat o vodnikovi taky to muze dopadnout priste hur :cry: napis nove teploty jake mas
pri nezatizenem systemu 54st pri zatezi se to pohybuje kolem 74 trochu jsem upravil svojeho Zalmika ;) ale furt to neni ono a navic nejsou penize :( jak na novou skrin tak na novy chladic.....
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Tak dneska budu mit dva 80mm fany(vpredu+vzadu), tak uvidime...
P.S. Dneska jsem udelal "rekord"-po dvou hodinach NFSU2 sem mel CPU 75, GPU 78, G.karta 65 a deska 52 stupnu... :(
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“