Problém se SATA diskem Seagate
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém se SATA diskem Seagate
Cusssz.Stavim sestavu a mam problem se Sata diskem Seagate.Neukaze mi ho BIOS, pokud vsak chci vytvorit oddil v Fdisku, vse funguje jak ma, ale jinak se disk porad chova, jako by nebyl pripojenej.Kabely, sou v poradku, na desce je to nastaveny.Deska je Asus a7n8x e-deluxe.Je treba nejak prepnout na sata v BIOSu?Nikde jsem to nenasel.Zkousel sem i utilitku od vyrodce DWSE a BIOS stejne nic.Please help
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.
diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT 
- Trainzak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jako, co se tady deje, ja ten disk zacal normalne formatovat i pres to, ze mi to hodilo hlasku, ze je chyba media, disk nebyl nalezen, dal sem chyba a formatuje to
No zmatek, ale uvidime, ze sem nevzal normalne ATA 
//Edit:Ja vim, ze ted asi vypadam jak LAMA, ale o tomhle sem jeste ani neslysel, natoz, abych to zazil
//Edit:Ja vim, ze ted asi vypadam jak LAMA, ale o tomhle sem jeste ani neslysel, natoz, abych to zazil
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- DAveDOG
- Mírně pokročilý

- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze, nebudu tady takhle drze sbirat posty, takze schrnu to, co se mi do ted stalo.Nikdy sem tohle v zivote nevidel, ani o tom neslysel, proto mi to prijde zajimavy a docela rad bych slysel, jestli uz se tohle nekomu stalo.Zacneme hezky od zacatku.Kamos ode me chtel postavit pocitac, nakoupil sem si dily a behem hodinky vse dal dohromady tak, jak ma bejt (v hardwarovym sestaveni fakt zadna chybka neni).Zapnul sem pocitac a vse bezelo, jak ma byt, az doposud je vse ok.....Jenze prvni chybkou bylo to, ze BIOS mi nenasel HDD (SATA Seagate Baracuda 80GB), pustil sem si teda BIOS a najivne dal Autodetect a nic, porat none, to me uz trochu vyvedlo z miry, protoze bylo slyset, jak se dysk pri spusteni pc rozjizdi, takze pripojeny minimalne napajeni bylo oki, vypnul sem teda pc a trochu podrazdil kabliky, preci jen se muze stat, ze se jeden vysune, sou malinky, moc nedrzi....zapnu pc a stale nic, zopakoval sem teda autodetect a nic.....To me zatim z miry nevyvedlo a stahnul sem si od vyrobce utilitku pro zavedeni disku z dosu, utilitku (ovladace) naistaloval, kdyz vse dojelo a vyhodilo to hlasku, ze instalace probehla bez probelemu, restart - autodetect a nic, to uz me trochu nas.alo, ale zatim oki.Pres DOSovskou disketu sem si pustil jentak pro srandu Fdisk, co kdyby nahodou a ejhle, na disku, kterej podle BIOSu nebyl ani pripojenej najednou sel vytvorit oddil a log.jednotka, vse probehlo, jak melo - restart - autodetect - NIC, to uz bylo trochu divny, jak je mozny, ze na disku, kterej podle BIOSu neni ani pripojenej je mozny vytvorit oddily a nasledne ho jeste i sformatovat?A to jeste pred tim formatem mi to vyhodilo simpatickou hlasku, ze medium C: je chybne a nelze z nej cist, ovsem pokud sem dal c - chyba, normalne mi nabeh format
Formatovani bylo uspesny opet - restart - autodetect - NIC.To uz me vylozene sra.o, tak sem jentak zkusil naistalovat system (Win98) a ejhle, on sel naistalovat, by me zajimalo, jak, kdyz oficialne nebyl disk vubec pripojenej, no nic, instalace probehla bez jakyhokoli probelmu, pustim system a disk se mi zobrazil normalne, jak kdyby se nechumelilo, prace s datama na nem taky bez porblemu a zobrazil se i v plny velikosti - restart - autodetect - NIC.Zkusil sem inovaci na Win XP - ty uz se ovsem oblbnout nedaly - modra smrt, zkusil sem win 2000 - modra smrt - restart - format - restart - autodetect - nic.Jen takova poznamka autora, v tuhle chvili sem uz premejslel, jestli mam dost velky okno, abych jim prohodil celej pocitac
