Zvukovka s kvalitním analog výstupem...?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Dritst
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka s kvalitním analog výstupem...?

Příspěvek od Dritst »

Zdravim všechny. Měl bych dotaz - snad mi pomůžete :) . Koupil jsem si pred par lety ke kompu neco jako "entry level hifi" ozvuceni (zesák Onkyo a drevene sloupy od AQ). Nejdriv jsem to odzkousel na nasi stare hifině (Philips) a s výsledkem jsem byl velice spokojen. Pak jsem to ale zapojil ke kompu - kde pouzivam integrovanou zvukovku (čipset nForce 2 na Epox 8RDA3+)...a to nebylo ono. Zvuk se mi zdál subjektivně takový nějaký malinko zašuměný a celkově bez dynamiky. Od kámoša jsem měl pujčenou jednu očesanou Audigi (1) a bylo to to stejné. Docela mě to sere a myslím, že by se to dalo vyřešit zvukovkou s kvalitnějším analogovým výstupem. Tak do 3k max. Takže...Audigi 2, Terratec, M-Audio? moc dík
Ath1800+@2300+,Epox 8rda+,512MB DDR,Samsung Spinpoint 160GB + Seagate Bar. 80GB, HIS R9550,...
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

M-Audio 5.1 Revolution :) .
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Terratec Aureon 7.1 Space, nebo treba M-Audio Audiophile 2496. Otazka je, co od toho chces ? Jestli to ma byt jen ve stereu, na kvalitni poslech hudby, tak je jednoznacna volba Audiophile 2496. Pokud hodne hrajes a chces si vychutnavat vsechny efekty, tak by to zase chtelo Sound Blaster. Ja mam doma Audiotrak Prodigy 7.1, vyrobenej preflashovanim firmwaru prave z Terratec Aureon 7.1 Space a nemuzu si ji vynachvalit. Akorat se blbe shani... To M-Audio by melo byt dostupnejsi...

http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... -main.html
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

No já si chci pod stromeček udělat radost zvukovkou Juli@, vypadá moc slibně :) .
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zdenekxy píše:No já si chci pod stromeček udělat radost zvukovkou Juli@, vypadá moc slibně :) .
jj, Julie je dobra... :) Taky jsem o ni uvazoval... :) Prevodniky od firmy AKM hovori samy za sebe... ;) A ridici cip Envy24HT taky nema chybu.

//Edit : Nicmene, budoucnost je ve zvukovkach, ktere maji bud analogovou cast vcetne ADC/DAC externi, nebo jsou externi cele (USB, FW). Ty interni karty chytaj z toho PC strasne bordelu. Budu si na svoji zvukovku vyrabet stineni z ocelovyho plechu, jsem zvedavej, co to udela. :)
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

O Julii jsem cetl na AudioCity a je to super karta, bohuzel ma velke problemy s driverama - viz http://www.audiocity.cz/clanek.php?id=117
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lamicz píše:O Julii jsem cetl na AudioCity a je to super karta, bohuzel ma velke problemy s driverama - viz http://www.audiocity.cz/clanek.php?id=117
Vidis, co ja jsem slysel, tak si nikdo zatim nestezoval... Nicmene by mel stacit update driveru, ty, co testoval, nejsou nejnovejsi...
nicom
Nováček
Nováček

Příspěvek od nicom »

Já řeším podobná problém. Mám receiver NAD T742 + subwoofer MOSSCADE Titan 7.3 a propojeno s AUDIGY 1 přes SPDIF. Analogový výstupy se poslouchat nedají.

Chtěl bych zvukovku pro hry, ale se slušnými převodníky. Vše kromě Creative má jen sw emulaci EAXu a jen do verze 4. Audigy2 zasé nemá dig. SPDIF při 44.1.

Jak je na tom Audigy4 s analogem? Slyšel jste to někdo na nějakém slušnějším zesilovači?

Jiné karty než Creative na hry prý nejsou ono...
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

nicom píše:Já řeším podobná problém. Mám receiver NAD T742 + subwoofer MOSSCADE Titan 7.3 a propojeno s AUDIGY 1 přes SPDIF. Analogový výstupy se poslouchat nedají.

Chtěl bych zvukovku pro hry, ale se slušnými převodníky. Vše kromě Creative má jen sw emulaci EAXu a jen do verze 4. Audigy2 zasé nemá dig. SPDIF při 44.1.

