Ahoj
No tak s tym TC je to takto mam ten isty zdroj a tiez mam napisane TC pritom vetrak ide stale naplno. Ono to TC u eurocasu nieked je a niekedy nie ako si si vsimol konektor na doske zdroja je napojeny priamo na 12V. TC zavisi od ventilatora ktory musi mat termocidlo v sebe cize to zalezi od dodavky kedy a ake ventilatory eurocase ma, mal som uz v rukach aj druhy takyto zdroj v ktorom tC naozaj fungovalo a je to naozaj tym vetrakom. Inaksie ja som to vyriesil tak ze som si tam dorobil regulator cez LM 317 ci kolko to je a potenciometer a este som si vyviedol aj monitoring otacok aby som videl ako sa to toci prevadzkujem to zhruba na 1000ot/s uz par mesiacov a zatial bez problemov. Mam tam dorobeny aj senzor teploty a v letnych teplych dnoch som na jednom pasive mal aj 80 stupnov ale zatial ide v pohode.
Pali se zdroj??
Moderátor: morke
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Az na to ze TC nema nic spolecnyho s vetrakem (krome toho ze ho reguluje). TC reguluje v zavislosti na teplote, ktera je snimana nejcasteji termistorem, napeti na kterem je vetrek pripojen, takze misto toho vetraku nej muzes pripojit i zarovku a TC bude fungovat (nebude ale samozrejme regulovat otacky zarovky (jak taky ze?
), ale jeji svit
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
EC zdroje maji TC rizeni, ale ne klasicky termocidlem jako treba Fortron. je to elektronicke rizeni, kdy se snima jaky je odber ve vetvich a podle toho se nastavuje fan. V zasade totiz staci monitorovat preneseny vykon pres feritovy trafo, protoze to se hreje nejvic z celeho zdroje a hlavne na sobe nema zadny pasiv, protoze jaksi se tam neda nikam dat. Proto je fan zapojen primo do plosnaku a nic neni videt. Chce to zmerit napeti na tom fanu, mozna nektere zdroje opravdu nemaji rizeni, ale dela se to i tak, ja jsem napsal 
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::