Jsem laik a nevím, jestli při přetaktování procesoru a pamětí se mi také nezvedne frekvence u AGP a disku, v BIOSU jsem našel jen položku AGP CLOCK, kde lze nastavit buď AUTO, či frekvenci od 66 Mhz výše.Spadá pod tuto položku i nastavení PCI frekvence ? Existuje prý nějaký AGP/PCI lock u nForce2 desek, ale nikde jsem to v BIOSu neobjevil, dá se to nějak někde najít? Děkuji za odpoveď.
Sestava viz. podpis...
AGP/PCI lock
Moderátor: Eddward
- wiseman
- Nováček
AGP/PCI lock
MB: ASUS P5Q PRO; CPU: C2D E8600; RAM:4x1 GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz PC6400 ; VGA: Sapphire Radeon HD4870 1GB TOXIC; HDD: Seagate Barracuda 160 + 320 GB SATA II; FDD: SONY 3,5"; DVD-RW: LG GSA-H12N;CASE: THERMALTAKE VB6000BNS; Zdroj: ENERMAX PRO82+ 525W
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: AGP/PCI lock
Nech tam tech 66MHz.To je ono...wiseman píše:Jsem laik a nevím, jestli při přetaktování procesoru a pamětí se mi také nezvedne frekvence u AGP a disku, v BIOSU jsem našel jen položku AGP CLOCK, kde lze nastavit buď AUTO, či frekvenci od 66 Mhz výše.Spadá pod tuto položku i nastavení PCI frekvence ? Existuje prý nějaký AGP/PCI lock u nForce2 desek, ale nikde jsem to v BIOSu neobjevil, dá se to nějak někde najít? Děkuji za odpoveď.
Sestava viz. podpis...

- EfineSS
- Středně pokročilý
-
Re: AGP/PCI lock
Presne tak, jak pises Dzin... Mam podobnou desku jako ty a mam to nastaveni tam mam uplne stejne..wiseman píše:Jsem laik a nevím, jestli při přetaktování procesoru a pamětí se mi také nezvedne frekvence u AGP a disku, v BIOSU jsem našel jen položku AGP CLOCK, kde lze nastavit buď AUTO, či frekvenci od 66 Mhz výše.Spadá pod tuto položku i nastavení PCI frekvence ? Existuje prý nějaký AGP/PCI lock u nForce2 desek, ale nikde jsem to v BIOSu neobjevil, dá se to nějak někde najít? Děkuji za odpoveď.
Sestava viz. podpis...
//přesun by Smith
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Jan Hrin
- Nováček
Tiez nie som nijaky expert a potreboval by som poradit. Mam dosku Gigabite GA7S748 a ta myslim nema AGP/PCI Lock. Co by sa mohlo stat, keby som pretaktoval procesor bez toho. Karta mi uz bezi na max. frekvenciach a bojim sa ci by mi pri zvyseni fsb bez PCI/AGP Lock neodisla.
AMD Sempron3000+, Asus A7V600-F, Galaxy 6600GE 128MB DDR3 (425/1000@570/1150), 2x256 DDR GoodRAM FSB 400 + 512 DDR Kingston FSB 400, Maxtor 250GB 7200rpm 16MB SATAI, Asus DRW-1604P.
- Jasper
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Moje deska ma mit agp/pci lock (MSI K8N Neo2 platinum), ale nikde sem to nenasel. Tak sem taktoval bez toho. Pak mi ale nesel spustit win, ani kdyz sem to vratil... Pak to vypsalo chybu ze jsou na disku C poruseny nejake indexy nebo co... A nakonec sem prisel o vsechny data na C...Jan Hrin píše:Co by sa mohlo stat, keby som pretaktoval procesor bez toho.
- lutor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja teda taky nejsem profik, ale ked zvysujes frekvenci FSB, a nemas zaply PCI/AGP lock, tak sa ti zveda aj frekvence PCi,AGP...no a to ti pak nemusi jet grafarna na AGP, nebo zarizeni na PCI, nezvladnou vyssi (o něco jo, ale nic moc) frekvenci, protoze jejich frekvence se odvozuje prave od FSB...
Ten AGP lock tam nekde musi byt, pokud ho deska podporuje...mozna treba az od novejsi verze biosu (?)
Ten AGP lock tam nekde musi byt, pokud ho deska podporuje...mozna treba az od novejsi verze biosu (?)
Lenovo R61 (NF5DFCF) - C2D 2.1GHz, 4GB RAM, nVidia Quadro NVS 140M, 160GB, WinXP