Jak je na tom Audigy4 s analogem? Slyšel jste to někdo na nějakém slušnějším zesilovači?

Jiné karty než Creative na hry prý nejsou ono...
S hrama je problem, tam nic kvalitniho IMHO neni... Proste bud mas rychly hry nebo kvalitni zvuk... BTW ta Juli@ i to Audiophile jsou zajimavy karty, ale porad tam musi cpat to DSPcko, nevim na co... Proste karta typu SB128 ryze stereo uz dneska neni :(
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Lamicz píše:BTW ta Juli@ i to Audiophile jsou zajimavy karty, ale porad tam musi cpat to DSPcko, nevim na co...
A nepovídej... :roll: Můžeš mi ho na těch kartách prosím najít ? :roll:

Juli@ je postavená okolo Envy24HT, Audiophile 2496 okolo staršího Envy24. Tak kde je to DSPčko ?
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

"For enhanced playback the VIA Envy24HT enables hardware downmixing that allows customers to experience the complete surround sound experience whether using four, or even two speakers". To je to, co se mi vubec nelibi.

2TomV: Kazdopadne to neni pouze prevodnik jako treba u integrovanych zvukovek a ani to neni pouze PCI radic jako treba u SB128. zasahuje to do zvuku, a to se mi nelibi. Ale DSPcko to asi fakt neni, to je fakt
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Lamicz : Envy24HT je PCI zvukovej kontrolér, kterej poskytuje několik AC97 a I2S rozhraní pro připojení kodeků. Kolik čeho přesně nevím, ale to je jedno, koho to zajímá, může si stáhnout datasheet. Kodeky pochopitelně neobsahuje. Dále je tam pak možnost vnitřního hardwarového routování mezi vstupy a výstupy a hardwarového mixéru, z čehož vychází například možnost HW monitoringu vstupů, MIDI I/O, digitální I/O v normě S/PDIF, nebo AES/EBU, s možností využití externího transceiveru. Veškeré funkce "DSP" obstarává nízkolatenční ovladač. Čip sám o sobě do zvuku nijak nezasahuje, pokud mu neřekneš, aby to udělal. Pokud mu to řekneš, tak zvukovej stream nejdřív zpracuje software, patřičně to upraví a pak to teprv pošle na kartu. Ale čip sám do zvuku zasahovat moc nemůže.

Nechápu na co narážíš - všechny ty fíčury, co "vylepšujou" zvuk, se dají vypnout... :?
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

TomV píše:2 Lamicz : Envy24HT je PCI zvukovej kontrolér, kterej poskytuje několik AC97 a I2S rozhraní pro připojení kodeků. Kolik čeho přesně nevím, ale to je jedno, koho to zajímá, může si stáhnout datasheet. Kodeky pochopitelně neobsahuje. Dále je tam pak možnost vnitřního hardwarového routování mezi vstupy a výstupy a hardwarového mixéru, z čehož vychází například možnost HW monitoringu vstupů, MIDI I/O, digitální I/O v normě S/PDIF, nebo AES/EBU, s možností využití externího transceiveru. Veškeré funkce "DSP" obstarává nízkolatenční ovladač. Čip sám o sobě do zvuku nijak nezasahuje, pokud mu neřekneš, aby to udělal. Pokud mu to řekneš, tak zvukovej stream nejdřív zpracuje software, patřičně to upraví a pak to teprv pošle na kartu. Ale čip sám do zvuku zasahovat moc nemůže.

Nechápu na co narážíš - všechny ty fíčury, co "vylepšujou" zvuk, se dají vypnout... :?
OK, thx za vysvetleni ;)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

TomV píše:Budu si na svoji zvukovku vyrabet stineni z ocelovyho plechu, jsem zvedavej, co to udela. :)
Vrta mi to hlavou uz nejakou dobu.. chci videt.. dej info.. !!!! Kdyztak to otevrem v moddingu...

to: Dritst
Julie by nebyla marna.. ale Audiophile se da sehnat za lepsi penize...
A co Delta..? Je sice trochu drazsi, ale ma BreakOut.. tzn. prevodniky venku..

btw: vzpomene si dneska jeste nekdo na Gravise... ahh.. kde je tomu konec..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“