Takze dal restart - format pres utilitku od vyrobce desky (Asus A7N8X - E Deluxe) vse v pohode, dokoncil to - restart - autodetect - nic.Restart - flash BIOSu (nakonec sem ho nasel) - reset CMOS - autodetect - nic.Spustil sem si testy primo pro DOS od Seagatu - testy na 100% vcetne testu komunikace - restart - autodetect - nic.To uz mi nedalo a vymenil sem kabliky - power on - autodetect - nic.Zkusil sem prehodit dist na druhej SATA raid primo na desce - power on - autodetect - nic:Vse sem teda hodil zase zpet a sel sem po jumprech, fakt uz sem si pripadal jak LAMA.Jumpery na desce vse ok, lital sem kolem toho s manualem jak silenej asi ctvrt hodiny.Napadl me slabej zdroj (350W)Odpojil sem teda DVD - power on - autodetect - nic.Tak a ted by me zajimalo co s tim.
Moje verze je takova, ze bud: Se pere deska s diskem, ale proc??, nebo, BIOS neumi tenhle disk, coz pochybuju, je tam nejnovejsi, nebo je v riti disk (to nemuzu ani overit, nemam kde), nebo je v riti SATA radic na desce, ale to taky pochybuju, protoze testem spojeni by mi to urcite neproslo a pokud jo, urcite bych si na nej tak vesele nanaistaloval 98 a nevytvoril odil.
Jen podotknu, ze vse je nastaveny ok, na desce je SATA povolena jumprem (defaultni nastaveni vyrobce), vse je tam jak ma byt (Par PC uz sem postavil), jen v BIOSu si nejsem moc jistej, jestli se to nekde nepovoluje, pokud mate nekdo tuhle desku, please reknete jestli to mam hledat, nebo to tam neni, ale vypada to, ze to nikde neni.
Stalo se nekdy nekomu tohle?Uz sem z toho na mrtvici!Asi ten disk vemu a pudu si ho vymenit za pATU a bude klid.
THX za vsechny pripominky
Jeste sem raci napisu celou sestavu, je to shit, ale co se dalo cekat, kdyz mi dal puvodni limit 12 000
Case: EuroCase midle ATX 350W, Deska: Asus A7N8X - E Deluxe, Procesor: AMD Sempron 2600+ S.a 1.83GH T-Bred + Spire chlazeni, Ram: DDR 512MB PC 333Mhz, DVD RW LG, FDD, GK: Alastor r9550 128/128,HDD: SATA Seagate Baracuda 80GB
Moje verze je takova, ze bud: Se pere deska s diskem, ale proc??, nebo, BIOS neumi tenhle disk, coz pochybuju, je tam nejnovejsi, nebo je v riti disk (to nemuzu ani overit, nemam kde), nebo je v riti SATA radic na desce, ale to taky pochybuju, protoze testem spojeni by mi to urcite neproslo a pokud jo, urcite bych si na nej tak vesele nanaistaloval 98 a nevytvoril odil.
Jen podotknu, ze vse je nastaveny ok, na desce je SATA povolena jumprem (defaultni nastaveni vyrobce), vse je tam jak ma byt (Par PC uz sem postavil), jen v BIOSu si nejsem moc jistej, jestli se to nekde nepovoluje, pokud mate nekdo tuhle desku, please reknete jestli to mam hledat, nebo to tam neni, ale vypada to, ze to nikde neni.
Stalo se nekdy nekomu tohle?Uz sem z toho na mrtvici!Asi ten disk vemu a pudu si ho vymenit za pATU a bude klid.
THX za vsechny pripominky
Jeste sem raci napisu celou sestavu, je to shit, ale co se dalo cekat, kdyz mi dal puvodni limit 12 000
Naposledy upravil(a) Seltsian-Void dne ned 14. srp 2005, 17:43, celkem upraveno 1 x.
- sir.morpheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak zaprve tohle story si nech otisknout v nějakém časopisu...fakt supr
ale tet k tvemu problemu. Ještě jsem se stim nesetkal to ti rikam narovinu ale pokud muzu neco rict pak satu musíš povolit i v biosu ne nutně tam musí být defaultne povolena...sice nevím co potom delá v fdisku kdys neni povolena jeste jsem to nezkousel ale za pokus by to stalo!!!
Urcite je to zvlaštní ale zkus to!!! V asusech se nevyznam takze nevím jak se bude položka jmenovat ale ja ji mam v INtegrated pheriperals jako Sil 3112 serial ATA což je výrobcovo označení. Zkus najít něco podobného a musí tam být enabled. Ale jak rikam je to divne protože píšeš že si s ním mohl pracovat...nechapu ale podívat se můžeš
Nic lepšího mě zatím nenapadá 
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- GoodMan
- Začátečník

- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj, pribeh je to zajimavej, taky by me pobavil, kdyby se nestal zrovna me
Jedu za chvilku pryc, na chatu, takze tam pocitac opravdu brat nebudu.Vracim se v nedeli, tak jeste posledni sance, co me napadda jsou nove ovladace pro SATu, to je fakt posledni nadeje.Ale chtel bych poprosit, nasel sem jen ovladace pro winy (jakykoli), ale pro zavedeni z DOSu sem nikde nenasel, ani na strankach Asusu, nevite nekdo o nejakejch, pripadne nemate nekdo naky?Dik moc, v nedeli se ozvu
- ponci
- Nováček

