CD v NEC 3540A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
traxi71
Nováček
Nováček

CD v NEC 3540A

Příspěvek od traxi71 »

NEC 3540A mi nebere žádná CD. Vůbec je nenačte, natož nějaké vypalování. Přitom DVD čte i pálí bez problému. Zkusil jsem ji odebrat ze systému + znovu nechat najít, dal jsem ji do jiného PC a také flashnul firmware na 1.W5. Pokaždé bez výsledku. Čím to může být a hlavně co s tím?
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Reklamacia. Mne takto odisli dve toshiby.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
traxi71
Nováček
Nováček

reklamace

Příspěvek od traxi71 »

Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak. :oops: Navíc mi právě kolega řekl, že se při přechodu cd/dvd přeostřuje laser a patrně odešel šváb, co to má na starosti. Nevím, co je na tom pravdy, ale asi zítra koupím mechaniku novou a tohohle NECa si nechám na pokusy... :twisted:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: reklamace

Příspěvek od Bathory »

traxi71 píše:Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak. :oops:
jestli to byl oficiální firmware, tak s tím nebudeš mít žádný problém.
traxi71 píše:Navíc mi právě kolega řekl, že se při přechodu cd/dvd přeostřuje laser a patrně odešel šváb, co to má na starosti. Nevím, co je na tom pravdy, ale asi zítra koupím mechaniku novou a tohohle NECa si nechám na pokusy... :twisted:
To je dost pravděpodobný. Prostě to reklamuj a hotovo.
Bathory
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: reklamace

Příspěvek od masakr_cz »

traxi71 píše:Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak. :oops:
Update firmwaru nema zadny vliv, a pokud je to neoficialni firmware, tak bych to taky riskl, kdyztak pred nima pak zahrat blbyho ze nic nevis.
traxi71
Nováček
Nováček

Dík za zprávy

Příspěvek od traxi71 »

Flashnutý firmware je samozřejmě neoficiální (Liggys). Proto bych tu reklamaci moc pozitivně neviděl. Taky nejsem už nejmladší, takže při tvrzení že ...to já ne, ono se to asi nějak samo..., bych se asi už cítil trapně. Nejspíš skončím u nové mechaniky, každopádně ještě jednou děkuji všem za názory.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

A preflashovat zpatky na nejakej oficialni to nepujde nejak?
traxi71
Nováček
Nováček

flashování

Příspěvek od traxi71 »

To určitě ano, jen nevím jak. Neoficiální firmware byl *.exe soubor, takže to proběhlo v podstatě samo. Oficiální jsem našel pouze *.bin, takže se to asi bude muset udělat v DOSu nebo nějak jinak, ale to nevím jak. Jako OS mám WinXP prof a tohle udělat neumím. Jak na to?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Nie nemusi sa to v dose je na to pekny program pod windows, ktory dokaze zalohovat a napalit firmware do mechanik NEC. Tym programom nieje problem zalohu stareho firmwaru alebo nejaky iny stiahnuty napalit do nej spat. Vola sa to Binflash gui. najdes na binflash.cdfreaks.com
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: CD v NEC 3540A

Příspěvek od Sentenced »

traxi71 píše:NEC 3540A mi nebere žádná CD. Vůbec je nenačte, natož nějaké vypalování. Přitom DVD čte i pálí bez problému. Zkusil jsem ji odebrat ze systému + znovu nechat najít, dal jsem ji do jiného PC a také flashnul firmware na 1.W5. Pokaždé bez výsledku. Čím to může být a hlavně co s tím?
Přesne tohle uz jsem u nejakyho NECe taky řešil, tušim 3520 .. Proste to reklamuj a nic neřeš :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Mně zrovna asi odešla výpalka LG4163b. Je to už druhá. Ta mi zase nebere dvd. Myslíte, že je to těma výpalkama nebo jinými komponenty, že ty palírny odešly? :?
Naposledy upravil(a) smile4me dne úte 16. srp 2005, 13:56, celkem upraveno 2 x.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

LG je např. na Taiwanu největší výrobce optických mechanik. Jak myslíš, že probíhá kontrola kvality, když jich mrskaj 2 milióny měsíčně. :oops:
http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005081101

Ale dost s LG, tady se probírá Nec! :roll:
Bathory
traxi71
Nováček
Nováček

NEC + LG

Příspěvek od traxi71 »

No to jste mě tedy nepotěsili, právě jsem tu výše zmiňovanou LG přivlekl domů. NEC je tedy definitivně odsouzen do role pokusného králíka. Proč ale NEC nechce fungovat jako slave na IDE2? Hraje mrtvého brouka, na nic nereaguje a ani dvířka nejdou dobrovolně otevřít. Na master je LG. Pokud je na masteru samostatně kterákoliv z nich, tak jedou, ale obě na jednom kabelu ne.
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Tak jsem ze sebe udělal totálního hňupa. LGnu jsem zkoušel asi ve 3sestavách a nic. Pak jsem šel do alfy reklamovat a tam jim jela úplně v pohodě. Přijdu domů, hodím ji do pc a ona jede. Kua wtf? :evil:
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“