CD v NEC 3540A
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- traxi71
- Nováček

CD v NEC 3540A
NEC 3540A mi nebere žádná CD. Vůbec je nenačte, natož nějaké vypalování. Přitom DVD čte i pálí bez problému. Zkusil jsem ji odebrat ze systému + znovu nechat najít, dal jsem ji do jiného PC a také flashnul firmware na 1.W5. Pokaždé bez výsledku. Čím to může být a hlavně co s tím?
- decried
- Začátečník

- traxi71
- Nováček

reklamace
Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak.
Navíc mi právě kolega řekl, že se při přechodu cd/dvd přeostřuje laser a patrně odešel šváb, co to má na starosti. Nevím, co je na tom pravdy, ale asi zítra koupím mechaniku novou a tohohle NECa si nechám na pokusy... 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: reklamace
jestli to byl oficiální firmware, tak s tím nebudeš mít žádný problém.traxi71 píše:Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak.![]()
To je dost pravděpodobný. Prostě to reklamuj a hotovo.traxi71 píše:Navíc mi právě kolega řekl, že se při přechodu cd/dvd přeostřuje laser a patrně odešel šváb, co to má na starosti. Nevím, co je na tom pravdy, ale asi zítra koupím mechaniku novou a tohohle NECa si nechám na pokusy...
Bathory
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: reklamace
Update firmwaru nema zadny vliv, a pokud je to neoficialni firmware, tak bych to taky riskl, kdyztak pred nima pak zahrat blbyho ze nic nevis.traxi71 píše:Po tom flashnutí firmwaru ta reklamace asi nebude jen tak.![]()
- traxi71
- Nováček

Dík za zprávy
Flashnutý firmware je samozřejmě neoficiální (Liggys). Proto bych tu reklamaci moc pozitivně neviděl. Taky nejsem už nejmladší, takže při tvrzení že ...to já ne, ono se to asi nějak samo..., bych se asi už cítil trapně. Nejspíš skončím u nové mechaniky, každopádně ještě jednou děkuji všem za názory.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- traxi71
- Nováček

flashování
To určitě ano, jen nevím jak. Neoficiální firmware byl *.exe soubor, takže to proběhlo v podstatě samo. Oficiální jsem našel pouze *.bin, takže se to asi bude muset udělat v DOSu nebo nějak jinak, ale to nevím jak. Jako OS mám WinXP prof a tohle udělat neumím. Jak na to?
- david99
- Začátečník

-
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: CD v NEC 3540A
Přesne tohle uz jsem u nejakyho NECe taky řešil, tušim 3520 .. Proste to reklamuj a nic neřeštraxi71 píše:NEC 3540A mi nebere žádná CD. Vůbec je nenačte, natož nějaké vypalování. Přitom DVD čte i pálí bez problému. Zkusil jsem ji odebrat ze systému + znovu nechat najít, dal jsem ji do jiného PC a také flashnul firmware na 1.W5. Pokaždé bez výsledku. Čím to může být a hlavně co s tím?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- smile4me
- Začátečník

-
Mně zrovna asi odešla výpalka LG4163b. Je to už druhá. Ta mi zase nebere dvd. Myslíte, že je to těma výpalkama nebo jinými komponenty, že ty palírny odešly? 
Naposledy upravil(a) smile4me dne úte 16. srp 2005, 13:56, celkem upraveno 2 x.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
LG je např. na Taiwanu největší výrobce optických mechanik. Jak myslíš, že probíhá kontrola kvality, když jich mrskaj 2 milióny měsíčně. 
http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005081101
Ale dost s LG, tady se probírá Nec!
http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005081101
Ale dost s LG, tady se probírá Nec!
Bathory
- traxi71
- Nováček

NEC + LG
No to jste mě tedy nepotěsili, právě jsem tu výše zmiňovanou LG přivlekl domů. NEC je tedy definitivně odsouzen do role pokusného králíka. Proč ale NEC nechce fungovat jako slave na IDE2? Hraje mrtvého brouka, na nic nereaguje a ani dvířka nejdou dobrovolně otevřít. Na master je LG. Pokud je na masteru samostatně kterákoliv z nich, tak jedou, ale obě na jednom kabelu ne.
- smile4me
- Začátečník

-
Tak jsem ze sebe udělal totálního hňupa. LGnu jsem zkoušel asi ve 3sestavách a nic. Pak jsem šel do alfy reklamovat a tam jim jela úplně v pohodě. Přijdu domů, hodím ji do pc a ona jede. Kua wtf? 
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II