-
1. SATA disk ti v BIOSe na žiadny autodetekt nenabehne. Pretože pozeráš na detekt PRIMÁRNEHO a SEKUNDÁRNEHO radiča IDE diskov.
2. Musíš mať v BIOSe povolený SATA radič (keďže ti HDD FDisk našiel, tak ho máš asi zapnutý)
3. Nabootuješ instalátor XP a hneď na začiatku stlačíš F6 a vnúkneš mu z diskety SATA ovládač, ktorý budeš mať na CD od mainboardu, ale radšej si stiahni najnovšie od výrobcu. Takto ti už inštalátor XP nájde SATA disk.
2. Musíš mať v BIOSe povolený SATA radič (keďže ti HDD FDisk našiel, tak ho máš asi zapnutý)
3. Nabootuješ instalátor XP a hneď na začiatku stlačíš F6 a vnúkneš mu z diskety SATA ovládač, ktorý budeš mať na CD od mainboardu, ale radšej si stiahni najnovšie od výrobcu. Takto ti už inštalátor XP nájde SATA disk.
- van Bellen
- Začátečník

da sa povolit SATA v biose na msi doskach.vt8237 sata-ide controler enabled/disabled..Recon píše:nejlepší by bylo ten disk nekde zkusit aby jsme vylopučili chybu HW, vím že je nový ale to neznamená že není špatný. U desek MSI se v biosu nic povolovat nemusí a sata disk v oho najede.
pri zapnuti na prvej obrazovke mi najde len dvd/rw a na druhej nabehne detekcia sata diskov.ak to je v biose vypnute tak ta druha obrazovka s detekciou sata diskou sa vynecha
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj, tak presne takhle sem to pak vyresil.Ovladace byly na CD k desce, stacilo je jen zkopirovat na disketu a pri instalaci XPecek zmackonout F6 a pak specifikovat zarizeni.Jen by me zajimalo, jak by si z toho CD zkopiroval ovladace na disketu chudak user, kerej ma doma jen 1 PC, na ktery se prave snazi naistalovat system, to aby chudak lital jeste po znamejch, at mu udelaj disketuponci píše: 3. Nabootuješ instalátor XP a hneď na začiatku stlačíš F6 a vnúkneš mu z diskety SATA ovládač, ktorý budeš mať na CD od mainboardu, ale radšej si stiahni najnovšie od výrobcu. Takto ti už inštalátor XP nájde SATA disk.
- smile4me
- Začátečník

-
Tak mám taky big problém s deskou Gigabyte GA_8KNE a Sata Barča 160Gb.
Prostě můj první sata disk a připadám si jako totální hňup. Samo, že drivery jsou na cd, tak jsem si stál nejnovější z netu na disketu.
Dám F6 a specifikuju zařízení.
Z driverů mám na výběr:
A, Nvidia raid class driver
B, Nvidia Nforce Storage controller
Pokud dám oba drivery nebo jen za B, tak vyhodí hlášku, že disk není nalezen.
Pokud dám jen jen za A, tak si disk můžu rozdělit, naformátovat a začnou se kopírovat soubory, pak přijde restart a místo aby se pokračovalo od znova, tak to začne vše odznova.
Nevím, co dělám špatně. Prosííím pomoc.
Prostě můj první sata disk a připadám si jako totální hňup. Samo, že drivery jsou na cd, tak jsem si stál nejnovější z netu na disketu.
Dám F6 a specifikuju zařízení.
Z driverů mám na výběr:
A, Nvidia raid class driver
B, Nvidia Nforce Storage controller
Pokud dám oba drivery nebo jen za B, tak vyhodí hlášku, že disk není nalezen.
Pokud dám jen jen za A, tak si disk můžu rozdělit, naformátovat a začnou se kopírovat soubory, pak přijde restart a místo aby se pokračovalo od znova, tak to začne vše odznova.
Nevím, co dělám špatně. Prosííím pomoc.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- smile4me
- Začátečník

-
Tak jsem nastavil přes nějakou utilitu (přesF10) disk na Spanning (Jbod) a už se mi wokna normálně instalují, Jen se mi disk hlásí jako NVidia Jbod 149.04G.
Co je to vlastně ten Jbod? Můžu to tak nechat nebo je to špatně.
Kurňa zlaté Pata disky.
Kurňa zlaté Pata disky.
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já teda dělal zatím dva sata disky (jeden u sebe v pc a jeden známýmu na Asus A8N-E) a neměl jsem s nima žádnej problém.smile4me píše:Tak jsem nastavil přes nějakou utilitu (přesF10) disk na Spanning (Jbod) a už se mi wokna normálně instalují, Jen se mi disk hlásí jako NVidia Jbod 149.04G.
Kurňa zlaté Pata disky.
On totiž chipset i915 i nforce4 umí udělat to, že se sata disky tvářej jako pata a windows na ně lze instalovat bez ovladače přes f6.
Takže si myslím, že jediným problémem bude nastavit satu tak, aby se tvářila jako pata a ne jako raid řadič...